Carpe Diem
good ghost
Arhiva
« » kol 2006
Brojač posjeta
375517
Shoutbox
17.5.2018. 13:15 :: agen pertamini
agen pertamini
17.5.2018. 13:15 :: agen pertamini
agen pertamini
17.5.2018. 20:55 :: Ciri2 batu ginjal dan obat apotik batu ginjal
Solusi kesehatan dengan metode herbal dari denature indonesia yang sudah berpengalaman menyembuhkan berbagaimacam penyakit seperti : penyakit menural seksual, Wasir ambeien, kanker, jantung, ginjal dll. pesan sekarang di no 0821 3861 5111 atau 0877 2
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
18.5.2018. 18:10 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
18.5.2018. 18:10 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
go
Nema zapisa.
--
Knjiga gostiju

 

Blog - kolovoz 2006
četvrtak, kolovoz 31, 2006
Evo me, tu sam. Nemojte misliti da sam se pretrgla od posla, jer to nisam. Nekako mi ništa ne ide od ruke, a moram priznati da mi se i neda baš previše. Ima vremena...hehe...zadnji dan, kao i obično.

Imala sam problema s compom. Opet je crko, dok sam ja sve to posložila, stavila ja nekoliko antivirusnih (do sada, osim vatrenog zida, nisam imala ništa). Uredno se on konektirao, ali nije vrag htio otvorit niti jednu stranicu. To je potrajalo, dva dana, nisam se mogla cijela posvetit njemu, imali smo nekih radova po kući, možda vam i pokažem kaj smo novoga dodali. Ali tamo tek drugi tjedan, jer treba biti iznenađenje....

No, da skratim...sad sam obrisala sve suvišne antivirusne i sad radi ko vurica....

Eto me sada tu i hvala vam prijatelji na lijepim rijećima podrške....

zdravi i veseli mi bili

P.S. nemoj te tražit pravopisne greške, jerbo mi nekako danas baš kucanje po tastatuti ne ide ponajbolje


goodghost @ 18:23 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
Iako otkriven još tridesetih godina ovog stoljeća, vitamin C ili askorbinska kiselina do danas ne prestaje zaokupljati pažnju znanstvenika, pa je broj objavljenih radova o tom “famoznom” vitaminu popriličan. Međutim, njegova primjena sve to nadmašuje. Tako ćemo ga naći u lijekovima, napitcima, namirnicama, u kozmetičkim preparatima, pa čak i u žvakaćim gumama...
Što to čini tu sitnu molekulu toliko moćnom da nam pomaže i u sprječavanju prehlada i gripe, i u očuvanju lijepog tena, te k tome još osigurava dodatnu energiju oslabljenom organizmu?
Iako se o tom čudesnom vitaminu mnogo znade, tek nam najnovija istraživanja otvaraju neslućene širine njegove primjene...
 
Iz povijesti
Otkriće vitamina C vezano je uz skorbut, bolest koju uzorkuje njegov nedostatak i koja je od davnina poznata. Kada se u 18 st. bolest raširila među britanskim mornarima, istraživana je mogućnost njenog liječenja plodovima citrusa, a postignuti rezultati bili su ohrabrujući. 1928.god. A. Szent-Gygőrgyi izolirao je vitamin C iz kupusa i adrenalnih žlijezda, a 1932.god. Waugh i King identificirali su spomenuti spoj u soku limuna kao aktivni antiskorbutni faktor. Kemijska struktura kasnije je određena, a njegovo kemijsko ime  – askorbinska kiselina, zapravo je nastalo od riječi “anti” i “skorbut”, što upućuje na njenu sposobnost da liječi skorbut.

Svojstva        
Vitamin C je bijeli kristalinični prašak, a spada u skupinu u vodi topivih vitamina. Mora ga se čuvati zaštićeno od svjetla i zraka, jer je podložan oksidaciji, a pod utjecajem svjetla mijenja boju.
 
Vitamin C u organizmu
Kod peroralne primjene brzo se apsorbira, a apsorpcija se smanjuje s povećanjem doze, tj. što je veća doza, manji postotak vitamina C se apsorbira. To se posebno odnosi na jednokratne doze veće od 1 g. No, sav vitamin C koji se unese hranom se apsorbira. Vitamin C je u organizmu najzastupljeniji u jetri, leukocitima, žljezdanom tkivu i očnoj leći. Prolazi transplacentarnu barijeru.
 
Zašto je važan vitamin C?
Još su naše bake poznavale blagotvorno djelovanje limuna i šipka na jačanje organizma, dok su znanstvenici utvrdili da vitamin C svojim snažnim antioksidacijskim djelovanjem neutralizira razarajući učinak slobodnih radikala. Tako je jedna od njegovih bitnih funkcija sprječavanje oksidacije masnoća u tijelu, što je zapravo pretpostavka za prevenciju ateroskleroze. K tome je vitamin C s uspjehom ispitivan i kod bolesnika s blago povišenim krvnim tlakom.
Uzimanjem neadekvatno pripremljene ili industrijski obrađene, konzervirane hrane, u želucu i crijevima nastaju opasni toksični spojevi, tzv. nitrozamini. Upravo vitaminom C može se sprječiti njihovo razorno djelovanje.
Jednostrana prehrana također može biti uzrok nedostatka vitamina C, što se najčešće očituje kod starijih osoba. Starije osobe su zbog promijenjenih navika prehrane i promijenjenih metaboličkih funkcija osobito sklone stanju manjka vitamina C. U njihovoj prehrani manje je zastupljeno svježe povrće i voće, često zbog problema sa zubalom.
I pogrešno osmišljene dijete mogu dovesti do izraženog manjka vitamina C.
Postoje stanja i bolesti kod kojih su izrazito povećane potrebe za vitaminom C. Dijabetičarima je tako zbog njihovog metaboličkog oboljenja potrebna oko 30% veća količina vitamina C na dan, a osobama s alergijom vitamin C će kao prirodni antihistaminik dodatno ublažiti alergijsku reakciju.
Cigareta upravo krade vitamin C iz organizma pušača, pa zbog toga pušači pate od njegova kroničnog nedostatka i trebali bi ga redovito nadoknađivati.
Uz navedene zaštitne funkcije jednako je bitna i izgradna uloga C vitamina. On je neophodan za sintezu kolagena, vlaknaste bjelančevine koja učvršćuje mišiće i krvne žile, ali je i sastavni dio kože, tetiva, kostiju, hrskavice i zubi. Zato dovoljna opskrba organizma vitaminom C olakšava zarastanje rana, a postiže se i zdraviji i ljepši izgled kože.
Veće potrebe za tim vitaminom imaju trudnice, dojilje, rekonvalescenti, starije osobe kao i aktivni športaši, zbog izuzetnih tjelesnih i psihičkih opterećenja.
Danas se na osnovi najnovijih ispitivanja neslućeno šire mogućnosti primjene vitamina C. Znanstvenike je zaintrigirala mogućnost antimutagenog i antitumorskog djelovanja vitamina C kao potencijalno visoko djelotvorne, a uz to neškodljive supstancije. Uočena je i njegova uloga u sprječavanju nastanka žučnih kamenaca i prevenciji nekih patoloških stanja u trudnoći.

Kako osigurati dovoljno vitamina C? 
Preporučena dnevna doza vitamina C je nedavno povećana sa 60 mg na 90 mg za muškarce i 75 mg za žene, a pušačima se preporučuje još dodatnih 35 mg.
Te su doze minimalne, ali nikako optimalne.
Uobičajena doza iznosi oko 200 mg na dan i treba je uzimati svakodnevno. Kod povećanih potreba može se uzeti 500 mg ili čak i više. Maksimalna dnevna doza, po preporuci američke Akademije znanosti, je 2000 mg, iako su mišljenja o tome među znanstvenicima podijeljena.
Dugotrajna primjena doza većih od 2000 mg može kod osjetljivijih osoba izazvati mučninu, žgaravicu, proljev ili grčeve u trbuhu.
Krajnji oblik nedostatka vitamina C izaziva skorbut, bolest koja se manifestira oticanjem zglobova, krvarenjem desni, te pucanjem ili krvarenjem malih krvnih žila smještenih neposredno ispod površine kože. Prije otkrića spoznaje da su limun i naranča prikladano i dostupno sredstvo za prevenciju skorbuta, na dugim prekomorskim putovanjima brodske posade su gubile i do dvije trećine mornara zbog te bolesti koja se epidemijski javljala i na kopnu za vrijeme ratova. Danas je pojava skorbuta relativno rijetka, ali su blaži oblici dosta česti. U takvim slučajevima simptomi pomanjkanja vitamina C najčešće su nespecifični: slabost, brzo umaranje i tromost. U kasnijoj fazi bolesnici se tuže na bolove u kostima, zglobovima i mišićima te ponekad na otežano disanje. Povećana je sklonost infekcijama i usporen oporavak. Može doći i do otoka i krvarenja desni.
  
TABLICA 1: Namirnice s visokim udjelom vitamina C
VRSTA HRANE SADRŽAJ VITAMINA C, mg / 100 g

Šipak

1000

Pasji trn

450

Crni ribiz

180

Peršin

160

Paprika

139

Brokula

110

Zeleni kupus

110

Kivi

80

Cvjetača

73

Limun, Naranča

53, 50

goodghost @ 18:05 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, kolovoz 29, 2006
goodghost @ 23:48 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
goodghost @ 23:46 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
 

goodghost @ 23:22 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
 play
goodghost @ 13:42 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Znak sanjara
 
Kljucni citat: "Najlakse od svega je obmanuti samog sebe; jer covjek ce vjerovati da je istina ono sto zeli."
                          Demosten
 
Element: voda
Vladajuci planeti: Neptun, Jupiter
Boja: zelena, ljubicasta, tirkiz i sve pastelne boje
Dragi kamen: rubin
Metal: cink
Broj: 3
Dan: cetvrtak, 3,12 i 30 u mjesecu
Cvijet: jasmin, glog

Idealan partner: slazu se sa svojim vodenim znacima Rakom i Skorpionom
Dobar brak sa: Bikom i Jarcem
Erotski vas privlace: Rak i Skorpion
Oprez sa: Blizancem i Strijelcem
 
Kljucne rijeci: impresivnost, nejasnost, samilost
Vladar: dvanaeste kuce (podsvjesno, neprijatelji, potisnute emocije, snovi)
 
Pozitivne osobine: umjetnicki nadarene, ljubazne, srdacne, osjecajne, prilagodljive, mastovite, vizionarske, humane, spremne pomoci, imaju umjetnicku zicu
Negativne osobine: neprakticne, slabovoljne, neodlucne, nemoralne, nejasne, zlobne, izgubljene, pesimisticne, neodlucne, tvrdoglave, isuvise blage, prepotentne, nerealne, podlozne tudjm utjecajima
 
LJUBAV
Ribe su najromanticniji i najsuosjecajniji znak zodijaka. Biti voljen vazno je za njihovo i fizicko i psihicko zdravlje.
Kao partneri vrlo su brizni i suosjecajni. Imaju meko srce i stoga ih je lako povrijediti pa iz veza znaju izaci puni oziljaka i srusenih snova. Mnogi od njih, takoder, promatraju svoje partnere kroz ruzicaste naocale, odbijajuci prihvatiti da je njihov idealizirani partner ipak samo covjek. Ignorirajuci partnerove mane ponekad postaju zrtve destruktivnih veza I nije im jasno zasto su se u njih upustili. Uglavnom ce biti nevjerni samo u masti, no ako naidju na preozbiljne nemastovite partnere, mogli bi potraziti nove pasnjake iz ciste dosade.
 
IDEALISTICNI PARTNER
Kad su zaljubljene, Ribe su pune teznji. S partnerom cesto traze smisao zivota, vrlo su romanticne, brizne I senzitivne. No njihova teznja idealima moze biti problem jer cesto imaju nerealna ocekivanja.
 
SEKSUALNOST
Ono sto Ribe odusevljava u intimnim odnosima, to je mogucnost da se stope s drugim zivim bicem i fizicki i psihicki. Partner im je potreban da bi usmjerile svoju snaznu emotivnu energiju.
Ribe su malo izgubljene u svakidasnjem zivotu i cesto mogu izabrati neodgovarajuceg partnera. Cesto sretnu nekoga tko izgleda malo nesretno i potrebna mu je briga; obzirom na to da su "dobri samaritanci" zodijaka priskacu u pomoc, uvjereni da to mogu.
Ljubav i seks cesto poistovjecuju, pa se njihovi snovi mogu pretvoriti u nocne more kad otkriju da njihov "savrsen" partner posjeduje cijeli spektar mana i iritirajucih navika. Takoder imaju problem s prekidanjem veza u kojima su zrtve.

VJERNOST RIBA
 
U mladosti su Ribe vrlo vjerne, odane, zaljubljene, ceznutljive. Zacudo, tada traze vise trajna prijateljstva i veze s robusnim i agresivnim tipovima. I kasnije su vjerne ako vole, uzivajuci u dugim romanticnim pricama, pa ih partneri moraju shvatiti i prihvatiti onakvim kakve su, cak se i uzivjeti u njihovu romanticnu, cesto stidljivu, kompliciranu prirodu, a taj problem nije nimalo lak.
 
POSAO I NOVAC
Ribama moze biti problem naci pravi put u zivotu. Upijaju atmosferu oko sebe i tudja misljenja snazno utjecuci na njih. Na neki nacin one su kameleoni s cijelim spektrom karaktera i potencijala.
Obicno instinktivno biraju zanimanja koja su povezana s brigom za druge. Ukaliko zavrse u bucnoj atmosferi s previse pravila, vjerojatno ce se zatvoriti u sebe i pobjeci u svijet maste, cineci svom poslodavcu vise stete nego koristi. Obicno su uspjesni u umjetnickim zanimanjima, povezanima s fotografijom, glazbom i kazalistem. Ako su zadovoljni s poslom, radit ce toliko predano da ce biti inspiracija svima oko sebe.
"Vjerujem" kaze Riba, no svi koji su imali prilike vidjeti Ribe kako barataju s novcem, tesko ce moci povjerovati da jos postoje takvi idealisti. "Moje" i "tvoje" za Ribe nema velikog znacenja. Za njih je sve relativno. Pohlepa ce ih motivirati samo kad novcem mogu ispuniti neku od svojih fantazija. Nerijetko su prevarene, no to ih ne zabrinjava. Mogu im uzeti novac, no nitko im ne moze ukrasti snove.
 
HRANA
 
Ribe obicno imaju vrlo osjetljiva osjetila okusa. Vole blage i nekomplicirane okuse i uzivaju u vocnim sokovima i citrusnom vocu. Izvrsni su kuhari, no rijetko kad disciplinirano prate kulinarske recepte, radije koriste svoju kreativnost. Vrlo su drustvene i njihova vrata uvijek su otvorena onima kojima treba kavica i malo razumijevanja.
Pripadnici ovog znaka najskloniji su debljanju, od svih horoskopskih znakova. Tome je nekoliko razloga: odnos prema hrani im je lezeran, kao i prema svemu ostalom. U emocionalnim krizama (a to je cesto) posezu za hranom i picem kao utjehom, umjesto da pokusaju rijesiti svoje probleme. Kad se pojavi mali problem s tezinom, obicno se zavaravaju i ne reagiraju dok problem ne postane toliko velik da ga se ne moze rijesiti na brzinu.
 
KOMPATIBILNOST

Ribe ne formiraju veze toliko koliko ih apsorbiraju i u svojoj potrazi za idealnim partnerom cesto cine greske. Upecajte si Ribicu i morat cete rjesavati probleme za koje uopce niste znali da postoje: to je u redu ako ste milosrdan tip, no iskusavanje je providnost ako to niste.
 
S Ovnom: Uz ovnovski entuzijazam na neko vrijeme mozete zaboraviti na svoje probleme. No zapamtite: samo na neko vrijeme!
S Bikom: Netko tko ce vam pruziti podrsku i dati praktican savjet kad ste depresivni. No malo prekruti kad to niste.
S Blizancima: Frustrira vas sto ih nikad nema kad su vam potrebni. Kad ih napokon uhvatite, zivot tretiraju suvise neozbiljno.
S Rakom: Netko kome se mozete obratiti na istoj nozi. Rakovi razumiju vase emotivne potrebe i shvacaju vase probleme.
S Lavom: Lavovi posjeduju odredene kvalitete kojima se vi divite. No kad zagusti, njihovi problemi uvijek imaju prioritet. Kako je to depresivno...
S Djevicom: Cijenite vrijednost i prakticnost Djevice, no za suptilne stvari one jednostavno nemaju sluha.
S Vagom: Iznenadjujuce shvacaju vase osjecaje, no zapamtite: Vage vide stvari iz potpuno drukcije perspektive.
Sa Skorpionom: Skladna veza. Ne samo da se medusobno shvacate i podrzavate; prihvacate mane jedno drugog.
Sa Strijelcem: U biti nije preporucljivo! Nesto vas kod njih plasi i na cudan nacin vas izbacuje iz takta.
S Jarcem: Evo nekoga kome se mozete povjeriti i tko vas nece iznevjeriti. Jarci cijene vasu emotivnu podrsku i vracaju je s kamatama.
S Vodenjakom: vase razumijevanje zaista bitnih stvari u zivotu moze pomoci Vodenjaku da shvate neka vlastita stajalista. Pravi stimulans za ego.
S Ribama: Provest cete uzasno mnogo vremena suosjecajuci s partnerom. No u dobrim vremenima zaista uzivate.
 
Zena RIBA

Mastovita, romanticna, nadarena, ekstravagantna, ova zena zna juriti i u rizik; nekad se pretvara da je neosvojiva; to je mekana nocna boginja u svili. Razboli se zbog grube rijeci, preosjetljiva je, puna vizija i snova, ideja i tajni; radosna ako ima lijepu i burnu proslost; opija se romantikom, pjesmama trubadura; pozrtvovana, dusevna, cesto neotporna na tiha udvaranja. Uvod je tezak, zna biti nepristupacna, cak i divlja, prikrivajuci dugo svoju zaljubljenost. Ona uporno trazi ideal, voli pisati pjesme i pisma prijateljima, zna se radovati, uzbudjivati, plakati i sve duboko prozivljava; zeli biti zavedena, a bjezi od zavodnika; zna prastati i patiti. Stidljiva, nesigurna, neuroticna, ona uziva u glazbi i pisanju dugih pisama, s obzirom na svoju senzibilnost i umjetnicku prirodu. Ova zena, i pokraj sve sugestibilnosti i emotivnosti, ipak zna sto hoce, a najsretnija je kad to uspije sve sama ostvariti. Obicno je njezna i strastvena, ali i tvrdoglava i histericna! Njoj je potreban muskarac koji ce je stititi, iskreno voljeti i pri tom podnositi sve njezine krize i hirove. No, bez obzira na sklonost ka sanjarenju, ona je i iznimno prakticna i u najtezim situacijama zna sacuvati glavu. Cesto je vrlo lijepa, sarmantna, originalna; njezin cudan i njezan pogled fascinira; oci su joj boje jezera i zrcalo duse. Njezin njezan glas je vibrator koji u srce dira, za razliku od, recimo, boje glasa jedne zene Skorpiona, koja pobudjuje seksualnost. Zena Riba voli uredjivati i dekorirati svoj dom, slagati boje svoje izvanredne garderobe. Jednako zna biti sretna kad je nasamo sa svojim izabranikom, kao i u velikom drustvu, gdje zna biti u sredistu pozornosti i u “elementu”. Ne voli puno ustaljene norme, iako zna biti disciplinirana kad treba. Ne trpi puno kritiku, zrtvuje se za velike ideale. Zbog velike intuicije ima se dojam da je u stanju predvidjati dogadjaje, kao da posjeduje neke skrivene antene za buducnost. Da bi neko zavolio ovu zenu, mora ju dobro upoznati, kao i cijeniti njezin iznimni duh, sarm i smisao za humor, njezine snove, a i stvaralacku slobodu, jer je ona sposobna za velika djela, kao i za uzviseno.
 
MUSKARAC RIBA

Iako cesto miran i stidljiv, on je Don Juan, cija se prednost sastoji u cudesnoj intuiciji kojom sagledava sve teskoce, nalazeci uvijek pravo rjesenje. Poznaje se po sanjalackom pogledu, ali, ispod prividne blagosti, cesto se krije neumoljivost koja ponekad granici sa surovoscu. On pada u depresiju i tada je neophodno da svi budu oko njega, ugadjajuci njegovim hirovima. U poslu je neobicno sposoban, ukoliko ne dopusti da ga zbrka osamuti. Postoje razdoblja, doduse rijetka, kada mu samo potpuna izolacija moze povratiti samopouzdanje. Cesto preosjetljiv, trosi puno energije, zna biti egocentrican, ali dobrog srca. U svom sanjarenju cesto vidi neko idealno zensko bice koje u stvarnom zivotu rijetko nalazi, sto ga ispunjava krajnjim nezadovoljstvom. Don Juan savrseno ilustrira dvostrukost prirode znaka: u prvom dijelu zivota on se predaje svim zadovoljstvima i uzivanjima, zavodeci neduzne zene, da bi shvatio, u drugom dijelu, da je na pogresnom putu, pa se okrece necem duhovnom, apsolutnom i vjecnom, cak odlazi i u - samostan! Tako okajava svoje grijehe, vodjen intuicijom i imaginacijom. On radije izgovara "Ja osjecam", nego "Ja mislim".
Kao muz, ovaj muskarac voli svoju zenu kao rijetko koji podanik drugih znakova: on je susta pazljivost, njeznost, ljubavnik i prijatelj, brine o svemu, misli na sve, obasipajuci zenu velikom ljubavlju. On je cesce kod kuce, iako nije uvijek najbolji domacin, iako se puno trudi: ipak je vise bohem. Tesko ga je suociti s realnoscu, izvuci iz snova, jer mu smisao za realnost vrlo nedostaje. Njegove bubice, snovi i ostalo su mu puno realniji, nego muke i tegobe zivota koje cesto nije u stanju prebroditi. On bjezi radije u svoj svijet maste i fantoma, kako ne bi lupao glavu sa svakodnevnom prozom, sto je njegov veliki nedostatak. Srecom, svi muskarci Ribe nisu takvi zbog mnogih cimbenika, iako im nedostaje stabilnost, snaga i realizam. Ako nadje sebe u profesiji, idealan je suprug.
Kad bi bio boss ...
Naivcina i borac za ljudska prava koji se iz solidarnosti prema cistacicama i sam prima metle ili pranja prozora. Ribe pobornici zdravog nacina zivota odmah bi uveli vegetarijansku kuhinju i prisilili radnistvo da svaki dan doruckuje cokolino ili da gloda sirovu mrkvu. Ribe-pesimisti koji vjeruju da svakog trena treba nastupiti smak svijeta svoju direktorsku kancelariju imaju u atomskom sklonistu. Svakih pet minuta isprobavali bi ispravnost tvornicke sirene tako da bi vecina zaposlenih bila nagluha.
 
xxxxxxxxxxx
 
Znak Riba, simbol totalnog samoodricanja i altruizma. Ovaj vodeni, zenski znak je pod utjecajem plemenitog Jupitera i kreativnog Neptuna, koji kod podanika znaka izazivaju ceste sukobe i nemire, tajanstvenu inspiraciju i akutnu emotivnu senzibilnost, pa se zbog njih cesto odvijaju unutrasnje borbe. Te osobine ipak se ublazavaju utjecajem Jupitera koji donosi sretne situacije, veliku intuiciju i duboku religioznost. Podanici ovog znaka vrlo su osjetljivi, blagi, iskreni, plemeniti, superemotivni, ziveci u svom romanticnom svijetu, sazdanom od najpoeticnijih i cesto potpuno nestvarnih elemenata, kao da su predodredjeni za umjetnost, a samim tim i patnju i tragiku. Oni se toliko zanose u svojoj prevelikoj masti da cesto gube osjecaj za realnost, a ponekad skrenu na staze osobenjastva. Skloni su melankoliji i pesimizmu, iako znaju prevladati zivotne teskoce, zahvaljujuci snazi svog duha i iznimnom smislu za humor, tom genijalnom izumu velikih nesretnika.
Vrlo mastovite, Ribe cesto sanjaju otvorenih ociju, prilagodavaju se ambijentu kao voda koja protjece i mijenja oblik, iako intimno uvijek ostaju dosljedne sebi, svojim idealima dobrote i postenja, cak i u najsurovijim vrtlozima. Tesko donose odluke, plaseci se odgovornosti za inicijativu; ali kad jednom nadju pravi put, znaju biti i ambiciozne, cak neustrasive. To sesto culo koje vodi osobe rodjene pod ovim znakom je njihova intuicija, instinkt, predosjecaj. Njihova dvostruka priroda tjera ih da udovoljavaju svijetu s jedne strane, a s druge da ostanu dosljedne svom unutrasnjem glasu. Od trenutka kada su ljutalnog karaktera, idealisti i fatalisti, tesko shvacene od okoline. Njihov zivot je pun uspona i padova: kad postignu cilj, nije im dovoljno, odmah traze nove inspiracije i ideje, i ako se afirmiraju, to duguju svojoj drazi i mogucnosti prilagodjavanja, kao i velikom trudu. Ako neuspjeh blokira njihove inicijative, postaju apaticne, ne uspijevajuci produkativno upotrijebiti svu svoju energiju. Tek u kasnijim godinama, kada im intuicija, njihovo najmocnije oruzje, sluzi kao pozitivan oslonac u najdelikatnijim situacijama, stjecu vise samopouzdanja. Podanici ovog znaka su samouvjereni, egocentricni, narcisoidni, vole se eksponirati, postizuci ponekad puno rezultata, ali malo priznanja, pa cesto nemaju dovoljno hrabrosti ici naprijed. Poslije odredjenog vremena i kriza, oni ponovo “uzlijecu”, kao Feniks iz pepela. Njima nikad nije nista tesko ni mukotrpno, ako to treba usreciti njih i druge kao i uljepsati buducnost i zivot. Zele svima pomoci, uzivajuci u tome, a za sebe zadrzavaju pravo da vjecito pate, tvrdeci da su nesretnici. U svom altruizmu, znaju pretjerivati, zrtvujuci se vise od ostalih znakova, ne odbijajuci nikada zatrazenu pomoc, a nemocni su u dokazivanju svojih vrijednosti, koje su cesto iznad obicnog i prosjecnog. Ipak, uvijek se znaju izvuci iz svih komplikacija, dobre su srece, nemaju los karakter, u drustvu su omiljeni, iako cesto neshvaceni od okoline. Muskarci Ribe su gotovo uvijek njezni, zavodljivi, muzevni, neodoljivi, sarmantni Don Juani. Zene se dijele na dvije skupine: njezne i vitke i zivlje i oble. Njihovo najjace oruzje lezi u divnom pogledu kojem je nemoguce odoljeti. Ovi podanici su ponekad i pasivni, a mnogi su skloni alkoholu, pusenju i drogi. Zato im se preporucuje umjerenost u ovozemaljskim radostima; vole spavati, iako su vrlo dinamicni. Zene Ribe odlikuju se upadljivo lijepim ocima, tenom, grudima, sklonoscu ka sanjarenju; muskarcu dobro pristaju brkovi i sportska odjeca. Inace Ribe karakterizira okruglo, mesnato lice, “riblji” miran, ceznutljiv, sanjalacki i dalek pogled, zamisljenost, ponekad rastresenost; temperament melankolican, samilosna priroda, samaritanac, ljubazan, lako oprasta, lako se oneraspolozi, zna i eksplodirati ako je uvrijedjen, ali i trpjeti: drzi do svoje ideologije i podnosi sve muke, a u opasnim sitiacijama i druge tjera na to. Volja je podredjena osjecajima, cesta je stidljivost, unutrasnja povucenost, intuitivnost: intelekt podlozan jakim emocijama, kompliciran, bez puno logike samopouzdanja, subjektivan, koji ni sam ne cijeni svoje velike sposobnosti i talent.
 
Zanimanja: glumac/glumica, umjetnik, ribar, bolnicki radnlk, fotograf, svecenik, zatvorski cuvar, mornar, veterinar, pisac
Sport i hobi: kino, pikado, slikarstvo, fotografija, pjesnistvo, plivanje
 
NEKRETNINE
Izabrati "kucicu iz snova" Ribama nije lako, pa ih imaju vrilo mnogo! Jedna bi sigurno bila blizu vode, rusticna i zarasla, no ne previse skrivena. Druga bi mogla reflektirati njihovu fasciniranost odbljeskom sunca na vodi: mozda jahta negdje u Sredozemlju. Na palubi bi besprijekorno odjeveni posluzitelji servirali gostima sampanjac, a snena i romanticna muzika ispunjavala bi zrak; san ili savrsena stvarnost?
 
AUTOMOBIL SNOVA
Ribe su sretne sto se obzira na pravo stanje stvari, u njihovicn glavama on ce uvijek biti savrsen. Oni razliku izmedju "peglice" i Rolls Roycea preskacu mastom. Vecini njih uopce nije bitno je li im automobil star, spor ili u raspadu, sve dok su za njega emotivno vezani. To je poezija u pokretu!
 
P O Z N A T E            R I B E
Harry Belafonte, Victor Hugo, Michael Caine, Michelangelo, Frederic Chopin, Cindy Crawford, Rudolf Nureyev, Albert Einstein, Liza Minelli Auguste Renoir, Gorbacov, Haendel, Elizabeth Taylor, George Harrison, Bruce Willis
goodghost @ 07:53 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 28, 2006


???
goodghost @ 07:36 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 27, 2006
Umalo da je moj odlazak na koncert pao u vodu....
Tokom popodneva ona moja mama čopora, sjećate se, dugotrajnim lavežom me prizvala da izađem. Idem ja tragom dernjave, a kad tamo, o ljudi moji, malo pseto, štene...
Tek okočeno štene, još mu pupčana sva krvava, i živog ga jedu muhe....
O Bože moj! Kaj sad?
A ništa, lijepo ja u kuću po rukavice i siroče uzela i spasila od sigurne smrti. Nakon toga je bilo strke po kući u potrazi za nekim bočicama, flašicama kojih je nekada bilo ko u prići, a sada ko za inat niti jedne....
Kontaktirala veterinara, sve poznate i malo manje poznate. A rezultat je bio slijedeći: Prvo dobila recept za pripravak hrane, zatim pronašla neku špricu iz one igračke "doktor", a zatim je stigao paket od veterinara u vidu praha (mlijeko za male) i nekoliko šprica. Nakon toga je sve krenulo na bolje. A ta strka vam je trajala dobrih 6 sati.
Skoro već odustala od koncerta, ali ipak smo krenuli, jer ako je mali izdržao to sve, izdržat će i tih 3-4 sata....

A koncert? 
Prića za sebe. Po mojoj procjeni bilo je nekih 5 000 ljudi, koliko se moglo stisnuti tu oko pozornice, po tribinama i okolo po ulicama, možda je bilo i više.
2 sata urnebesa. Indira je palila i žarila. Njezin bend također. Jer uz nju su tu bili i DJ, te plesači i plesačice, od svakih po tri.
Tko je bio na njihovom koncertu, taj zna kako Colonija može napraviti dobar štimung. Pjesme nisam uspjela izbrojat, ali garderobu jesam. Presvukla se ukupno 3 puta. 
Tribine su se tresle, malo me čak bilo i strah dal' će izdržati.
Na kraju je izašla još jednom na onaj standardni "hočemo još"
LUDNICA
Podjelila je i nekoliko poklona u vidu kapa, CD-a i zaštite od sunca za vozila, ali sreću su imali oni do bine....
Ja nebih više, nisam naspavana, pa mi oprostite zbog možda učinjenih pravopisnih pogrešaka, a i moram ići hranit spašenu životinjicu....imam nekoliko slika pa ocjenite sami kako nam je bilo
Vidimo se na špancirfestu
Zdravi i veseli mi bili

goodghost @ 08:46 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 26, 2006
Ma to se samo meni može desiti...
Odgovorim na nekoliko mailova, na nekoliko poruka, odem u edit, napišem tekst, hostam prvu sliku i da je stavim u post...ono ništa, objesila se stranica. I samo ta, sve drugo radi, a ona neće, neće ni gore, neće ni dole, ništa...grrrrr....joj kak mrzim to.....onda je bilo reset po kompu i sve izpočetka....grrrr A sad više ne mogu konce polovit kaj sam bila ono sve napisala....

No nema veze...
Imam novi tajanstveni predmet, pa da vas vidim sada...hehe

Ali prije nego stavim fotke da vas izvjestim o špancirfestu. Svi ste već vidjeli, koliko čujem bilo na TV, da je jučer bilo otvorenje. Ja sam danas na brzaka proletjela malo po gradu, i stvarno ima svega i svačega, puno više nego dosadašnjih godina. Jel hoćete suvenir, dobru knjigu, pecivo, kolače, nakit, skulpture, slike, a ima i auti za kupiti. Ako pak ste gladni ili žedni i toga ima podosta. Za svakoga ponešto.... Uglavnom u gradu je totalna ludnica
Ja danas na večer idem na Coloniu pak vam sutra slike pokažem.

A vi dotle pogađajte o kom predmetu se radi...

Imam ideju ako vam se svidi...
s obzirom da je kod nas takvo veselje i ja sam odlučula da vas s nečim razveselim...
Onome tko točno pogodi poklanjam natalni horoskop 

P.S. predmet je cijeli od plastike

Zdravi i veseli mi bili

Mali dodatak, radi usporedbe

goodghost @ 13:06 |Komentiraj | Komentari: 87 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 25, 2006
EVO JEA točne odgovore su dali, redom:

najdraži
 pahuljica - njih dvoje su vjerojatno prepisivali pod testom, hehe

Najoriginalniji odgovor

voltaire - "Prvo što sam želio reći sam bio prisiljen obrisati, jer što bi kondom slikala... "

Oni koji su bili blizu, a ipak daleko:

adresa
viga

nuberius
indigodjeca

matanoia
ogimen55
tisina

Hvala svima na pokušajima, hvala vam što ste se igrali.... a pobjednici...osvojili ste milijun kuna....haha - šala
...ili možda...da vas diskvalificiramo zbog prepisivanja...haha

pozdrav svima vama dobri ljudi koji me čitate
goodghost @ 07:01 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare

Zadnja četiri znaka iz ove serije....

Strijelac i Strijelac


Po nekim astrološkim istraživanjima idealan partner za Strijelca je uvijek i samo drugi Strijelac, ma koliko se mi slagali s time ili ne. Čini se da si ovo dvoje ljudi idealno odgovara, i po karakteru i po navikama, a jednako tako i u krevetu i u svakodnevnom životu. Nisu ljubomorni, ne traže previše pažnje, ne više od one količine koju i daju, nisu posesivni i ne traže ekskluzivno pravo na svojeg partnera što im oboma ostavlja dovoljno prostora za sve ostale ljude u njihovom životu kojih se oni nikada ni po koju cijenu neće odreći. Oboje su vrlo slobodoumni, neovisni, dovoljno inteligentni da shvate da ako daju dovoljno slobode drugoj strani i sami neće nikada biti s ničime ograničavani i da će ih to održati dovoljno dugo zajedno da mogu reći da imaju uspješan i dugotrajan brak. Njihovi osjećaji jednog prema drugom, neće nikada biti dovedeni u pitanje, pa njih dvoje i dugo vremena kada se i ako se rastanu, ostati vezani jakim prijateljstvom i zajedničkim prijateljima.
Vrlo dobra, čak i idealna kombinacija dvaju znakova koji doslovno, pripadaju jedan drugome.Strijelac i Jarac


Već na samom početku ovo dvoje ljudi shvatiti će da nisu jedan za drugoga, da si ne odgovaraju ni 15 %, ali ipak neće naći dovoljno razloga da se ipak ne upuste u vezu, barem u neku kratkotrajnu avanturu. Strijelca će odmah privući ozbiljnost i hladnokrvnost kojom Jarac zrači, pa će se odmah pri prvom susretu Strijelac baciti na svoju novu žrtvu sa svim svojim raspoloživim sredstvima zavođenja, a Jarac ne bi bio Jarac kada ne bi prihvatio igru lovine koju mu tako slatko sprema njegov Strijelac. Iako je Jarac usamljenik i dobro je poznat po svojoj tvrdokornosti i nepristupačnosti koju ima prema ljudima, on će uvijek dozvoliti jednom prpošnom i zabavnom Strijelcu da ga nasmije do suza, pričajući mu o svojim posljednjim seksualnim iskustvima sa neobičnim ljudima na neobičnim mjestima, što će mu sigurno, ako ništa drugo onda uljepšati njegov dan i popraviti mu raspoloženje. Nitko ne može nasmijati Jarca kao Strijelac, a Strijelca ne može nitko tako dobro spustiti na zemlju kao Jarac i ako se uspiju prilagoditi mogu dugo ostati zajedno.
Mogućnosti za dobru vezu su male, ali ako ništa drugo ovo dvoje ljudi će se uvijek jako dobro zabavljati.


Strijelac i Vodenjak

Ako itko zna uživati u životu, pogotovo ako se radi o životu u dvoje, onda su to sigurno Strijelac i Vodenjak, dva znaka koja obožavaju život i sva njegova velika ali i mala zadovoljstva koja im donosi. Oboje će se odmah prepoznati, čim se prvi puta upoznaju, znati će da su stvoreni jedno za drugo, jer je bitna samo jedna stvar koju će odmah podijeliti jedan sa drugim, a to je ogromna strast prema životu i avanturama. Oboje su vrlo inteligentni, nemirni, avanturistički raspoloženi, sa spremljenim koferima da u slučaju dobitka na lotu odmah otputuju na drugi kraj svijeta u potrazi za novim uzbuđenjima. Oni će zajedno otkrivati nove stvari, svaki zarađeni novčić koji im nije nužno potreban stavljati će na poseban račun upravo namijenjen njihovim strastima za putovanjem i avanturama, pa ćete ih češće naći u avionu, nego u tramvaju, ili prije na biciklu nego u automobilu. Oboje su i veliki kockari, pa se često u životu nađu u dugovima zbog te svoje slabosti, no jedan drugome uvijek sve opraštaju, pogotovo svakodnevno koketiranje sa kolegama, jer su jedan drugome u srcu uvijek vjerni i odani.
Vrlo dobra, čak i savršena veza koja će trajati dugo vremena, pa makar bili i samo prijatelji.


Strijelac i Ribe

Ovo je kombinacija na koju astrolozi često nailaze i jedna je od češćih koje se pojavljuju u obliku trajne i stabilne veze. Ribu će uvijek Strijelac uspjeti zavesti, ne samo svojom inteligencijom, elokventnošću i seksualnošću, već i svojom životnom snagom koju zrače, a i svojim velikim životnim iskustvom sa kojim se voli hvaliti. Riba je pak visoko duhovno biće, pa će se svaki Strijelac odmah uhvatiti za njezinu predivnu dušu i zaljubiti se u njezinu nježnost, mekoću i osjetljivost, pa će mnogi od njih zapravo shvatiti da su upravo našli zagubljeni dio sebe u osobi u koju su se upravo zaljubili. Iako zapravo nadopunjuju jedno drugo, jer je Strijelac u dubini svoje duše vrlo romantičan, nježan i željan ljubavi i pažnje, pitanje je zapravo, koliko će mu Riba te ljubavi moći i dati. Na kraju krajeva i ona je sama željna te iste ljubavi, pa bi moglo doći do sukoba među njima, jer će oboje previše toga tražiti za sebe, a možda premalo davati a da toga neće biti svjesni. Strijelac je uz to i previše slobodoljubiv za Ribu i nije baš vjeran po prirodi, pa bi ga imalo interesantnija osoba mogla vrlo lako odvući od Ribe.
Nemirna li i kvalitetna veza koja može uspjeti ako se partneri odmah prilagode jedan drugom.


Jarac i Jarac

Ovo dvoje ljudi je stvoreno da budu zajedno. U ovoj vezi neće nikada nedostajati međusobnog poštovanja i ljubavi koja će trajati dok su oboje živi. Oboje su u svojim odnosima vrlo oprezni i vrlo dugo će im trebati da se barem jedno od njih odluči promijeniti svoj obrazac ponašanja i napraviti prvi korak prema toj osobi koja ga zanima, pa će ne rijetko žena Jarac biti ona prva koja će to učiniti, pogotovo ako joj dosadi nezainteresiranost ili plahost njenog muškog Jarca. Vrlo su veliki radoholičari i oboje će se truditi u svoju vezu unijeti što više materijalnih dobara, novaca i nekretnina, tako da su ovo dvoje ljudi u ovoj kombinaciji idealan par, i emotivno i poslovno, te će često raditi i isti ili sličan posao, ako ne i osnovati vlastito poduzeće, sve u cilju toga da što više budu zajedno da bi jedan drugoga lakše držali na oku. Iako nisu ljubomorni, skloni su posesivnosti i ograničavanju kretanja svojeg partnera, pa će ih i najmanji trag nevjere natjerati na drastične korake, jer oni sve trpe osim partnerove nevjere.
Dobra, solidna kombinacija sa vrlo mnogo čvrstih i dugotrajnih brakova.


Jarac i Vodenjak

Za ovaj par je možda bolje da se druže zajedno samo kao prijatelji ili kao savjetnici jedno drugome, dok im se ljubavna veza ne preporučuje, pogotovo ako nisu oboje dovoljno stari i zreli za prilagođivanja međusobnim potrebama i željama. Iako je Jarac osoba kod koje često nećete naići na prilagodbu kompromisima koje će mu nametnuti partner Vodenjak, on će iznimno u ovom slučaju ipak poslušati svoje srce koje će uvijek presuditi u korist Vodenjaka. Vodenjak je osoba koja će uvijek znati nasmijati Jarca, koja će ga pokrenuti i oživiti i u trenucima njegove najgore depresije, a jedina stvar kojoj će se Jarac teško prilagoditi kod Vodenjaka je njegova neprestana potreba za promjenama i avanturama. Iako Jarci nisu posebno ljubomorni i posesivni, kada se radi o Vodenjaku onda je ovdje izuzeto to pravilo, jer ako ikada ikoga žele zadržati za sebe, onda je to sigurno partner Vodenjak. Vodenjaka će često nervirati Jarčeva bezličnost, sterilnost i manjak mašte u krevetu, dok će Jarcu smetati eksperimentiranje koje će mu Vodenjak stalno nuditi.
Ovo je dobra veza za odnos "s vremena na vrijeme", ali za brak ili nešto ozbiljnije ovdje nema mjesta.


Jarac i Ribe

Ovo bi mogla biti divna veza dvoje ljudi koji oboje trebaju nekoga da sa njime podijele svu bol ovoga svijeta. Oni, kao da su stvoreni jedan za drugoga. Senzualnoj, plahoj i maštovitoj Ribi, svakako će dobro doći veza sa Jarcem koji će se na sve moguće načine pokušati dokazati njoj i svijetu da on može i hoće pomoći svojoj Ribi da se osjeća zaštićeno, voljeno i sigurno, a poznavajući Jarce, to će mu i sigurno poći za rukom. Ako ništa drugo, Jarac ima ogromnu moć uvjeravanja a i izuzetnu količinu energije, tako da će Riba odmah na samom početku shvatiti da bolje od ovoga teško da će dobiti. Za uzvrat će se svaka Riba pobrinuti za ugodan život svojem partneru, a to znači topla kupka nakon napornog radnog dana njenom Jarcu, večera na stolu i iznimno maštovit seksualni život, ako ga ikada uspije nagovoriti da se opusti u krevetu i da zaboravi na svoje svakodnevne probleme koje uvijek nosi sa sobom s posla. Ako se Jarac uspije prepustiti emotivnom vodstvu Ribe, on će uživati u ljubavi na pravi način i nikada neće zažaliti što je to učinio. Riba mora Jarca naučiti ljubavi, a on nju preuzimanju odgovornosti i štedljivosti.
Dobra i kvalitetna veza za oba partnera.


Vodenjak i Vodenjak

Kombinacija koja je gotovo savršena po svakom astrologu, je kombinacija Vodenjaka i Vodenjaka, dvoje ljudi koji u životu neće nikada naći ništa tajnovito, koji se neće zgražati nad neobičnim i nesvakidašnjim stvarima, već će ih pomno proučavati i u svemu uvijek pokušati biti prvi. Iako jedan za drugoga neće nikada biti vezani ljubavlju do groba, njihova veza uvijek će biti prepuna obostranog poštovanja, razumijevanja za obostrane potrebe (pogotovo za flertove i prevare svojeg partnera), ljubavi i dobrog seksa, što će ih prije ili kasnije dovesti do oltara, ma koliko oboje zazirali od braka i obitelji. Oni oboje vole kada im je partner ujedno i poslovni partner, zapravo ortak koji je uvijek njima na raspolaganju, tako da će vjerojatno prije ili kasnije i poslove udružiti jedan sa drugim, sve u cilju poboljšanja njihovog životnog standarda, ali i da bi držali jedan drugoga na oku. Oni su jedan drugom najbolji prijatelji, povjeravaju se obostrano o svemu što rade kada nisu zajedno i ako uspiju prevladati ljubomoru u sebi, tada će im veza sigurno biti jedna od boljih u cijelom zodijaku, bez obzira radi li se o braku ili ne.
Dobra veza koja sa mnogo ljubavi i truda uspijeva partnere zadržati jedno uz drugo.


Vodenjak i Ribe

Ova kombinacija teško uspijeva, bez obzira na vanjske uvjete koji je okružuju. Ribe su vrlo romantičan znak. One vole da ih se ljubi, mazi i pazi, te da partner što više svojeg vremena provede uz njih, a od Vodenjaka teško da će dobiti išta slično, pogotovo ako se radi o muškarcu Vodenjaku. Muškarac Vodenjak je potpuno nepredvidljiv, sklon seksualnim igrama i čestim promjenama partnera, pa je pitanje kako će jedna Riba izaći sa time na kraj. On je možda senzualan i maštovit u krevetu, ali u svakodnevnim obavezama Riba neće znati izaći na kraj sa tim njegovim nestalnostima, nevjerama i traženju "onog nečeg" za što ni on sam ne zna što je. Ako je žena Vodenjak a muškarac Riba, tada je situacija nešto bolja, ali i dalje je daleko od dobre ili idealne, što će svaka žena Vodenjak uvidjeti odmah na samom početku. Muškarac Riba nju može seksualno zadovoljiti, zabaviti i nasmijati, ali ona zato nikada neće znati izlaziti na kraj sa njegovim lošim raspoloženjima kojih će biti mnogo bez obzira na stanje njihove veze.
Nevozna i nesređena veza sa vrlo malo uspjelih brakova.


Ribe i Ribe

Kada bi ovi ljudi uspjeli sve svoje životne probleme riješiti unutar svoje spavaće sobe, oni bi bili najsretniji par na svijetu i nitko drugi im ne bi ni trebao. Jedno od njih dvoje odmah na samom početku morati će naučiti preuzeti odgovornost u svakodnevnom životu za sve njihove troškove i potrebe, a tko će to biti vrlo je teško reći, jer ni muška ni ženska Riba ne žele sići na zemlju sa svojih oblaka ideala koje su si izgradili da bi nesmetano i sretno živjeli u svojem svijetu. Njihova ljubav je jaka, duboka, solidnija od bilo koje druge koju znamo, no to neće biti dovoljno da njih dvoje opstanu u okrutnom svijetu svakodnevnice. Oni se u svemu slažu, u krevetu im je najbolje, potpuno i apsolutno shvaćaju jedan drugoga, te su oboje vrlo vjerni, po prirodi svojeg karaktera. Jedina mana kod ove veze je da bi njihova ogromna ljubomora mogla uništiti njihovu vezu i to nakon dugo vremena, jer će im trebati jako dugo da shvate da nisu sami na svijetu i da njihov partner ima i drugih ljudi oko sebe osim njih. Nauče li savladavati ljubomoru, ovo će biti veza za sva vremena.
Dobra veza sa mnogo šansi za dugotrajnost i savršen brak.


goodghost @ 06:58 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 24, 2006
Okidati,, slikati, fotografirati to mi je na umu.
Znate za onaj moj fotić koji sam ja tako uredno popravila? E sad je još ostao jedan problem...
Radi se o digitalcu, pazi sad ovo, u koji idu diskete. Diskete? Pa znate kaj je to, to je ono malo četvrtasto koje se nekada guralo u pi si ce (PC), moram tako, jer će mi odmah na krivo otipkanu rijeć udarit packe.
Znaći, moj digitalac je bio malo poplavljen i sada se baš ne vidi najbolje na displej. Prikaz je u negativu..hehe i nekako je jako blijed...eh
Ali svejedno ja fotkam, pa bože moj on radi, doduše ne znam zbog čega sada nakon svakog snimka počne brujati i piše error, ali on ipak poslika.
Kaj sam htela reći s tim? Kad bih se sjetila...hm...aha.... da ja moram takoreći slikati napamet, pa onda izvadit disketu, pa je opet staviti i tako to ide kod njega.
Kad mi se vrati onaj pravi fotić, ako preživi Afganistan,  ga poslikam da vidite s kojim čudom ja radim...hehe

A evo sada mog današnjeg uradka, možda neće biti najbolji zbog male rezolucije...... a vi pokušajte dokučiti što se nalazi na slici 
goodghost @ 17:47 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
Godine 1847. počela je era spiritizma koja je sve do našega stoljeća zaokupljala ljude. Pojam dolazi iz latinskoga - spiritus znači duh. To je skupni pojam za sve metode stupanja u vezu s duhovima pokojnika. Pritom mediji igraju važnu ulogu.

Godine 1847. obitelj Johna Foxa u Hydesvilleu (američa država New York) odjednom je čula kucanje koje bi postajalo osobito intenzivno kad bi kćeri Margret i Katie bil u blizini. Harry Post, susjed, htio je istražiti stvar. Otkrio je da znakovi kucanja imaju sasvim određen ritam, neku vrstu abecede kucanja. Nakon što je Harry Post preveo znakove, otkrio je nešto nevjerojatno. Znakovi kucanja potjecali su od duha ubijena čovjeka. Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u podrumu kuće. Tek nakon što su kosti pokopane, više se nije čulo kucanje.
 
goodghost @ 06:51 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 23, 2006
U vitamine B skupine ili vitamine B kompleksa kako ih često nazivamo ubrajamo 8 vitamina, pojedinačno poznatih kao: B1 – tiamin, B2 – riboflavin, B3 – niacin, B5 – pantotenska kiselina, B6 – piridoksin, B9 - folna kiselina ili folati, B12 – cijanokobalamin te biotin ili vitamin H.
   
Povijest
 
U tridesetim godinama dvadesetog stoljeća izoliran je tiamin ili vitamin B1. To je prvi organski spoj proglašen vitaminom. Tijekom godina uslijedilo je otkriće i drugih vitamina B skupine.
 
 Svojstva   
     
Kao i za većinu drugih, i za vitamine B skupine kažemo da su esencijalni, jer ih naše tijelo ne može samo stvoriti. Vitamini B skupine topivi su u vodi. 
Tiamin je dobro topiv u vodi, dok alkohol ometa njegovu apsorpciju.
Riboflavin je vrlo osjetljiv na izlaganje zraku i svjetlosti. Ako je hrana tijekom kuhanja izložena svjetlosti, njegov gubitak može biti čak do 50% u odnosu na sirovu hranu. Teško je topiv u vodi.
Nikotindamid je lako topiv u vodi i u alkoholu, dok je nikotinska kiselina topiva u vrućem alkoholu i vrućoj vodi. Kuhanjem se tek djelomice razgrađuju.
Pantotenska kiselina dobro je topiva u vodi, nestabilna je i higroskopna.
Piridoksin je dobro topiv u vodi, ali nešto teže u alkoholu. Mora ga se čuvati od svjetla, jer se pod utjecajem svjetla razgrađuje.
Folna kiselina teško je topiva u vodi, a pri dužoj pripremi hrane i pri povećanoj temperaturi se razgrađuje.
Cijanokobalamin je specifičan po tome što jedini u svojoj strukturi sadrži metal – kobalt. Uz to je i najveći i najsloženiji među vitaminima B skupine.
  
Vitamini B u organizmu
 
Svaki od osam vitamina B skupine u našem organizmu ima niz različitih uloga, a  općenito možemo reći da B vitamini djeluju najbolje kada se međusobno kombiniraju.
Smatramo ih neophodnima za:
razgradnju ugljikohidrata do glukoze, pri čemu nastaje energija
razgradnju masti i proteina
zdravlje kože i kose
zdravlje očiju i usne šupljine
pravilan rad jetre te probavnog sustava u cijelosti.
Vitamini B skupine dobro se apsorbiraju iz probavnog trakta, osim u slučajevima malapsorpcije.
  
Zašto su važni vitamini B skupine?
 
Tiamin (Aneurin ili Vitamin B1)
Svaka stanica našeg tijela treba tiamin, a osobito je važan za rad živčanog sustava.
Naime, tiamin sudjeluje kao koenzim u procesu stvaranja neurotransmitera acetilkolina (tvari koja kemijski prenosi poruke među živčanim vlaknima).
Esencijalan je i za metabolizam ugljikohidrata, tj. njihovu pretvorbu do jednostavnog šećera, glukoze. 
 
Vitamin B1 djeluje “ruku pod ruku” s vitaminima B2 i B3 te ga se stoga savjetuje uzimati kao dio multivitaminskih proizvoda ili proizvoda koji sadrže sve vitamine B skupine.
 
Riboflavin (Laktoflavini, Vitamin G) nazivaju i faktorom rasta, odnosno disanja stanica. Uključen je metabolizam masti, uglikohidrata i proteina. Važan je i za očuvanje zdravlja kože i sluznica, rožnice oka  te živčanih ovojnica. Sudjeluje i kao koenzim u oksidativno-redukcijskim procesima. Važan je za očuvanje integriteta membrana eritrocita. 
 
Niacin (Nikotinska kiselina, Nikotinamid ili Vitamin B3) tijelo koristi za oslobađanje energije u metabolizmu ugljikohidrata, a smatra se korisnim i kod sniženja razine kolesterola u krvi te na taj način pridonosi očuvanju zdravlja srca i krvnih žila.
 
Pantotenska kiselina ponekad se naziva i vitaminom B5. Uključena je u procese nastajanja energije te u stvaranje hormona i neurotransmitera. Sastavni je dio koenzima A i ima važnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata, masti i proteina.
 
Piridoksin (vitamin B6) tijelo koristi u razgradnji ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Važan je za stvaranje eritrocita te u očuvanje imunološkog i živčanog sustava. Često ga se savjetuje za ublažavanje jutarnjih mučnina te smanjenje rizika od bolesti kardivaskularnog sustava.
 
Jedan od najpoznatijih predstavnika iz skupine B vitamina svakako je folna kiselina (vitamin B9). Poznato je da je folna kiselina važna za sintezu DNK te rast i diobu stanica. Možemo je naći u gotovo svim tkivima, a veće količine skladište se uglavnom u jetri. Pričuve folne kiseline su relativno male, a dnevne potrebe za njom velike. Primjena folne kiseline primarno se veže uz trudnoću zbog njenog učinka na sprječavanje razvoja defekata neuralne cijevi djeteta. Iz tog je se razloga osobito savjetuje uzimati u prvom tromjesečju trudnoće, no brojni stručnjaci savjetuju povećati unos folne kiseline za vrijeme čitave trudnoće i dojenja. Povećane potrebe za folnom kiselinom izražene su i kod prekomjernog konzumiranja alkohola, anemija, hemodijalize, te različitih crijevnih bolesti i malapsorpcijskog sindroma.
 
Cijanokobalamin (vitmin B12) je u vodi topiv vitamin s vrlo važnom ulogom u različitim metaboličkim putovima te stvaranju krvnih stanica. Sudjeluje kao koenzim u procesu sinteze DNK te u intracelularnom metabolizmu, rastu i prehrani svih stanica. Možemo reći da je B12 potreban gdje god se stanice množe. Za razliku od drugih vitamina tijelo ga može sintetizirati. No, s obzirom da se stvara u debelom crijevu, gdje se ne može apsorbirati, u organizam ga ipak moramo unositi hranom.
 
 Kako osigurati dovoljno vitamina B skupine?
 
Najbolji prirodni izvori vitamina B skupine su pekarski kvasac, jetra, cjelovite žitarice, riža, orašasti plodovi, mlijeko, jaja, meso, riba, voće, lisnato zeleno povrće te brojne druge namirnice.
  
Nedostatak tiamina
Iako je nedostatak tiamina rijedak, češće se javlja kod osoba koje prekomjerno konzumiraju alkohol, jer alkohol utječe na apsorpciju tiamina.
Njegov nedostatak može nastati kao posljedica smanjenog unosa, ali i povećanih potreba (npr. u trudnoći) te kao kombinacija tih dvaju uzroka. Najpoznatiji poremećaj koji nastaje zbog nedostatka tiamina naziva se BERIBERI (što u prijevodu znači “ne mogu, ne mogu”), no on je u razvijenim zemljama dosta rijedak. Kako je tiamin lako topiv u vodi, brzo se izlučuje iz organizma te je njegov nedostatak moguć i pri normalnoj prehrani.
Povećani unos tiamina savjetuje se kod alkoholizma, bolesti jetre i žuči, dugotrajnih infekcija, stresa te pojačanog rada štitnjače.
 
Nedostatak riboflavina može dovesti do kožnih promjena (seboroički dermatitis), ali i uzrokovati preosjetljivost očiju na svjetlo. Uzimanje dodatnih količina riboflavina uglavnom se preporučuje djeci i starijim osobama.
Dodatne količine savjetuju se i kod alkoholizma, bolesti jetre i žuči, dugotrajnih infekcija, stresa i opekotina. Osobito se preporučuje kod sindroma kroničnog umora. Osobe koje boluju od katarakte također bi trebale povećati unos vitamina B2. Nedostatak vitamina B2 povezan je najčešće s nedostatkom tiamina i nikotinamida.
 
Nedostatak niacina dovodi do bolesti poznate pod nazivom PELAGRA, a koja se očituje promjenama na koži, sluznicama, probavnom traktu te živčanom sustavu. Pelagra se najčešće javlja kod kroničnih alkoholičara, osoba čija je prehrana siromašna proteinima te u slučaju nedostatka više vitamina B skupine.
Pelagru često nazivaju i bolesti 3D, zbog simptoma koje izaziva: dermatitis, dijareja, demencija. U neprepoznatim i neliječenim slučajevima može dovesti i do 4D, odnosno smrti ili “death”.
Ime pantotenske kiseline dolazi od grčke riječi “panthos” što u prijevodu znači svugdje prisutna. Zaista je pantotenska kiselina vrlo rasprostranjena u prirodi, a njezin nedostatak iznimno rijedak.  Može se očekivati kod osoba koje prekomjerno uzimaju alkohol.
 
Blagi nedostaci piridoksina  česti su kod djece i starijih osoba. Dobri izvori piridoksina su avokado, banane, kvasac, soja, suncokretove sjemenke, orasi...
 
Rezerve folne kiseline u tijelu su relativno male, a potrebe za dnevnim unosom velike. Kao posljedica nedostatka folne kiseline može se razviti megaloblastična anemija. Nedostatak folne kiseline češći je kod alkoholičara.
 
Nedostatak cijanokobalamina možemo očekivati kod vegetarijanaca koji ne provode suplementaciju B vitaminima, kao i kod starijih osoba. U slučaju dugotrajnog nedostatka vitamina B12 može se razviti PERNICIOZNA ANEMIJA.  Cijanokobalamin prolazi kroz posteljicu i izlučuje se u majčinu mlijeku.
goodghost @ 20:52 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
Bloger.hr

Čemu služi naslovnica? Naslovnica bloger.hr-a?

Ne mogu vjerovati što se sve tamo dešava, dali nekim zgubidanima da uređuju naslovnicu, ne mogu vjerovati....još uvijek sam u šoku...pa to je strašno i prestrašno

Vjerujem da i vi pratite što se tamo dešava. S jednog servisa sam otišla zbog sličnih razloga, jer su i tamo budale uređivale naslovnicu, nepismene budale koje su si uzele za pravo da izigravaju boga....

A ono što je noćas ovdje objavljeno to nebi ni pas s maslom pojeo....užas

Despues? tko je ona uopće? Tko njoj daje za pravo da sudi o tome tko je pao za domovinu, ma mislim svašta. 

Mišljenja sam da takvima treba zabranit da dođu na naslovnicu. A vi?

Ja sam uredno poslala kritiku u uredništvo, te čekam ishod situacije....

Grozno....
goodghost @ 07:47 |Komentiraj | Komentari: 47 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 22, 2006

Vjerojatno je većina vas bila u Varaždinu, a neki su posjetili i naš Špancirfest, koji se tradicionalno održava u zadnjem tjednu osmog mjeseca....

Ovim putem sve Vas pozivam da posjetite Varaždin u dane održavanja Špancirfesta,
SVI STE DOBRODOŠLI
...Grad koji je stoljetna mudrost ljepote zrcaljena u kamenu...vrijeme susreta da li ljudi, prostora ili pak stoljeća...mjesto nadahnuća, a ponekad i spokoja...

Festival koji je glazba s različitih točaka globusa, kao putovanje kroz prostor stvaranja...ulični zabavljači zagonetnih lica, kao razlog najiskrenijeg izraza emocija...umjetnici različitih govora i raznih pokreta, kao iskreno zadovoljstva stvaranja iluzije trajnije od života...dječji smjeh bezvremenoga odjeka, kao podsjećanje na radost običnih događaja...poznata lica iz prošlog vremana, kao istina da još uvijek postoje oni koji nas poznaju i razumiju...

Da, grad i festival. Festival je tek bilo grada, grad se zrcali u festivalu, a samo zajednički mogu svjedočiti zaboravljene istine o nepatvorenosti, umjetnosti, zadovoljstvu, stvaranju i ljudima. O punini i jednostavnosti. Na vama je samo da budete dio festivala, te se prepustite gradu. 

više možete saznati ovdje


IZ ARHIVE

UPDATE:
ODRŽAVA SE OD 25.08. do 03.09.
NASTUPAJU IZMEĐU OSTALIH:
COLONIA - SUBOTA, TRG BANA JELAČIĆA - početak koncerta u 20,30
TONI CETINSKI - nedjelja, isto mjesto
MASSIMO I MERITAS - STARI GRAD - 29,08.
Svadbas, Vatra i Pips, chips i videoclips - 01.09. - TRG BANA JELAČIĆA
Urbana & “4”. - 02.09.
OLIVER DRAGOJEVIĆ - zadnjeg dana

goodghost @ 16:12 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare

Utorak je, vrijeme za novi horoskopski znak. U ovoj seriji još su preostali Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe...

Škorpion i Škorpion


Ovo je dobra seksualna kombinacija dvoje ljudi kojima je seksualni život vrlo bitan, ali su zato dosta zakinuti na emocijama. Ovdje se radi o paru koji ima vrlo mnogo seksualnog naboja između sebe. Škorpioni kada se ugledaju, nikada neće birati prostor i vrijeme kako bi se što prije spojili u jedno, a za to im često neće trebati više od nekoliko sati i da između njih plane takva vatra kakvu je teško vidjeti između ostalih ljudi. Problem će nastati kada bilo koji od ovo dvoje ljudi počne tražiti više od seksualnog zadovoljenja svojih potreba, odnosno kada se počne razgovarati o emocijama, za koje ni jedan ni drugi nisu posebno spremni davati ali zato vole uzimati. Oboje se suviše zahtjevni, ljubomorni, posesivni i sebični da bi bilo kome drugome davali mnogo toga od sebe, oboje su skloni nesebičnom uzimanju i to će im nerijetko od veze napraviti kaos, jer su im odnosi tako intenzivni da će ne rijetko od obične svađe nastati prava oluja osjećaja, sa katastrofalnim posljedicama kao da je uragan prošao kroz njihov dom.
Veza je na dulje vrijeme neodrživa, osim pod uvjetom da jedan od njih prihvati podređenu ulogu i da postane sljedbenik svojeg partnera.


Škorpion i Strijelac

Ovo i nije baš najsretnija kombinacija u zodijaku, iako je vrlo česta i začuđujuće skladna. Iako škorpionu neće uvijek odgovarati prpošni i vrckavi Strijelac kao partner, oni će se vrlo često naći u ljubavnoj kombinaciji i to kao jedna od boljih i trajnijih veza od većine onih koje poznajemo. Ovo je prvenstveno jaka seksualna kombinacija, sa mnogo mašte kod oboje partnera koja će im stalno iznova povećavati njihove seksualne apetite i tako ih dugo vremena držati zajedno. Ako se Škorpion uspije naviknuti na to da je Strijelac prevrtljiv, nestalan, koketan i pomalo nestašan, on mu nikada neće zamjeriti što voli pogledati "komade" oko sebe, pogotovo ako zna da je njegov Strijelac zadovoljan u krevetu i da mu ne treba veza sa strane. Škorpion se mora truditi da svog Strijelca održi što dulje zabavljenim i zadovoljenim i tada oni dvoje neće imati potrebe za traženjem zadovoljstava sa strane, jer će biti dovoljni jedan drugom. Strijelcima se preporučuje da se malo više oslone na svog partnera i da mu prepuste vodstvo.
Moguća je dobra i kvalitetna veza, ali i traži mnogo odricanja i kompromisa.Škorpion i Jarac


Ma koliko se trudio oko Jarca, Škorpion će teško doprijeti do Jarčeve tvrde unutrašnjosti, pogotovo ako se ne misli odreći svoje ljubomore i većeg dijela svoje prilično zločeste naravi. Škorpion je definitivno preoštra osoba za Jarca. Jarac ne trpi da ga se u bilo čemu ograničava, a Škorpion pak ne voli kada mu netko ne uzvraća na njegove "loptice", pa makar i u svađi. Ovo su vrlo tvrdoglavi ljudi sa prevelikim razlikama u karakterima i naravi da bi se u bilo čemu slagali osim u poslu, gdje bi također moglo biti ponekih problema oko toga tko je glavni i tko je bolji u onome što rade. Oboje su vrlo ambiciozni, odlučni i tvrdoglavi, pa kada se bilo koji od njih odluči nešto napraviti nema te prepreke koju on neće srušiti ne bi li stvari postavio na ono mjesto koje njemu odgovara, pa je bolje da se ovo dvoje ljudi ne upušta u ljubavne veze, te da eventualno pokušaju biti samo prijatelji. Ako se jedan od njih eventualno odluči biti popustljiv i ako pristane na to da je ipak slabija strana, ova bi kombinacija u poslu barem, mogla biti financijski vrlo plodonosna.
Vrlo loša i neskladna kombinacija.Škorpion i Vodenjak


Ako se ovo dvoje ljudi ikada i uspije sresti, tada će njihov prvi susret zasigurno izgledati kao apokalipsa ili u najmanju ruku kao udar groma, jer ako zbilja postoje znakovi koji ne mogu biti jedni s drugima, onda su to sigurno Škorpion i Vodenjak. Ne samo da su ovi ljudi potpuno različiti, već su im i životna načela potpuno opozitivna i dijametralno suprotna, jer sve ono što je Vodenjaku bijelo i pozitivno, Škorpionu je crno ili negativno. Ma koliko se god trudili da pronađu zajednički jezik, oni će uvijek ostati nedorečeni i nikada se neće uspjeti usuglasiti sa drugom stranom, tako da će se nerijetko svađati nasred ulice oko toga koji film će ići gledati u kino, i tko će platiti karte za to. Često će se posvađati i oko najbanalnijih sitnica, kao što su plaćanje namirnica u dućanu ili oko toga tko je više toga napravio u nekom zajedničkom poslu, pa će se ljudi u njihovoj blizini često naći usred neke njihove svađe, ni ne shvaćajući da oko sebe šire nemir i lošu energiju. Pomalo će na kraju jedan drugoga početi izbjegavati i veza će se raspasti prije ili kasnije.
Nemoguća i nezamisliva veza.Škorpion i Ribe


Ovo bi mogla biti jedna od boljih veza. Radi se o dva osjetljiva znaka koji oboje od života traže mnogo ljubavi i pažnje, a nekako uvijek nailaze na ljude koji im uopće ne odgovaraju. Stoga, kada se sretnu Škorpion i Riba oni oboje odjednom zablistaju dobro poznatim zaljubljenim sjajem koji šire ljudi koji sretnu osobu svojeg života. Njihov dom i njihova postelja biti će uvijek raskošni, prepuni živih boja koje im podižu životnu energiju, pa će svaka Riba naučiti vrlo brzo, kako uživati u zagrljajima, milovanjima i pažnji koju joj poklanja njen Škorpion. S druge strane, svaki će Škorpion svjesno uživati u ljubavi, romantici i seksualnim igricama koje će mu priređivati njegova Riba, a između njih neće biti skoro nikada svađa, problema ili sukoba oko ničega, osim možda oko novaca. No Ribe su rastrošne i razmažene, pa će se Škorpion morati što prije naviknuti na to da je njegov partner pomalo čudnih potreba, a on će mu ih morati priuštiti, ma koliko se god on teško trudio zaraditi svaki novčić.
Vrlo dobra i poželjna veza, pogotovo ako se radi o supružnicima.


goodghost @ 06:34 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 21, 2006
Danas je ponedjeljak i vrijeme je za priće o duhovima, pa eto jedne od njih. 
Uživajte

Tri mjeseca nakon smrti Pabla Picassa pojavila se genijeva sasvim nepoznata slika. Nije bila potpisana. Ali namaz, boje i likovi bili su nedvojbeno Picassovi. Osim toga, pojavili su se i Picassovi crno-bijeli crteži koje također još nitko nije vidio.
 
Dok je stručna javnost još nagađala, javio se Britanac Matthew Manning, koji je priopćio da je stupio u vezu s Picassom na drugom svijetu. Dok se koncentrirao, primijetio je kako mu Picasso vodi ruku. Manning, koji je prema svojim navodima bio u vezi i s drugim slikarima na drugom svijetu, izvijestio je kako je Picasso bio veoma nestrpljiv. Manningovu je ruku vodio tako snažno da se pero dvaput slomilo.
Manning je imao kontakt s vrlo različitim slikarima. Među njima s Paulom Cleeom, Leonardom da Vincijem, Albrechtom Dürerom, Beatrix Potter ili Isaacom Oliverom, dakle vrlo široka paleta. Slike koje je Manning slikao pod njihovim utjecajem nisu se mogle razlikovati od originala.
Isti je s1učaj i s brazilskim psihologom Luisom Gasparettom. On se godine 1978. predstavio u Engleskoj BBC-evoj televizijskoj emisiji Nationwide. U transu je pred kamerarna naslikao dvadeset jednu sliku. Katkad je radio objema rukama istodobno na dvjema različitim slikama. Slikao je nove Renoire, Cezanne i Picasse. I to tako brzo da je dio gledatelja vjerovao kako se emisija prikazuje ubrzanom tehnikom.
Gasparetto, koji si kao psiholog ni sam nije mogao objasniti što se događa pri “automatskom” slikanju, odgovorio je sumnjičavima: “Dosad nisam vidio nikoga tko objema rukama istodobno može slikati 30 različitih stilskih pravaca.”
 
Kad ne slika na televiziji, čini to kod kuće u mraku.
“Ne treba mi svjetlo. Oni gore vide mnogo bolje.”
goodghost @ 09:16 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
Dobro vam jutro svima....
Želim samo reći yeeeees, eto je, imam je, svoju stotu sličicu. Čak štoviše imam i jednu dalje, baš sam happy. Oni koji ne znaju o čemu je rijeć, mogu razjasnit u ovom postu.
Prije nekoliko dana sam odlučila da ću napravit jedan eksperiment. Iako nisam tada znala o čemu je rijeć, i što je potrebno da se dođe do zvijetda, ali ja sam brzo shvatila i eto me tu....yeeeee.....
samo toliko za sada idem slavit
Dokaz:
98. blogerighno
Moj Top5
   
99. goodghost
Moj Top5
   
100. draxblog
Moj Top5
goodghost @ 06:41 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 20, 2006
Od juče postoji nastavak one moje drame od petka, pravi raspad sistema. Začepljenje kanalizacije. To smo zaključili... ipak... danas. A vjerojatno je to upitanju, taj dio mi ipak ne leži. E sad, kako problemu stati na kraj. Možda ima netko od vas kakav prijedlog ili savjet kako se odčepiti, hehe

I dok u cijevima i školjkama se čuje neki brljuu, brljuu, sjetih se adresinog posta, pa sam nešto pronašla kao odgovor na one njegove dimenzije, hehegoodghost @ 20:26 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 19, 2006
Danas sam uspješno popravila svoj priručni fotić, kojeg je ono derište od 11 godina uspješno s j......
Istina, popravak je trajao nekoliko dana, jer nije se imalo vremena. A i jedna napaka mi se desila, zašrafila sam šrafe u fotiću, hehe

Danas sam konačno stvar (hehe) uzela u svoje ruke, bilo je malo gore, malo dolje, pa lijevo, pa desno. Trebalo ga je nježno tresti amo tamo. Tako dugo dok nisu šrafici popadali van, do dva ne mogu, oni mu daju kontakt i drže displej, zato je on, istina bog, nešto loše vidljiv. Ali nema veze, glavno da su fotke dobre...
Eto moj uradak pa prosudite da li sam pravi maher....

P.S.
Adresa ne popravljam kućanske strojevegoodghost @ 20:29 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
Datum rođenja je jednostavan zbroj znamenki datuma rođenja, po gregorijanskom kalendaru.
Na primjer: 12.7.1955
1+2+7+1+9+5+5=30=3+0=3
Broj datuma rođenja je 3.
Ako je zbroj 11 i 22, ne svodite ga dalje na jednu znamenku.. To su brojevi rođenja.
Datum rođenja je vrlo važan vodič za razumijevanje nečijeg dugoročnog ponašanja, jednako u prošlosti kao i u budućnosti.

br. JEDAN -
Borba za ostvarenje vaših ciljeva i namjera nikad ne prestaje. Čim savladate jednu, druga se istog trenutka pojavljuje.
Vrsta odluka koje donosite određuje rezultate. Općeniti je smjer prema izražavanju unutarnjeg ja i prema vašim organizacijskim i liderskim sposobnostima. Važno je da se oslonite na svoje jedinstvene talente i vještine i uvijek težite najboljim, najuspješnijim rezultatima.

br. DVA
Vaša je želja živjeti unutar tijesno povezane grupe ljudi. Vaša potreba za približavanjem i miješanjem s drugima, omoguće vam dobru suradnju, a to će vam u budućnosti donijeti dobre prilike.
Život nas uči kompromisu. Ponekad, neophodno je da drugima prepustite središnje mjesto na pozornici, kako bi napredovali, dok vi ostajete iza kulisa. Pouzdajte se u one koji su vam kadri dati neograničenu i bezuvjetnu ljubav i potporu.
Posjedujete urođenu sposobnost preživljavanja u teškim i neugodnim uvjetima i izuzetno ste prilagodljivi. Ne težite položaju ili poštovanju i općenito, iako vam nije do prestiža, dobit ćete ga kao rezultat svojih urođenih liderskih osobina.
Skloni ste biti uvučeni u situacije koje ohrabruju ovisnost i nemogućnost kontroliranja sudbine i koje ne dopuštaju da budete sami sebi šef. Tada ste uskraćeni za mogućnost samostalnog razmišljanja i slobodnog djelovanja.

TRI
Nude vam se brojne prilike za rad na različitim područjima, posebno umjetnosti. Postoje mogućnosti za postizanje razine duhovne cjelovitosti i radosti. Općeniti smjer pokazuje k slobodi, ozakonjenju različitih načina izražavanja i oslobađanju od uskog, ograničenog razmišljanja; postoji također i širenje horizonata i otvorenost kao rezultat razvoja svjesnosti. Trebali biste izbjegavati krajnje akcije, jer one ne odgovaraju vašoj osobnosti. Također se preporučuje vježbati suzdržljivost i neizazivanje sudbine. Poduzimanje pogrešnog koraka može odvesti u teškoće, a time i do gubitka samopouzdanja. Vrijedi biti organiziran, čak i kad je to u neskladu s vašom željom za spontanošću i djelovanjem prema osjećajima. Ako nešto zahtijeva planiranje unaprijed, popis ili dnevni raspored, učinite to! Izbjegnite nepotrebnu zbrku koja bi mogla smetati vašem razvoju. Struktura, organizacija, red i planiranje spriječit će dovođenje u teške situacije koje donose neželjene rezultate.

br. ČETIRI
Strahovit napor potreban je kako bi se postigli rezultati kojima se nadate. Usmjerite se na detalje i radite temeljito, bez kompromisa. Opskrbite se velikom duhovnom snagom i duboko udahnite, jer je pred vama dugo tegljenje. Život od vas traži vježbanje samokontrole i obuzdavanje nagona.
Preporučljivo je usmjeriti se na duhovno i unutarnje ja, a ne na vanjsko ponašanje i pravila pristojnosti. Duboko razmišljanje neophodno je i to je za vas prava stvar. Povremen, vaš osjećajni život završava neuspjehom i razočaranjem. Jaki, stabilni mentalni temelji slabe negativne osjećaje. Sposobni ste za nagodbu i vježbanje suzdržljivosti.
Krajnosti u ponašanju neće vas dovesti ni do kakvog razvoja i zbog toga vrijedi izbjegavati krutost i dopustiti svojim mislima kretanje u raznim smjerovima. Neka vas vodi intuicija, obratite pažnju na ono što vam srce ima reći. Pozitivan razvoj će se dogoditi ako izaberete put kompromisa i otvaranja drugim mišljenjima, novim idejama i originalnim načinima razmišljanja. Izbjegavajte kriviti druge, posebno kad ne postoje čvrsti dokazi za to. Ljudi nikad nisu sigurni u kojem smjeru život može poći, pa su zbog toga u neprekidnom stanju prestrašenosti i brige.
Sposobni ste nositi teret i patiti bez žaljenja ili otkrivanja koliko vam je teško. Vaša sposobnost suzdržavanja bit će vam od koristi tokom života.

br. PET
Smjer vašeg života ukazuje na iznenađenja, promjene i nova iskustva. Želite istražit, znati i iskušati što je moguće više. Vaši vas nagoni vuku prema posebnim i zanimljivim područjima. Nećete se odmoriti sve dok duboko ne zakopate u bit stvari – istraživajući, uspoređujući i proučavajući njihove tajne. Za vas je važno učiti i razvijati se i to često radite na štetu drugih važnih pothvata. Kao što je mudri kralj Salamon rekao: ''Život i smrt u rukama su jezika''. Budite oprezni s nijansama i suptilnošću, naglasite ono što mora biti izraženo i umanjite što je rušilačko. Ako izaberete iskoristiti beskrajne mogućnosti koje su vam na raspolaganju, najprije promislite i pažljivo planirajte, kako ne biste djelovali nagonski. U vašem slučaju, sloboda djelovanja paralelna je slobodi mišljenja. Naučite kontrolirati svoja htjenja i želje, nastojeći da vas ne pometu osjećaji i trenutačni nagoni. Jako želite slijediti svoje trenutačne želje i odmah postići užitak. Nemojte im popuštati. Borba protiv njih vodi k jasnoći uma i mogućnosti njihove kontrole. Međutim, obratite pažnju na svoje želje, svjesni njihovog fizičkog manifestiranja i onoga što vam govore. Odnosi sa suprotnim spolom važni su i pomoći će vam da upoznate unutarnjeg sebe. Suočavanje s novim situacijama i ljudima suprotnog spola uzdiže osjećaje koji ponekad nisu bili izraženi i stvara prilike za iskušavanje novih i zanimljivih iskustava. Ne odbijate te prilike, čak i kad vam se na početku učine previše riskantnima. 

br. ŠEST
Ovaj broj ukazuje na odgovornost. Kod vas je na prvom mjestu pomaganje drugima. Naučite kontrolirati situaciju. Svaka akcija koju poduzmete tokom života, treba biti učinjena u duhu ljubavi i sa željom za davanjem. Vaša sposobnost suosjećanja i poistovjećivanja s drugima je blagotvorna i služi vašim ciljevima. To daje beskrajne mogućnosti preuzimanja zadataka i njihovog izvršavanja. Vaša sposobnost suočavanja s budućnošću bez straha, daje obnovljenu snagu.
Zahvaljujući svom odličnom jeziku i verbalnom umijeću, dobar ste pregovarač i veliki govornik. Želja da pomažete i budete dobar slušatelj onih u nevolji, rezultat je vaše sposobnosti voljenja. Motivirani ste ambicijom i željom za postignućima. Nikad se ne odmarate prije no što je zadaća obavljena potpuno, do posljednjeg detalja. Posjedujete široku viziju i sposobni ste za suradnju s onima koji vas okružuju. Vaš je uspjeh rezultat iskrene želje da surađujete i pomažete.

br. SEDAM
Imate jedinstven pogled na život. Gledajte onkraj fizičkog svijeta na put kojim morate ići. Duhovnost tvori integralni dio vašeg života. Morate što je više moguće težiti duhovnom životu, provodeći vrijeme u dubokom razmišljanju o tome što je duša i što je Bog.
Težite se istaknuti i specijalizirati na nekom određenom području. Morate biti vrlo jaki na emocionalnoj razini i znati prihvatiti kritiku. Za vas je važno biti u vezi sa okruženjem, osjećati istinski ritam života oko sebe i ponašati se kao sastavni dio društva.


br. OSAM

Postoji ispunjenje vaših želja, namjera, htjenja i težnji. Imate moć kojom uzrokujete da se stvari događaju. Postavljate se u položaj autoriteta, višeg položaja i uspjeha, ali ste skloni zanemariti činjenicu kako vaša nemilosrdna trka za postizanjem ciljeva može smetati onima oko vas. Nastojite izbjegavati upotrebu sile što je više moguće i zauzmite umjereni položaj, kad god je to moguće. Agresivnost vas neće nikuda odvesti. Izbjegavajte nasilne situacije. Budite zahtjevni u odgovarajućoj mjeri.
Novac vam je najvažniji. Voljni ste teško raditi i na različitim stvarima, jednako kao i činiti nemoguće, kako biste sakupili koliko god je moguće novaca. Posjedovanje velikog bogatstva smatrate sredstvom postizanja svih životnih ciljeva, od materijalnih stvari do drugih životnih aspekata kojima novac ima ulogu, kao što je mogućnost zadržavanja moćnih položaja autoriteta, kontrole i poštovanja.
Međutim, postoje također i oni koji nova, iako im je važan, ne smatraju svojim najvećim postignućem. Ako ste među tim pojedincima, bit će vam mnogo značajnije da ste društveno prihvaćeni kao osoba visokog položaja, da se prema vama odnose s poštovanjem, da imate autoritet. Novac je puko sredstvo za dostizanje ovih ciljeva ili prednost koja ide s velikim ugledom.
Neki ljudi broja 8 smatraju novac jednako važnim kao i druge stvari u životu. Ako je vaše gledište takvo, uvijek ćete se nalaziti negdje u sredini, niti jako utjecajni, niti s visokim položajem, niti bogati.
Suđeno vam je suočavati se s teškim situacijama koje povremeno uključuju pravu borbu. Njihova je namjera pomoći vaš razvoj, učenje lekcija i traganje za ravnotežom između fizičkom i duhovnog.
Količina napora odredit će veličinu životnog uspjeha. Veliki će napori donijeti plodove i odlučnost i upornost će se na kraju isplatiti.
Apsolutna istina važna je stvar u vašem životu. Ako slijedite put osvijetljen istinom i ne poričete je, naučit ćete biti čestiti prema sebi i prema okruženju i sigurno ćete uživati pozitivne rezultate.
Vaše su vještine odlična točka početka i morate naučiti kako ih iskoristiti na najpozitivniji mogući način.
Odgovara vam spajanje materijalnog i duhovnog. Morate iskoristiti prednosti znanja i iskustva koje akumulirati tokom života, kako biste ih pravilno upotijebili. 

br. DEVET
Ovaj broj ukazuje na ostvarenje ideala. Vaša vam uvjerenja i ideali daju široki pogled na život. Ne usmjeravate se na detalje na mikro razini, već stvari radije sagledavate na makro razini. Vaša sposobnost razlikovanja žita od kukolja omogućuje vam imati sveobuhvatan pogled na život. Niste ograničeni niti uhvaćeni u standardne kalupe. Sposobni ste razviti stvaralačko i originalno mišljenje i zbog toga pridonijeti ljudskom razvoju.
Vaša se moć očituje u svakom aspektu vašeg bića. Ona govori o duhovnom uzdignuću, razumnim i odgovornim govorom, kao i o hrabrosti. Postoji opasnost od potiskivanja ovih energija u tijelo, jer bi mogle nekontrolirano provaliti. Najvažnije je te energije korisno upotrijebiti i naučiti kontrolirati.
Vaše su mogućnosti beskrajne. Bilo bi mudro da se usmjerite na potrebe svog neposrednog okruženja, a onda postupno širite krugove, sve dok čitavo čovječanstvo ne obuhvatite svojim pozitivnim energijama.


br. JEDANAEST
Posjedujete osobine broja 2, ali uvećane. Ovo je broj vizije. Osjećaji odgovornosti i apsolutne kontrole života uživaju najvišu prednost. Težnja za uspjehom je važna, ali su ideali još važniji. Tražite kako pomoći drugima i sva su sredstva opravdana za ostvarenje tako uzvišene namjere. Njegovanost, uglađenost i pompoznost skloni su raditi protiv vas, držite se načela poniznosti i unutarnjeg integriteta.
Vaša najveća preokupacija je poboljšanje svijeta. Tražite najbolji način na koji ćete se davati i nadahnuće onima koji vas okružuju. Međutim, zarobljeni ste neprekidnom potrebom za primanje pozitivne povratne sprege i tapšanja po ramenu. Ako toj potrebi dopustite da vas kontrolira, konačno nećete biti sposobni ostvariti svoje uzvišene ciljeve, čije ispunjenje čini bit vašeg života. Samokontrola je najvažnija na cijelom putu. A na njemu vas prati stalna potreba za potpunim kontroliranjem života.

br. DVADESET I DVA
Vaši odmjereni, razumni, odgovorni i ponekad čak neužurbani koraci navješćuju krasne rezultate. Sva su vaša sredstva usmjerena uzvišenom cilju, pomaganju drugima i pokazivanju zanimanja za njihovu dobrobit. Istovremeno, nesposobni ste ostati čvrsto uzemljeni u stvarnost. To se može očitovati u sklonosti da potonete u slatku, nemoguću opsjenu i stvaranje svijeta mašte. Oslobađanje od vanjskih utjecaja i usmjerenost na najvažnije aspekte, dopustit će jaku, rasprostranjenu akciju. Posjedujete karakterne osobine koje vam uvijek omogućuju ostati na vrhu piramide. Vi određujete pravila igre: kako upravljati stvarima i dosegnuti zajedničke ciljeve. Vaša jedinstvenost leži u sposobnosti da takve stvari radite na širokoj osnovi. Liderske osobine koje posjedujete mogu oboriti s nogu brojno slušateljstvo, a vaši su govornički talenti visoko razvijeni. Lako utječete na ljude, kao da su kit u vašim rukama, pa vas slijede bez oklijevanja. Temeljiti ste i odgovorni i možete neograničeno utjecati na društvo, a odatle i na čovječanstvo u cjelini.


goodghost @ 07:00 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 18, 2006
Hehe.... nisam još prolupala, nisam do kraja, ali do kraja dana, tko zna...
 
Liječim frustracije zamišljajući takve rečenice poput ove u naslovu, jer grizem, grrrrr
Uh što sam ljuta, ma mogla bih ovog trenutka svašta napravit...
A sve je počelo odmah u jutro, u pola osam.
Trebalo je ići s čoporom k veterinaru, ali kako to izvesti? Njih je pet, mama im... šest. Vodim sa sobom jedno derište od 3,5 godine jer ona nema šanse da ostane doma, derište od 11 godina otkazalo poslušnost.
Potrpam čopor u neku malu kutiju, jer veća, koja bi zadovoljila potrebe nebi ušla na zadnje sjedalo, potrpam im mamu i ono derište od 3,5. Do veterinara ima kojih desetak kilometara. Kad sam u elementu ja to prođem za kojih 5 minuta, ali danas, danas ne. Gužva na cesti, pa kud su svi baš sad navalili se vozit? Prvo uključenje sa sporedne na glavnu nekako prošlo relativno brzo, a onda je uslijedio pravi zagrebački zeleni val. Jedan semafor, čekaj 2 crvena, proguram se nekako zaobilazno, srećom da postoji taj pravac, te izletim ispred svih njih na glavnu. Zatim drugi semafor, čekaj opet dva crvena, zelena, kužite, ne. Krenemo mi, a kad ono, opet crveno na drugom (to je treći već sad). Nakon njega kojih 50 metara opet crveno, a ovi ispred se tele, pa se tele, majmuni jedni ko im opće dao vozačku. Slijedeće rakršće prometnik, a taj pak je prića za sebe, mi žurimo, imamo u autu i one koji bi trebali na posao u 8, a sad već bilo 8, stanem ja na pola zebre, a ovaj spomenuti prometnik gleda u mene i ne reagira, imam osjećaj da će svaki čas se skljokat i počet hrkati. Pušta on, pušta li ga pušta, one iz krivog smjera, pa ih pušta i opet maše on, maše i nikad kraja tome, a auti, ono na svakih 20 metara drugi, ali to njemu ne igra ulogu, glavno da ih on pušta i pušta.... Konačno se okrene, žurim ja, potrošnja već oko 9 litara, grad je to, (dizelaš u pitanju), opet semafor, srećom da je lijevo cesta zatvorena, to vam je ona od Varteksovog stadiona pa do eurohercove zgrade, ako se zaputite do Varaždina da znate da ne ide u tom smjeru, da si pronađete alternativne pravce. Srećom, zbog radova tu je stalno strelica uključena, tako da nakon bicikliste koji se nije mogao odlučiti jel bi se vozio ili gurao bicikl dođem ja do prvog odredišta. Iskrcavamo radnike, produljujem konačno do veterinara, a čopor iza cvili li ga cvili, mama im također nešto kao cvili skupa s njima, valjda joj žao djece, o bože!
Konačno! Ambulanta! E sad slijedi iskrcavanje. Ono derište nikako da ostane čekat u autu, dok pacijent ne obavi šetnju, a bio nekako loše volje, vučjak. Vadim prvo derište, mama im ugrabi priliku i skoči za nama, a onaj pacijent skoro se rastrgao od laveža... No dobro, ode on u svoju sobu na odmor, a mi unutra, obavimo mi sve to. Sad ih treba potrpat natrag, a meni živci već vise o nit.
Uz put kupujem kruh, cigarete, i drugo, derište neće tu sekundu pričekat u autu, već je vadim van, a u dučanu guuužva, ajme meni. Čekam u redu na blagajni, a mama im drapa po autu, srećom da nemam kožu ili nedaj bože drvo, to je bilo u dodatnoj opremi koju nismo uzeli, sva sreća, hehe. Ostavim derište da s korpicom čeka da skočim ih smirit, vratim se a derište se dere, razumljivo, zato i je derište. Dostava bi van s parkinga, ne može od mene, pita čovjek uljudno jel bi mogla auto pomaknut, ne može, derište se dere, čopor cvili, strpi se čovječe malo. A trgovkinja ko da ima sto godina....
Stigli konačno doma.
Mislili ste da je to sve, e nije, ima još
Sjedam ja za comp, da vidim kaj je novoga, a on neće da sluša. Pritisnem ja ono gdje piše ON, a on ništa, MOLIM! Stisnem drugi, treći puta, e sad radi nešto, ali se ništa ne vidi, stisnem ja ono usko duguljasto (reset),opet malo škrguće, škljoca. Sad mi napiše on da bi se čekirao, molim, kakvo čekiranje, kud ćeš? Opet reset, opet kmica, nema ništa. Ja sam uporna, pa malo ugasim, čekam, palim, šrota on....diže se, ali samo do prije vindosa, gasim. Palim opet, sad mu ne paše A, kakav A, ti dam ja A. Pa ja se ipak nešto kužim u ovu tehniku, A=flopi, kaj sad hoćeš od mene? Gasim opet, jer reset više ne pali, čekam malo. Opet upalim, i tako jedno šest, sedam, osam puta. A prošli tjedan formatirala, sve očistila, ali nemam jednu stvar, hehe, ne mogu naći DVD na kom se to nalazi. Igram ruski rulet, što ću sada, ja moram na blog, trenutno se vrte neki programi dok ovo u vordu pišem, ne usudim se konektirat jer mi tri puta zaštekalo.... hehe. Ako me neće biti kojih par dana znate da sam ostala bez harda, jer se i on nekako čudno ponaša, stalno mu nešto škljoca!?
A ono derište? Ono derište cvili cijelo vrijeme, do prije koju minutu kada sam pokazala tko je ipak gazda u MOJOJ kući...
grrr
goodghost @ 12:08 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare

Škorpion i Škorpion

Ovo je dobra seksualna kombinacija dvoje ljudi kojima je seksualni život vrlo bitan, ali su zato dosta zakinuti na emocijama. Ovdje se radi o paru koji ima vrlo mnogo seksualnog naboja između sebe. Škorpioni kada se ugledaju, nikada neće birati prostor i vrijeme kako bi se što prije spojili u jedno, a za to im često neće trebati više od nekoliko sati i da između njih plane takva vatra kakvu je teško vidjeti između ostalih ljudi. Problem će nastati kada bilo koji od ovo dvoje ljudi počne tražiti više od seksualnog zadovoljenja svojih potreba, odnosno kada se počne razgovarati o emocijama, za koje ni jedan ni drugi nisu posebno spremni davati ali zato vole uzimati. Oboje se suviše zahtjevni, ljubomorni, posesivni i sebični da bi bilo kome drugome davali mnogo toga od sebe, oboje su skloni nesebičnom uzimanju i to će im nerijetko od veze napraviti kaos, jer su im odnosi tako intenzivni da će ne rijetko od obične svađe nastati prava oluja osjećaja, sa katastrofalnim posljedicama kao da je uragan prošao kroz njihov dom.
Veza je na dulje vrijeme neodrživa, osim pod uvjetom da jedan od njih prihvati podređenu ulogu i da postane sljedbenik svojeg partnera.


Škorpion i Strijelac

Ovo i nije baš najsretnija kombinacija u zodijaku, iako je vrlo česta i začuđujuće skladna. Iako škorpionu neće uvijek odgovarati prpošni i vrckavi Strijelac kao partner, oni će se vrlo često naći u ljubavnoj kombinaciji i to kao jedna od boljih i trajnijih veza od većine onih koje poznajemo. Ovo je prvenstveno jaka seksualna kombinacija, sa mnogo mašte kod oboje partnera koja će im stalno iznova povećavati njihove seksualne apetite i tako ih dugo vremena držati zajedno. Ako se Škorpion uspije naviknuti na to da je Strijelac prevrtljiv, nestalan, koketan i pomalo nestašan, on mu nikada neće zamjeriti što voli pogledati "komade" oko sebe, pogotovo ako zna da je njegov Strijelac zadovoljan u krevetu i da mu ne treba veza sa strane. Škorpion se mora truditi da svog Strijelca održi što dulje zabavljenim i zadovoljenim i tada oni dvoje neće imati potrebe za traženjem zadovoljstava sa strane, jer će biti dovoljni jedan drugom. Strijelcima se preporučuje da se malo više oslone na svog partnera i da mu prepuste vodstvo.
Moguća je dobra i kvalitetna veza, ali i traži mnogo odricanja i kompromisa.Škorpion i Jarac


Ma koliko se trudio oko Jarca, Škorpion će teško doprijeti do Jarčeve tvrde unutrašnjosti, pogotovo ako se ne misli odreći svoje ljubomore i većeg dijela svoje prilično zločeste naravi. Škorpion je definitivno preoštra osoba za Jarca. Jarac ne trpi da ga se u bilo čemu ograničava, a Škorpion pak ne voli kada mu netko ne uzvraća na njegove "loptice", pa makar i u svađi. Ovo su vrlo tvrdoglavi ljudi sa prevelikim razlikama u karakterima i naravi da bi se u bilo čemu slagali osim u poslu, gdje bi također moglo biti ponekih problema oko toga tko je glavni i tko je bolji u onome što rade. Oboje su vrlo ambiciozni, odlučni i tvrdoglavi, pa kada se bilo koji od njih odluči nešto napraviti nema te prepreke koju on neće srušiti ne bi li stvari postavio na ono mjesto koje njemu odgovara, pa je bolje da se ovo dvoje ljudi ne upušta u ljubavne veze, te da eventualno pokušaju biti samo prijatelji. Ako se jedan od njih eventualno odluči biti popustljiv i ako pristane na to da je ipak slabija strana, ova bi kombinacija u poslu barem, mogla biti financijski vrlo plodonosna.
Vrlo loša i neskladna kombinacija.Škorpion i Vodenjak


Ako se ovo dvoje ljudi ikada i uspije sresti, tada će njihov prvi susret zasigurno izgledati kao apokalipsa ili u najmanju ruku kao udar groma, jer ako zbilja postoje znakovi koji ne mogu biti jedni s drugima, onda su to sigurno Škorpion i Vodenjak. Ne samo da su ovi ljudi potpuno različiti, već su im i životna načela potpuno opozitivna i dijametralno suprotna, jer sve ono što je Vodenjaku bijelo i pozitivno, Škorpionu je crno ili negativno. Ma koliko se god trudili da pronađu zajednički jezik, oni će uvijek ostati nedorečeni i nikada se neće uspjeti usuglasiti sa drugom stranom, tako da će se nerijetko svađati nasred ulice oko toga koji film će ići gledati u kino, i tko će platiti karte za to. Često će se posvađati i oko najbanalnijih sitnica, kao što su plaćanje namirnica u dućanu ili oko toga tko je više toga napravio u nekom zajedničkom poslu, pa će se ljudi u njihovoj blizini često naći usred neke njihove svađe, ni ne shvaćajući da oko sebe šire nemir i lošu energiju. Pomalo će na kraju jedan drugoga početi izbjegavati i veza će se raspasti prije ili kasnije.
Nemoguća i nezamisliva veza.Škorpion i Ribe


Ovo bi mogla biti jedna od boljih veza. Radi se o dva osjetljiva znaka koji oboje od života traže mnogo ljubavi i pažnje, a nekako uvijek nailaze na ljude koji im uopće ne odgovaraju. Stoga, kada se sretnu Škorpion i Riba oni oboje odjednom zablistaju dobro poznatim zaljubljenim sjajem koji šire ljudi koji sretnu osobu svojeg života. Njihov dom i njihova postelja biti će uvijek raskošni, prepuni živih boja koje im podižu životnu energiju, pa će svaka Riba naučiti vrlo brzo, kako uživati u zagrljajima, milovanjima i pažnji koju joj poklanja njen Škorpion. S druge strane, svaki će Škorpion svjesno uživati u ljubavi, romantici i seksualnim igricama koje će mu priređivati njegova Riba, a između njih neće biti skoro nikada svađa, problema ili sukoba oko ničega, osim možda oko novaca. No Ribe su rastrošne i razmažene, pa će se Škorpion morati što prije naviknuti na to da je njegov partner pomalo čudnih potreba, a on će mu ih morati priuštiti, ma koliko se god on teško trudio zaraditi svaki novčić.
Vrlo dobra i poželjna veza, pogotovo ako se radi o supružnicima.


goodghost @ 07:12 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 17, 2006
Malo mi jezik otekao, svi me vuku za nj... ali za sada se radije ugrizem za jezik nek da velim svakom ono što ga ide. Ma interesantno je to kako svakog zanima koliko imam godina. Vjerojatno se to i vama dešava, navikli ste. Ali ja nikako. Možda zato jer sam ja ipak udana žena. E da sam slobodna bilo bi to nešto drugo i drugačije. A ovako moram "muljat". 

Zakoniti ne čitaj ovaj post, nije tebi namijenjen. On vam je sav vražji. Obično ga nema ovdje, ali kad dođe onda ga baš potrefi, Jarac po horoskopu, za njih kažu da skrivaju ljubavne avanture ko zmija noge...

Bila ja na icq neki dan, prošli tjedan, kad li, nije ni važno. Nisam često vidljiva, ali kad jesam onda me nađu, he he...plavuša. I standardno pitanje: "a koliko imaš godina?" - "A ti?" - "Ja sam prvi pitao".... i tako to stalno ide.

Te današnje generacije...odmah u glavu, pa kaj bu bu....Ali ja vam nedam svoje godine, nedam i gotovo. Isto ko i sličice životinjskog carstva, one su moje i samo moje.


za kraj jedan o plavušama

-Koja je razlika između plavuše i Porcshea?
-Porschea nikad ne bi posudio prijatelju.


UPDATE
Naišla u međuvremenu na jednu zgodnu slikicu:
Grob tajkuna
goodghost @ 17:57 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Ja kad nešto naumim, obično to i ostvarim. Tako je i s mojim eksperimentom. Još uvijek se pokus odvija, za sad su rezultati i više nego obečavajući.
Volti me svako jutro raši sa novim sličicama životinjskog carstva (statistikama). Jučer bio pedeseti, danas četrdeset i sedmi.... A ja samo želim svoju stotu sličicu....
Zato se ja zainatila, e nečeš, sad ćeš vidjeti tko sam ja.... I odlučih od danas objavljivat po dva posta dnevno. Živo me zanima koliko će mi trebat da dođem do svoje tako željene sličice. Fali mi ih još samo osam. Naravno, ako sam ja to dobro proračunala, jer znate kako je s plavušama, kod njih se nikad nezna...
Moram se zahvalit Voltiju što me izvukao iz moje crne rupe i ponudio mi prvu sličicu. HVALA
VOLTI, PRAVI SI.
A moram također spomenut i
Adresu koji uvijek, ama baš uvijek, svaki dan, ostavi poneki komentar, Iako postovi i nisu baš neki., HVALA i tebi ADRESA  A moram i vas sve ostale spomenut, bože, pa ja se to opraštam!?? NE! To je tek početak, sad sam se "ofnula" i sada me se nećete tako lako rješiti, hehe
Gdje sam ono stala? Aha, na željama i pozdravima, pa eto onda redom kako slijedi: Prvi pravi prijatelj
Braco (Vin), pa zatim jedna od onih koje su bile tamo, pa ovdje, pa opet tamo Slatko grko. jedna samozatajna dušica Lady Di koja je više tamo, nego ovdje, zatim moje malo čudovište, pa neki poput Lisjaka, kojih duuugo već nema nigdje, i to nakon nekih objavljenih uspomena, hehe. Onda je tu još i Sinner, Video, Tišina koji je još uvijek zaljubljen u svoju dragu, Indigo djeca, puna razumijevanja za mališane, Streetx moj sugrađanin, koji još to ne zna, novo otkriveni Mars, nije planet, već dečko koji ima odlične fotke, moram spomenut i Nuberiusa, te šećer na kraju, Čokoladu, kod njega osim pokojeg recepta možete naći i poneki dizajn, ako nekom treba. Eto to je većina, to su oni koji imaju želudac da me čitaju, hehe

Zdravi i veseli bili


doživjeti stotu....doživjeti stotu......doživjeti stotu....doživjeti stotu......doživjeti stotu....doživjeti stotu......doživjeti stotu....doživjeti stotu......doživjeti stotu....goživjeti stotu......
goodghost @ 10:43 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Ljeto je gotovo, treba se pripremit za zimu. Obnovit zalihe i preventivno djelovati.
Stoga vam poklanjam ovaj "mali" vodić kroz vitamine i minerale, 
zdravi i veseli mi bili...


Što su slobodni radikali?
Slobodni radikali su molekule kisika u našem tijelu oštećene uslijed djelovanja sunčevih zraka, dima, zagađenja, stresa pa čak i uslijed svakodnevnog unosa hrane i disanja. Molekulama slobodnih radikala nedostaje jedan od osam elektrona kojeg bi trebale imati, tako da nisu uravnotežene. One «kradu» elektrone od ostalih molekula te pritom stvaraju još više slobodnih radikala. Ta lančana reakcija može oštetiti svaku stanicu u našem tijelu, čak i našu DNA. Vremenom to oštećenje može trajno ugroziti sposobnost naših stanica da se oporave. Naša koža prerano stari i mi postajemo neotporni na bolesti.

Ljepota i antioksidanti
Antioksidanti su molekule kisika s «dodatnim» elektronom. One privlače na sebe slobodne radikale pa ih neutraliziraju dajući im taj dodatni elektron. Tako ih pretvaraju u normalne molekule kisika.

Antioksidanti mogu pomoći u smanjenju, pa čak i u prevenciji od oštećenja uslijed djelovanja slobodnih radikala, i izvana i iznutra. No, to znači pravilno doziranje odgovarajućih antioksidanata.

Viamini - Minerali

Znakovi pomanjkanja

Namirnice u kojima se nalaze

vitamim A

suha, gruba, nadražena, bubuljičava, neelastična koža, bore, prerano starenje, povećane pore, nepravilan rad žlijezda lojnica, prhut, ispucani i ljuskavi nokti, slabiji vid po noći, upaljene i iziritirane oči, koža sporo zacjeljuje i obnavlja se. tamno zeleno i naranđasto povrće, kukuruz, soja, leća, miso, putar, jetra, rakovi, jaja, riblje ulje, mlijeko sa normalnim postotkom masnoće.

vitamin B1
tiamin


slaba probava, umor, stres, alkoholizam, prerano starenje. cjelovite žitarice, molasa, zeleno povrće, pivski kvasac, mahunarke.

vitamin B2
riboflavin


bore oko usana, masna "T" zona (čelo, nos, iznad i ispod usta), "krvave" oči (iziritirane), gubitak kose i preuranjeno starenje. kukuruz, soja, cjelovite žitarice, pšenica, bademi, mahunarke, germa, mlijeko, avokado, orasi, tamno zeleno povrće, žutanjak, nori i wakame alge, pivski kvasac.

vitamin B3
niacin


slaba cirkulacija, spori metabolizam masti i ugljikohidrata, suhoća, upalni procesi, umor, loš zadah iz ustiju, abnormalna kožna pigmentacija. žitarice, ječam, divlja riža, crni grah, bademi, kikiriki, orašidi, sezam, plodovi mora, shitake gljiva, tamno zeleno povrće, nemasno meso, mlijeko, rižine mekinje.

vitamin B5
pantotenična kiselina


stresom uzrokovani problemi na koži, gubitak kose, bore, alergije, preuranjeno starenje. cjelovite žitarice, perad, kukuruz, mahunarke, brokula, kupus, karfiol, suncokretove sjemenke, losos, biljna ulja (hladno prešana), žutanjak, organski uzgojeno meso.

vitamin B6
piroksidin


slaba probava, hormonalni disbalans, sporo zacjeljivanje kože, ekscem, zadržavanje vode, PMS, suha ili masna koža, prhut, bore oko ustiju, slaba kosa, preuranjeno starenje, strije. smeđa riža, mahunarke, mrkva, kikiriki, ribe, organski uzgojeno meso, bezmasno meso, pivski kvasac, banane, germa.

vitamin B9
folna kiselina


anemija, tanka koža, siva ili smeđa koža, bljedilo, zanoktice, gubitak kose, kosa bez sjaja. cjelovite žitarice, zeleno povrće, germa, pivski kvasac, gljive, kamenice, mlijeko, losos, mekinje, klice od žitarica, organski uzgojeno meso, sojini proizvodi, prirodno fermenirano ukiseljeno povrće, jogurt, spirulina, nori alga.

vitamin B12

preuranjeno starenje, umor, insomia, slaba koncentracija i pamćenje, agresivnost. cjelovite žitarice, mlijeko, jetra, kamenice, losos, prirodno fermenirano ukiseljeno povrće, tamari, nepasterizirani miso.

biotin

sivkasta koža, anemia, depresija, slabi metabolizam masti, dermatitis, ćelavost. smeđa riža, sjelovite žitarice, orašidi, mahunarke, karfiol, jetra, jaja.

choline

akumulacija masti, slabi imunitet, slabi živci, preuranjeno sjedenje kose. lecitin, pivski kvasac, jetra

inositol

escema, gubitak kose, visoki kolesterol, konstipacija, višak masnog tkiva. lecitin, smeđa riža, ječam, zob, mahunarke, sjemenke

paba

nervoza, umor, probavni problemi, preuranjeno sjedenje kose, bore, vitiligo. smeđa riža, germa, jaja, jetra

vitamin C

masnice, slabe vene, bore, preuranjeno starenje, celulit, slabi korjeni u kose. asparagus, alfa-alfa klice, kupus, gorušica, grašak, okra, crveni i zeleni papar, mung grah, paradajz, citrusno voće, dinja, mango, papaja, ananas, organski uzgojeno meso, ribe, jaja, mlječni proizvodi.

bioflavonoidi

slabe stjenke krvnih žila, tanke vene, općenito problemi sa venama, krvarenje desni, ekscem, masnice. isti namirnice kao i kod vitamina C

vitamin D

slabi: zubi, kosti, kosa i nokti. sunčanje, riblje ulje, laneno ulje, suha riba, cjelovite žitarice, tamno zeleno povrće, putar, jaja, losos, haringe, sardine.

vitamin E

prerano starenje, slaba seksulna energija, gruba, suha i umorna koža, slaba toniranost mišića, suhoća, problemi sa venama, ožiljci. germa, cjelovite žitarice, tamno zeleno povrće, orašidi i sjemenke, hladno prešana biljna ulja, putar, jetra, jaja, organski uzgojeno meso.

esencijalne masne kiseline

ispucana i bezsjajana kosa, ekcem, suha koža, problemi sa noktima, prhut, alergije. germa, Omega 3, lanene sjemenke, lecitin, ulje bakalara.

vitamin K

slaba stanična energija, preuranjeno starenje jogurt, mlijeko, jaja, riblje ulje.

kalcij

slaba kosa, kosti, zubi i nokti, PMS, nesanica. plodovi mora, tamno zeleno povrće, sezam, suncokretove sjemenke, mlijeko, sir, jaja, orašidi, suho voće, sardine.

bakar

gubitak boje kose, tanka koža. organski uzgojeno meso, jaja, perad, cjelovite žitarice, jetra, plodovi mora.

jod

problemi sa tiroidnom žljezdom, suha i naborana koža. luk, grah, morska hrana

željezo

bljedilo, bezsjajna koža i nokti, slaba vitalnost, ispucana kosa, iziritirana koža. žutanjak, lisnato povrće, peršin, čaj od koprive, cjelovite žitarice, miso, bućine sjemenke, orašidi, bobice, vježbanje.

magnezij

problemi sa kožom uzrokovani stresom, slaba vitalnost, slabi mišići, slabi metabolizam kalcija i vitamina C, napeti mišići, psorijaza, razdražljivost. hrana iz mora, cjelovite žitarice, žuti kukuruz, leča, suho voće, orasi, lisnato povrće, jabuke, celer, limun, smokve, grejp.

fosfor

propadanje kostiju, slabi mišići, umor. cjelovite žitarice, mahunarke, orašidi, povrće, sjemenke suncokreta.

kalij

slabost u mišićima, slaba probava, suha koža, akne, dermatitis.

banane, plodovi mora, zeleni papar, suho voće

selen

preuranjeno starenje, gubitak elastičnosti kože, prhut. cjelovite žitarice, mahunarke, češnjak, paradajz, luk, jaja, tuna, jetra

silicij

mlitavost, slabi nokti, slaba kosa. preslica.

sumpor

ekcem, lomljiva i bezsjajna kosa, slabi nokti. ribe, jaja, orašidi, kupus, jabuke, mahunarke, luk, brusnica.

cink

neelastična koža, strije, bjele mrlje na noktima, gubitak kose, bore. suncokretove i bučine koštice, hrana iz mora, organski uzgojeno meso, gljive, germa, jaja.
goodghost @ 09:02 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 16, 2006
Dragi moji prijatelji ja vam jako volim eksperimentirati. Odkud sad to? Pitate se. Stvari stoje ovako...
Gledam ja svoju statistiku na blogu, i nekako mi nije jasno: u prosjeku 90 posjeta dnevno, a samo nekoliko komentara. Boli me to, moram vam priznati. Već dugo mučim glavu time, danas mi sine... upali mi se lampica  (Nema smajlić s lampicom, zašto da se odmah reklamira u uredništvo)
Razmjenjujem tekst s našim dragim zaljubljenim Voltijem, razmjenjujemo i statistiku, to vam ono dođe ko sličice životinjskog carstva. "Imaš duplić"..
Njegov album skoro pun, duplića (komentara) ko u prići. Ljudi šeću ko na autobusnom kolodvoru. Meni krivo, hoću i ja imati puni album. A kako?
Gdje grešim? Zar kupujem u krivom dućanu? Zar ondje prodaju samo iste sličice? 
Ne! Znam ja u čemu je kvaka, znam, pa ja sam pametna iako sam plavuša. Ja ulazim u onaj 1% pametnih. Zato što sam došla k pameti ja eto malo promjenih image, malo nabacih crvene, neke životinje se pale na nju (ne smijem spomenut koje, da se neki nebi našli prozvani). Razbacala se ja sa nekim slikicama. Pa valjda ste to uočili k vragu, ne znam koji mi je.... pa skoro da nisam počela crtati. Bože dragi, pa ovdje su pametni ljudi koji gledaju svojim očima. Da nisu pametni nebi bili ovdje jer nebi znali kutiju upalit, već bi monitor polijevali vodom ko plavuša kad surfa.
Rekao mi naš gore spomenuti prijatelj da postovi ne smiju biti predugački, pa bih znaći ja sad tu negdje trebala završiti, staviti točku na i. Ali još nisam rekla ono najbitnije....
Na brzaka za kraj, moji postovi (dosadašnji) su bili toliko pametni da nitko nije imao potrebu bilo što još pametnije dodati. Bit će da je to u pitanju.
Pokušala ja sinoć s probijanjem leda, ali me nitko nije ozbiljno shvatio. U stvari nitko nije primjetio moju ispovijed, jer sam je odmah u jutro pokušala zamaskirat novim postom. U nekim stvarima sam jako uspješna, mazanju očiju drugima, nisam, šalim se.

Led probijen, to je to, čekam kritiku

veseli i zdravi mi bili

goodghost @ 22:43 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
Što dakle učiniti kad se uselimo u stan koji bi učitelji feng shuija ocijenili sve samo ne stanom dobrog protoka energije?
 
I sitnice već mogu pomoći, treba mijenjati ono što se da mijenjati – poput boja, slika, paravana...
 
Ako je komunikacija među prostorijama loša, što je čest slučaj, tada je riječ o većem zahvatu kojim se smanjuje broj hodnika, prolaznost kroz prostorije i slično. Dakle, to su poslovi koji zahtijevaju rušenje, pregradnju i slično. Ako se prostorije ne provjetravaju, tada u gornji dio pregradnog zida treba staviti staklenu ciglu, kako bi prirodno svjetlo ušlo i u prostoriju bez prozora.
 
  • Važna je i igra zrcalima. Zrcalo može produbiti prostoriju, ono reflektira svjetlost. Primjerice, ako se stup koji je u sredini prostora i njime je dominirao, obloži zrcalima, on prestaje biti tako moćan. Zrcala se, međutim, često upotrebljavaju kao mističan čimbenik, što je apsurdno. Primjerice, u kuhinji ne bi smjelo biti ogledala, jer smanjuju oprez dok se kuha ili nešto reže.  
  • Ljudi manijakalno stavljaju akvarije gdje god stignu, a da prije toga nisu promislili hoće li se doista brinuti za ribice. Iz čistog egoizma kupuju akvarij s ribicama da im donese sreću. Pogrešno je i da stavljaju bagua simbole iznad ulaznih vrata pa ih susjedi počnu izbjegavati kao neke čudake. Ljudi, naime, često pogrešnoi tumače feng shui i zato se događaju kontraefekti.
     
  • Jedno je od pravila feng shuija da oštre bridove namještaja i kutove zidova treba ublažiti paravanima kako bi se spriječio negativni sha učinak jer su ti grubi rubovi izravno upereni prema ljudima i imaju negativan utjecaj. Za prostor je važan i odabir tepiha, zajesa i slično.

Što dobivamo ako uredimo svoj životni prostor prema načelima feng shuija?

Bit je feng shuija odrediti smjernice za promjenu prostora na temelju potreba onih koji u tom prostoru stanuju. Danas učitelji feng shuija često mijenjaju prostor prema sebi, što je pogrešno.


 Feng shuijem poboljšavamo komunikaciju među članovima obitelji, a i njihov imunološki sustav. Manje se pobolijeva, a osobe se i mentalno relaksiraju jer prostor djeluje terapeutski. Pozitivna atmosfera u kući potiče veću komunikaciju sa susjedima jer sada postoji više samopouzdanja... Ukratko, prostor djeluje relaksirajuće, a to se odražava i na uspješnost ljudi izvan kuće.
 
Današnji su stanovi u velikoj mjeri nefunkcionalni. U nima nema istočnog i južnog svjetla, nedostaje vitalnosti u prostoru, a ljudi to onda kompenziraju televizorom. Suvremeni su stanovi, drugim riječima, hendikepirane nastambe.
 
No uvijek treba tražiti bolje, što je i smisao feng shuija. Bilo bi idealno kad bi se ljudi s učiteljem feng shuija mogli savjetovati još pri izboru zemljišta za kuću, idejnog rješenja i tijekom same gradnje kuće, odnosno kada je riječ o stanu, prije njegove kupnje te za vrijeme adaptacije i uređenja interijera.
goodghost @ 07:06 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare


        Ne znam da li su to ovi sitni sati krivi, ili dan koji je upravo završio, ili možda lijenost ili grižnja savjest. Nisam neki vjernik, ne idem u crkvu, ne polažem nikom račune, ali moram se ispovijedit svom Blogu (Bogu). Moram izbacit iz sebe ono što me mući svih ovih pet mjeseci i jedan tjedan. Zašto baš toliko? Pa, neki od vas znaju da mi je "bolja polovica" u jednoj dalekoj zemlji, netko mora i raditi u familiji. Tamo se nalazi baš toliko dugo, pogađate da sam "bijela udovica", tako to kod nas vele.
Kada je moja "bolja polovica" odlazila ja sam sebi zadala neke ciljeve. Ipak, neće ga biti šest mjeseci, dovoljno dugo razdoblje za napravit neke promjene. Ne promjene u kući i oko nje, izbacite grešne misli, nisam na to mislila. Već na neka preuređenja, to nema smisla, nema smisla da se "bolja polovica" šokira odmah na povratku, to ćemo postepeno, zajedno.
Odlučila ja, ma kakvi odlučila, mislila ja u sebi, to je već bolje. Mislim si ja kako bi bilo dobro učinit neke promjene na sebi. Pod broj jedan - smršavit, pa ni više ni manje jedno dvadeset kila
Pod broj dva - Prestat pušiti
Pod broj tri - ofarbat kosu, po prvi puta u životu. U stvari stavit pramenove, promjenit frizuru, image
I tako vrijeme prolazi, ja skinula pola deke (dag ili dkg, kak se već to danas piše). Pušiti, o da, prestala ja na 12 sati silom prilika, nakon toga odlučila da nikada u životu neću prestat pušiti. Jer to je prevelika bol i patnja, mislim da sam dobila i drugi PTSP. Jedino kaj mi je preostalo farbanje, pa to još stignem, imam tri tjedna da iznenadim svoju "bolju polovicu". Samo nešto razmišljam, s obzirom da nisam ovo dvoje izvršila... pa ne moram i treće. I ovako mi je kosa O.K. Istina nešto se ne vidi gdje počinje, a gdje završava, zato imam prekrasnu špangu - ukosnicu, svi joj se dive, pa onda taj ćuperak koji je već došo i do sredine leđa, ide u rep.
Eto spovijedam se Blože tebi....
I što ću sad? Možda ima netko tko zna kako u tri tjedna smršavit dvaest kila, kako pušit a da izgleda da ne pušim, te kako ne stavit pramenove a da izgleda da ih imam.
Blože pomozi
Amen
goodghost @ 01:03 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 15, 2006

Mnogi me pitaju za ostale znakove. Za sve Vas koji me pratite kratko vrijeme, prelistajte arhivu. Iako ću objavit još podosta toga, tako da niste do sada ništa propustili, jedino savjetujem, ako me ne pratite redovito započnite danas. Imam puno materijala što se tiće horoskopa. 
Feng shui mi je u pripremi. A očekujte i nešto ljekovitog bilja i vitamina i minerala. Jesen je na vratima pa se treba pripremiti.
Linkovi do arhive:  OVAN,  BIKBLIZANCI,  RAKLAV i  DJEVICA kako se slažu s drugim znakovima Zodijaka


Vaga i Vaga


Ova kombinacija znakova jedna je od boljih i skladnijih veza od mnogih drugih u cijelom zodijaku. Vage su ljudi koji su vrlo ćudljive naravi, stoga će ovo dvoje ljudi čim se ugledaju, žuditi za time da se i bolje upoznaju, pa će često čak i ostaviti svoje dosadašnje partnere samo da bi bili dostupniji i privlačniji svojem novom partneru. Pitanje je samo koja Vaga će početi prva preuzimati inicijativu u vezi, da ne bi došlo do kolapsa u normalnim, svakodnevnim stvarima, a to će se morati prije ili kasnije dogoditi, pogotovo ako su obje Vage do sada bile u vezama gdje je netko drugi vodio glavnu riječ. Dakle, glavni problem bi mogao nastati u tome tko će preuzeti odgovornost u vezi i tko će nositi hlače. No oboje su vrlo romantični, senzibilni i ponekad previše osjetljivi na neke vanjske podražaje, pa bi bilo najbolje da se pokušaju dogovoriti oko podjele dužnosti u kući, kao i oko podjele odgovornosti, tako da ne upadaju stalno u neke nepotrebne sukobe i razmirice oko stvari i problema koje oboje ne žele priznati da postoje.
Uz mnogo ljubavi ova bi veza mogla uspjeti, pogotovo ako barem jedan partner stoji nogama na zemlji.


Vaga i Škorpion

Ovo bi mogla biti iznimno dobra kombinacija, pogotovo ako se radi o kombinaciji muškarca Škorpiona i žene Vage. U muškarcu Škorpionu žena Vaga odmah će probuditi sva tjelesna i umna ćula, pogotovo ako se radi i o dosta mlađoj ženi od njega. Škorpionov intenzitet strasti i erotike nikada neće biti upitan sa ženom Vagom, koja će točno znati što i kako raditi sa svojim ljubavnikom Škorpionom, jednako kao što će i on znati što njoj odgovara i to joj redovno pokazivati u krevetu. Mogao bi nastati problem kada se probudi njegova poznata ljubomora prema svemu što okružuje njegovu ljubimicu Vagu, pa postoje velike mogućnosti da se često svađaju oko njezinih izbivanja iz kuće, što joj Škorpion neće nikada tolerirati. Dakle problemi će uvijek nastajati zbog njegove ljubomore, a ako će ona prihvatiti takav ograničen i zatvoren život, veza će im trajati i duže nego što oboje misle. Ako je situacija obrnuta, dakle ako je muškarac Vaga a žena Škorpion, tada su mnoge ove stvari ublažene, ali i žene Škorpioni su dovoljno ljubomorne da svoju plahu Vagu brzo otjeraju od sebe sa svojim posesivnim i ljubomornim ispadima.
Mogla bi biti dobra i trajna veza ako Škorpioni nauče kontrolirati svoje izljeve bijesa i ljubomore prema partnerima koji nisu baš poslušni.


Vaga i Strijelac

Vaga je znak koji je željan velikih uzbuđenja i avantura, pa je uvijek iznenađena i uzbuđena kada se zatekne u blizini Strijelca koji joj samo sa jednim razgovorom može otvoriti vidike o kakvima je do sada samo sanjala. Vaga će se instantno zaljubiti u Strijelca, bez obzira radi li se o muškoj ili ženskoj Vagi, ona se neće moći suzdržati da skoči na Strijelca čim on prestane pričati o svim svojim avanturama i putešesvijama. Oboje su i iznimno romantične duše, koje traže svoju idealnu polovicu, stoga sigurno neće čekati ni birati prostor i vrijeme kako bi se našli zajedno u krevetu i podijelili svoju ogromnu količinu strasti koju čuvaju u sebi. Vaga će uvijek znati kako će privući i zadržati Strijelčev entuzijazam i intelekt živima, kako bi se ona godinama zabavljala sa svojim lovcem, prije nego što se odluči da potraži veće uzbuđenje od Strijelca. Ako je muškarac Vaga, a žena Strijelac on će se sigurno namučiti kako bi svoju partnericu zadržao pored sebe, a da nije u stanju pratiti njezin brz životni ritam i sve promjene koje sa njom idu u paketu.
Ugodna, zabavna i iznimno seksualna veza sa velikim postotkom brakova.


Vaga i Jarac

Jarac samo ponekad i uz posebne osobe oko sebe počne zračiti velikom seksualnošću i šarmom, a kada se zatekne u blizini Vage, to mu se redovno dešava a da nije toga ni svjestan. Ovo je jedna od rjeđih, ali zato i velikih veza u zodijaku, koju će uvijek pratiti obostrana privrženost i njihova obostrana potreba za sigurnošću i stabilnim domom prepunim ljubavi. Vagi treba mnogo pažnje, ljubavi i nježnosti, dok je Jarac osoba koja treba sigurnost, topli dom i poneku iskru strasti kako bi se povremeno ponovo zapalio i postao ona osoba zbog koje je Vaga promijenila cijeli svoj život. Vaga je u stanju mnogo toga dati svojem partneru, ali i traži mnogo slobode, pa sve dok Jarac neće previše pitati, ona će sigurno voditi svoj odvojeni život koji ga neće doticati i činiti je sretnom. Jarac će se pobrinuti da njegova Vaga ima sve što joj u životu treba, on će se skrbiti o novcima i materijalnim dobrima, dok će ona imati priliku uživati u svim tim stvarima, a najviše u vremenu koje će joj on ostavljati dok boravi na poslu.
Ovo može biti dobra veza, ali bolje je za oboje da se ne vežu brakom jer će oboje previše patiti.


Vaga i Vodenjak

Vaga je indolentna i senzualna, pa će svaki Vodenjak vrlo lako nasjesti njezinim dobro prokušanim formulama za lov nove ljubavi u životu, i to tako da se jako dugo nakon te igre zavođenja neće uspjeti pribrati i nastaviti živjeti kao što je živio prije. Vodenjak će uvijek nasjesti Vaginom poznatom šarmu, a Vaga će pak s druge strane teško odoljeti Vodenjakovom seksualnom naboju i naginjanju ka eksperimentiranju u vođenju ljubavi. Oni dvoje su kao stvoreni jedno za drugo, imaju zajedničke interese u svim životnim poljima, vole lijepe i skupe stvari, društveni su i umjetnički nastrojeni, te su oboje pomalo egzibicionisti u svemu što rade, jer pokušavaju od svakodnevnih stvari uvijek napraviti nešto novo i zanimljivo, kako im život ne bi prošao u dosadi svakodnevnice. Vage su malo neodlučnije od Vodenjaka, i smetati će im ponekad partnerovo pretjerivanje u donošenju odluka na prečac, ali se na kraju uvijek negdje u sebi pomire s time da ih njihov Vodenjak vodi kroz život, a da one samo moraju uživati u tome.
Dobra i kvalitetna veza koja ima mnogo šansi da uspije na duge staze.


Vaga i Ribe

Vaga i Ribe su dva znaka koja samo na prvi pogled nemaju što jedno sa drugim tražiti u životu. Kada se bolje zagledamo u karakter ovo dvoje ljudi, vidjeti ćemo da su oboje vrlo sentimentalne prirode, da su romantični više nego bilo koja dva druga znaka, da se dobro slažu u krevetu, da su oboje pomalo plahe prirode i da ne vole grubosti bilo koje vrste. Vaga će u Ribi uvijek tražiti svoju izgubljenu polovicu i to će je uvijek k njoj i privući, bez obzira radi li se o ženi ili muškarcu Ribi, jer oboje traže ostvarenje svojih romantičnih zahtjeva u krevetu i izvan njega, a dominaciju ni jedan od njih ne voli. Sve u svemu dobro će se slagati, a nešto je bolje kombinacija muškarca Vage i žene Ribe jer je to onda obostrano zadovoljavanje svih njihovih potreba, počevši od kreveta gdje će Riba dati svojoj Vagi pristup u svijet njezinih najskrivenijih seksualnih tajni, a ona će zauzvrat dobiti svu nježnost i ljubav koju joj jedna Vaga može dati. U seksu je Vaga ta koja mora voditi cijelu igru, a to je ono što bi je ponekad moglo i zasmetati.
Prilično dobra veza koja ima velike šanse za dugotrajan i nježan brak sa mnogo djece.


goodghost @ 11:02 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 14, 2006
Neda mi se ništa pametno pametovati. Kak sam pametna... he, he
Malo sam kopala po compu i pronašla jedan već zaboravljeni recept, pa ako vam se kuha, a sutra je idealna prilika s obzirom na praznik, izvolite

Fruitcake recipe
1 cup water
1 cup sugar
4 large eggs
2 cups dried fruit
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup brown sugar
lemon juicenuts
1 gallon whiskey
 
Sample the whiskey to check for quality.
Take a large bowl. Check the whiskey again to be sure it is of the highest quality.
Pour one level cup and drink.
Repeat.
Turn on the electric mixer.
Beat 1 cup butter in a large, fluffy bowl.
Add 1 teaspoon sugar and beat again.
Make sure the whiskey is still OK.
Cry another tup.
Turn off mixer.
Break 2 legs and add to the bowl and chuck in the cup of dried fruit.
Mix on the turner.
If the fried druit gets stuck in the beaterers, pry it loose with a drewscriver.
Sample the whiskey to check for tonsisticity.
Next, sift 2 cups of salt. Or something. Who cares?
Check the whiskey.
Now sift the lemon juice and strain your nuts.
Add one table. Spoon. Of sugar or something. Whatever you can find.
Grease the oven.
Turn the cake tin to 350 degrees.
Don’t forget to beat off the turner.
Throw the bowl out of the window.
Check the whiskwy again.
Go to bed.
Who the heck likes fruitcake anyway?
 
ZA ONE KOJIMA BAŠ NE IDE NAŠ MATERINJI ENGLESKI EVO I PRIJEVOD:
 
RECEPT ZA VOĆNI KOLAČ
 
Sastojci:
-         1 šalica vode
-         1 šalica šećera
-         4 velika jaja
-         2 šalice suhog voća
-         1 žličica praška za pecivo
-         1 žličica soli
-         1 šalica smeđeg šećera
-         limun
-         5 litara viskija
 
Recepat:
Probaj viski glede utvrđivanja kvalitete istoga.
Uzmi veliku posudu. Probaj viski ponovo kako bi bio siguran da je najviše kvalitete.
Napuni jednu šalicu viskijem i ispij.
Ponovi radnju.
Uključi električni mikser.
Izmiksaj 1 šalicu maslaca u velikoj prigodnoj posudi.
Dodaj jednu žličicu šećera i promiksaj ponovo.
Izvrši ponovnu provjeru stanja viskija.
Šrobaj još jednu palicu.
Isključi mikser.
Razbij dva jajca u prigodnu posudu i dodaj šapicu srušenog boća.
Umiksaj ključer.
Ako se srušeno boće zaglavinja u elipsama, odglavinjaj ih sa šrafncigerom.
Izvrši provjeru tonaliteta predmetnog vinskinja.
Nadalje, prodaj dvije špalice soli. Ili nečega. Baš te briga.
Probaj viski.
Odaj simunov lok i preostala dva jajca.
Podaj jednu žličnu juhu. Šećera, ili nečega. Što god ti je već pri ruci.
Zamasti pćnicu.
Pojačavavaj pećninicu na 350 stupnjenjeva.
Ponovnono provjevjeri viskiski.
Ididi u krevevet.
Tko uopće voli voćni kolać?
goodghost @ 21:51 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 13, 2006
Doktor teologije i kanonik Anglikanske crkve J. B. Phillips, autor teo1oških djela, opisao je susret s duhom povjesničara književnosti i profesora na Cambridgeu Clivea Staplesa Lewisa.
Phfflips: “Najprije bih htio utvrdlti da sam po prirodi skeptičan i toliko nepraznovjeran koliko je to uopće moguće. No pokojnik C. S. Lewis, koji je tek nekoliko dana bio mrtav, ukazao mi se dok sam sjedio ispred televizora. Sjeo je u naslonjač i razmijenio nekoliko rijeći sa mnom o mojim problemima. Izgledao je svježije nego ikad, vedar i nasmijan. Zanimljivom sam smatrao činjenicu što uopće nisam mislio na njega kad se pojavio... Nakon nekoliko tjedana — ovaj put ležao sam u krevetu i čitao prije spavanja — ponovno se pojavio. Izgledao je još bolje nego prvi put. Ponovio je istu poruku koja je za mene tada bila vrlo važna. To me zbunilo pa sam o tome razgovarao s jednim umirovljenim biskupom. Njegov je odgovor bio: “Dragi moj, takve se stvari stalno događaju.”
Anglikanski teolog Phillips i povjesničar književnosti Lewis poznavall su se samo površno. Zato se Phillipsu učinio zagonetnijim što je Lewis znao nešto o problemima o kojima nije ni s kim razgovarao.
 
Je Ii Leslie Flint mogao razgovarati s filmskim zvijezdama?
 
Čini se kao da su zvijezde u zagrobnom životu odlučile razgovarati samo s Londonskim medijem Leslie Flint. Rudolf Valentino, Lesli Howard, Lionel Barrymore ili Marilyn Monroe stupili su preko njega u kontakt s ovozemaljskim svijetom. Uvijek svojim tipičnim svjetski poznatim glasom.
 
No Flint je u svojoj 42-godišnjoj karijeri stupao u vezu s drugim svijetom i po želji rođaka. Uz malu naknadu moglo se s njegovom pomoću doznati kako su mrtvi roditelji ili prijatelji na drugom svijetu.
Sve to zvuči kao prijevara ili varka. Mi Flinta, koji se spremno podvrgnuo svim znanstvenim pretragama, uvijek skeptično istraživanje obilježilo je kao veliku zagonetku. Već kao dijete u sirotištu Vojske spasa primijetio je da može stupiti u vezu s mrtvima. Najprije u transu, a nakon treninga svojih sposobnosti i pri punoj svijesti. Prva poznata ličnost pojavila se slučajno. Neka stanovnica Münchena napisala je Flintu pismo u kojem mu je priopčila kako je Rudolf Valentino stupio s njom u vezu i rekao joj da bi htio razgovarati s njim. Flint se javio, a Valentino je razgovarao s njim, uglavnom na svom talijanskom materinskom jeziku. Zatim je sve više poznatih ljudi stupalo u vezu s Flintorn. Pisci Rupert Brooke i George Benhard Shaw priopčili su da i na drugom svijetu pišu. Pionirka zrakoplovstva Amy Johnson pričala je da na drugom svijetu na žalost nema zrakoplova. No Frederic Chopin i dalje je svirao klavir i skladao. Shakespeare je pisao nove drame, a Marilyn Monroe je priopčila da nije počinila samoubojstvo.
 
Sve te izjave date su posredstvom medija u prisutnosti mnogih svjedoka, među njima i znanstvenika. Provjerene su sve mogućnosti varanja. Na primjer, je li Flint trbuhozborac. Ni to nije bilo moguće već stoga što nijedan trbuhozborac na svijetu ne može oponašati toliko glasova. A da se radilo o originalnim glasovima osoba koje govore, potvrdili su svi svjedoci. Skriveni zvučnici u prostoru nisu dolazili u obzir jer je Flint bio spreman razgovore voditi U bilo kojem prostoru. Ni skriveni magnetofon nije došao u obzir jer se kontakt uvijek održavao u obliku dijaloga.
 
Doktor Louis Young koji je u SAD-u već raskrinkao mnoštvo medija varalica napunio je Flintova usta obojenom vodom tako da nikakav govor nije bio moguć. No duhovi su unatoč tome govorili jasno i glasno.
Godine 1948. svečenik C. Drayton iz slavnoga Society for Psyhical Researcha zalijepio je Flintu usta i još zavezao rubac. Flintove ruke bile su čvrsto vezane za naslion stolca. No duhovi su ipak govorili i to, kao što to potvrđuju jezikoslovci, originalnim glasovima. Ni mikrofoni na grkljanu i na drugim mjestima na tijelu kao ni kamere s infracrvenim svjetlom nisu mogli dokazati trag krivotvorenja.
 
Godine 1976. Flint se povukao. Znanstvenici su pregledali više od 500 vrpci na kojima su zabilježeni razgovori s drugim svijetom. Do danas nije dokazano da se ne radi o originalnim glasovima slavnih ljudi.
 
goodghost @ 23:02 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Sjećate ih se, prije mjesec dana okoćeni. Točnije 4.07. Sada su prošli mjesec dana i ima ih po cijeloj kući. U jutro me bude između 5 i 7, zavisi kako koji dan. Stradalo je cvijeće, sve ono koje se nalazi na podu. A za terasu da i ne prićam, tamo više nema ništa po podu.
Mali vrageci snimljeni prije kojih desetak dana
goodghost @ 17:16 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 12, 2006
Da vas malo zabavim preko vikenda pripremila sam vam malo NUMEROLOGIJE.
Što je potrebno? Samo vaše ime i prezime, a ostalo učinite sami.
Idemo redom, malo pojašnjenja kako biste točno izračunali.

Numerologija pretpostavlja da su slova, jednako kao i imena, povezana brojevima. Svako slovo abecede povezano je s određenim brojem.
Svako ime odražava karakteristike, svako slovo je vezano uz neki broj ...


A, I, J, = 1
B, K, R = 2
C, G, L, S, Ć, Č, Š, LJ = 3
D, M, T, Đ, DŽ = 4
E, H, N, NJ, X = 5
U, V = 6
O, Z, Ž = 7
F, P =  8

Napišite svoje ime i prema tabeli iznad svakom slovu pridružite odgovarajući broj, potom sve zbrojite, ako ste dobili višeznamenkasti broj, opet ih zbrojite dok ne dobijete broj od 1 – 9

ANA IVIĆ
1+5+1+1+6+1+3=1+8=9

Značenje brojeva je 

1 Osoba koja ima ovaj broj je jaka, ponekad čak i egoist, uvijek polazi od sebe. Ima visoku inteligenciju, predodređena je na sreću.  Živahna je, ali ponekad zbog osjećaja djeluje rastrojeno. 

2Ovaj broj nosi sreću i zadovoljstvo, radi se o darežljivoj i strastvenoj osobi. To su osjećajne osobe, sentimentalne i jako romantične.   

3Ovo je uzvišeni broj i osoba koja ga ima je često predodređena na velike stvari. To su jako inteligentne osobe, produhovljene, te često kao da imaju treće čulo. Oni neke stvari znaju unaprijed, predosjete i nerijetko služe za prenošenje poruka čovječanstvu. U pravilu njih očekuje «velika sudbina».

4Ovaj broj predstavlja solidarnost, obvezu, potpunu zaokupljenost osobe koja ga nosi. Takve osobe su profesionalci, intelektualci. Njihova prednost je slobodoumnost, bez tabua su. To su kompleksne osobe, izvrsni prijatelji, partneri, djeca, roditelji. Na njih možete računati.

5 Društvene osobe, pravi svjetski putnici. Vole slobodu, druženje, kretanje. Njima najbolje odgovara život u velikom gradu, posao u kojem će komunicirati s puno ljudi. Osim lakoće u komuniciranju odlikuje ih što su živahni, veseli i znaju uživati u životu. 

6 Ovaj broj je vezan uz posao, takve osobe su sposobne, uvijek dobro pripremljene, organizirane, često inteligentne. Odgovorni su roditelji, a leže im profesorska zanimanja.  
  
7 –  Ovaj broj se često veže uz muze i  njihova umjetnička nadahnuća. Osobe ovog broja umjetničke su duše. Hoće li se baviti slikarstvom, glazbom ili nečim sličnim nije važno, bitno da su u umjetnosti. Definitivno se među njima kriju najveći umjetnici. Pored smisla za lijepo, ove osobe su često i fizički vrlo dobrog izgleda. 

8Ovo je karmički broj, često osobe ovog broja žive drugačije, skoro drugi život.  Smireni, često povučeni, svoj privatni život i misli drže za sebe, skrivaju od okoline. Često su obavijena velom tajne.
 
9Ove osobe trebaju puno prostora, vole avanture, rizik... Oni uživaju u životu. Često su revolucionarni, posebni, drugačiji i dižu glas za reforme, za novi način života, uvijek žele promjene, nešto drugačije i nešto novo. 

- Idući vikend "značenje broja rođenja"

goodghost @ 13:24 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 11, 2006

Djevica i Djevica

Koliko su ovo dvoje ljudi stvoreni jedno za drugo, doista je vidljivo i iz njihove priče kako su se upoznali i zaljubili jedno u drugo. Vjerojatno će Vam započeti pričati o tome kako su se prvo nekoliko mjeseci pogledavali vrlo sramežljivim i sakrivenim pogledima, da bi se nakon možda godinu dana upoznali i hodali još nekoliko godina da bi se na kraju i oženili, jer je to prikladno radi okoline u kojoj žive. Naime, njihova ljubavna priča neće gotovo nikada nalikovati na ljubavnu priču, nego više na ispovijest ljudi koji su zajedno zato jer je to u redu, a ne zato što se vole. Oni su oboje vrlo stidljivi i ni jedno od njih ne voli pričati o sebi. U krevetu ih neće vezivati neke velike strasti i vatra koja iz njih sijeva, već će se oboje postepeno navikavati na partnera, međusobno analizirajući i raspravljajući o najboljim ili najprikladnijim načinima da naprave nešto zajedno, a sigurno neće nikada raspravljati o kvaliteti seksa koji upražnjavaju. Oni su dobri supružnici jedan drugome i ne razmišljaju o promjenama u vezi, jer su uvijek zadovoljni postojećim stanjem.
Dobra veza koja obećava dugotrajan brak, iako ne i vatren i strastven.


Djevica i Vaga

Mogli bi se privući ovo dvoje ljudi već na prvi pogled, iako će malo vremena proći da shvate kako i nisu baš jedno za drugo. Djevici će odmah na početku zasmetati narcisoidnost, plitkoća i nezrelost Vage, u gotovo svim životnim segmentima koje će dotaknuti, pa će se pitati što joj je uopće trebalo sve to silno udvaranje toj Vagi, jer ionako ništa ne vrijedi. Vaga je totalno nespremna za bilo kakve nenadane kompromise u životu, stoga će se vrlo teško moći naviknuti na Djevicu koja je tvrda i nepristupačna za sve ljude, i totalno različita od nje. Bolja kombinacija je ako je muškarac Vaga u vezi sa nježnom i ženstvenom Djevicom koja će mu u većini slučajeva dati točno ono što njemu treba. Iako su muškarci Vage dosta nepovjerljivi i ljubomorni na svoje partnerice, sa Djevicom neće imati problema te vrste, jer je ona izuzetno vjerna i brižna, a posebno dobra majka, pa nikada neće ni imati potrebu ne vjerovati joj na riječ. Ako je kombinacija muškarac Djevica i žena Vaga situacija je mnogo lošija i takva veza teško da će uspjeti, jer će je on uvijek zakinuti u emocijama.
Ovo i nije jako loša kombinacija, samo što neće biti ni posebno strastvena ni posebno promjenljiva.


Djevica i Škorpion

Kada se sretnu Djevica i Škorpion, oni će samo gledati na to kako da jedan drugoga pobijede u svemu čega se dotaknu. Radi se o vrlo neobičnoj iako čestoj, kombinaciji dvaju znakova koji su iznimno tvrdoglavi i natjecateljski po svojoj naravi, pa neće biti čudno da se odmah na prvom sastanku posvađaju oko sasvim nevažnih sitnica koje ni jednom ni drugom baš ništa ne znače. Problem nastaje kada se Djevica, prije ili kasnije, mora naučiti kompromisima a ne svađom i nametanjem pristupiti Škorpionu i dati mu njegovo pravo da vlada u vezi, jer je sigurno on mnogo jači od nje i mnogo se bolje nosi sa svakodnevnim problemima nego Djevica. Doduše Djevicu će uvijek privući Škorpionov erotizam i mašta koje ga krase, jednako kao i velika količina energije koja ga okružuje, dok će Škorpiona uvijek privući Djevičin seksipil i čistoća koje ona nikada posebno ne naglašava. Oboje imaju problema sa izražavanjem svojih osjećaja prema drugoj strani, pa će se dobro slagati u braku jer neće previše tražiti, a i malo će davati. Kompromisna i čvrsta veza.
Relativno je podnošljiva kombinacija žene Djevice i muškarca Škorpiona ali obrnuta situacija nije dobra ni za jednu ni za drugu stranu.


Djevica i Strijelac

Ovo je vrlo platonska i neobična veza, pa makar se samo radilo o prijateljima, jer od njih ljubavnici nikada ne mogu ni postati. Djevica je vrlo inteligentno biće, što će vrckavog i nemirnog Strijelca odmah privući k njoj kao da se radi o privlačnosti magneta. Strijelac je oduševljen znanjem i metodičnošću Djevice koja će ga odmah šarmirati svojim posebnim intelektom, a Djevica će opet ostati šokirana količinom iskustva koje Strijelac posjeduje, a da nije nužno mnogo putovao po svijetu. Iako je ljubav posljednja stvar sa kojom će se Strijelac zamarati, Djevica bi ga mogla vrlo lako uvjeriti kako je ljubav najljepša stvar na svijetu ako je koristiš logično i u umjerenim količinama, što bi on čak i mogao prihvatiti, jer prevelikih iskustava Strijelci baš i nemaju, pa bi joj mogao u tome čak i popustiti. Oboje su pomalo nezainteresirani za seks, a jednako tako i oboje misle da je inteligencija mnogo važnija od ljubavi i to su stvari koje će to dvoje ljudi vezati kao prijatelje i dugo vremena nakon što im se veza ugasi, jer će uvijek ostati dobri prijatelji.
Ovo nije dobra veza za brak, već je više orijentirana na prijateljstvo i poštovanje, pa je takvom treba i održavati.


Djevica i Jarac

Ovo dvoje ljudi bi se mogli izvrsno slagati u svim životnim segmentima, pogotovo u poslu. Već i na prvi pogled ovo dvoje ljudi su vrlo slični jedan drugome, pa nije ni čudno da će se već na prvom sastanku zaljubiti jedan u drugoga onako kako se nikada prije nisu. Ako je žena Djevica tada će ona biti u potpunosti zadovoljena, barem u onom dijelu koji se tiče novaca i materijalnih dobara, jer je njoj materijalna stabilnost najvažnija stvar na svijetu, bez obzira na ljubav i sve što ide s njom. Muškarac Jarac biti će zadovoljan sa pažnjom i svime što dobiva od svoje Djevice pogotovo sa onime što će ga uvijek dočekati kada dođe umoran sa posla, a to je uredan i miran dom. Djevica je rođena majka i dobro će se brinuti o djeci, domu i cijeloj Jarčevoj obitelji, nikada ne zaboravljajući rođendane, imendane i važnije datume u životima svojeg partnera. Ako je kombinacija obrnuta, žena Jarac i muškarac Djevica, tada će situacija biti nešto složenija jer su oboje prilično tvrdoglavi i neskloni promjenama i prilagodbama bilo kome, pa i ljubavi.
Dosta dobra veza, ali traži mnogo obostranog rada i prilagođivanja.


Djevica i Vodenjak

Teško da će se ikada ovo dvoje ljudi moći složiti u ičemu osim u seksu. Ako se i kada se pronađu, ovo dvoje ljudi neće imati mnogo toga za pričati jedan drugome, bez obzira što su oboje vrlo inteligentni i pričljivi po prirodi, ali će zato završiti odmah u krevetu i to je spona koja bi ih mogla čak i dosta dugo držati jednoga uz drugoga. Nešto je bolja situacija ako je žena Djevica a muškarac Vodenjak, jer u tom slučaju ona dobiva potpuno slobodu u svom životu da radi što god želi dok joj partner nije uz nju, ali i on traži jednako tako za uzvrat. S obzirom da žene Djevice i nisu posebno sklone ljubomori, one će svakako svojem Vodenjaku dati sve što treba, i ugodnost doma i dobar seks, pa Vodenjak u tom slučaju neće imati potrebu zadovoljavanja svojih seksualnih potreba negdje drugdje. Ako je muškarac Djevica, a žena Vodenjak, tada bi se mogli često sukobljavati, pogotovo u pitanjima njene slobode, jer muškarac Djevica nije uviđavan kao ženski dio tog znaka, pa će je sigurno ograničavati u svim njenim aktivnostima.
Loša i nemirna veza koja nema mnogo šansi za dugovječnost.


Djevica i Ribe

Djevica i Riba su dvoje ljudi koji bi mogli funkcionirati u vrlo dobroj vezi, pogotovo ako će se prepoznati odmah na prvi pogled. Kod njih će se uvijek dogoditi ljubav na prvi pogled, jer će Djevica odmah pasti na šarm Ribe i bez velikog razmišljanja će se oboje vrlo neobavezno i opušteno upustiti u vezu. Ribi će svakako odgovarati to što je Djevica sa obje svoje noge čvrsto privezana za zemlju, što razmišlja uvijek svojom glavom a ne osjećajima kao ona i to će je sigurno dosta dugo vremena zadržati uz Djevicu bez obzira na to da li ima ljubavi u njoj ili ne. Djevica će pak s druge strane, uživati u mašti i neprekidnim pričanjima Ribe o njenim životnim željama i ljubavima sve dok jednog dana ne uvidi da njena Riba voli izmišljati više nego što je to njoj prihvatljivo i tada bi Djevica mogla otići u potragu za nekim novim iskustvima. No ipak ova dva znaka dobro pristaju jedan drugome, dobro komuniciraju jedan sa drugim i što je najvažnije mnogo razgovaraju, te sve pokušavaju riješiti normalnim raspravama i razgovorima. Njihova veza neće uvijek biti strastvena kao na početku, ali će uvijek ostati nježna i romantična, baš kao i prvog dana.
Ako Ribi uspije u Djevici probuditi uspavane strasti i zainteresirati je za seks, tada će veza ova dva znaka biti iznimno duga i plodna. Dobra kombinacija.


goodghost @ 07:42 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 8, 2006
U komentarima na nekim postovima gdje sam pisala o paranormalnim pojavama, neki od vas su sa strahom reagirali na te pojave. Paranormalno? Što je to? Ima puno definicija, ja vas neću zamarat s njima. Svi znamo da je tu rijeć o "duhovima", ektoplazmi, orbs-ovima i ostalom što ide uz to. Svima vama je poznato da se ljudi dugi niz godina bave proučavanjem istog. Nekolicina nas se također interesira za te pojave i pokušava saznati što više, neki pokušavaju i slikati fotoaparatom, pa se onda sukobljavaju sa "profesionalnim" fotografima koji znaju razvezat cijelu teoriju o prolazu svjetlosti kroz objektiv i slično. 
Neki od nas imaju i tu nit u sebi da mogu osjetiti prisutnost nećeg izvan naše dimenzije...
Da ne duljim više, želim vam pokazati nekoliko slikica na kojima je snimljena ekto plazma i nekoliko orbs-ova. Te fotke su neki već možda vidjeli na mom starom blogu, ali eto sada ih objavljujem i ovdje. Tako da me mogu ponovno "vrli" fotografi tračati na forumima, ha ha
Moram se smijati, jer sam slučajno naletjela na forum gdje je bilo rijeći o meni, čak su objavili i link do mog bloga. Ljudi se i inače znaju petljati tamo gdje im nije mjesto, a još je žalosnije kad se petljaju tamo o čemu nemaju blage veze pa ispadaju glupi. Ali neka im je..
Eto fotkijedan Orbs u pokretu


ektoplazmagoodghost @ 18:18 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare

Lav i Lav

Kombinacija ovo dvoje ljudi je jako dobra, jer će već pri prvom susretu ovo dvoje ljudi naprosto namirisati jedan drugoga i vođeni tim istim mirisima, jednostavno započeti igru zavođenja kakvu samo dva kraljevska Lava znaju odigrati po svojim pravilima. Oni jedan u drugome najčešće pronalaze potpuno zadovoljenje vlastitih potreba koje imaju, iako se često radi i o kombinaciji dvoje ljudi koji su izrazito eksplozivni i naprasiti, pa će se i često svađati, i još češće miriti, u krevetu naravno. Kod njih su u prvom redu vrlo naglašene strasti. Oboje su i romantični i zavodljivi po svom karakteru, ali kada su zajedno i kada se vole, ni jedan ni drugi neće sigurno gledati uokolo ne bi ugledali nešto bolje za sebe, ali samo pod uvjetom da su oboje emotivno i seksualno zadovoljeni tada neće biti takve potrebe ni kod jednog ni kod drugog. Mogli bi samo povremeno imati sukobe i to kada će se boriti za svoj životni prostor, s obzirom da oboje trebaju vrlo mnogo prostora za sebe a i oboje vole vladati a ne samo sjediti na tronu, pa bi u tome morali biti oprezniji da ne izazivaju sukobe.
Vrlo dobra i poželjna veza ako se nauče da zajedno vladaju, a ne da jedan drugoga guraju u inferiorniji položaj.


Lav i Djevica

Na prvi pogled ovo dvoje ljudi će se istog trena privući, kao dva magneta. Lava će uvijek i iznova fascinirati Djevičin intelekt i britkost njezinoga uma, dok će s druge strane, Djevica ostati osupnuta sa sposobnostima i kvalitetama koje posjeduje Lav i tako će oboje biti zapanjeni i zavedeni, a da se nisu ni snašli. Problemi na koje će nailaziti ovo dvoje ljudi prvenstveno će biti u domeni seksa i ljubavi općenito, jer ne samo da im se životni stavovi potpuno razlikuju, već su im i seksualne fantazije i potrebe potpuno različite, pa teško da će ih ikada i uspjeti usuglasiti, osim u iznimnim slučajevima kada će se oboje svojski potruditi da to i naprave samo da bi im partner bio zadovoljen. Lavovi su i iznimno ekstravagantni i visokih financijskih zahtjeva, što će odgovarati i Djevici, jer ako išta vole onda je to život na visokoj nozi, a oboje su dovoljno vrijedni i štedljivi pa će si takav život sigurno i osigurati. Problemi bi se mogli i javiti kada se u Djevici probudi crta dominacije, a jedino što joj Lav neće sigurno nikada dopustiti jest da njime vlada i tada veza puca.
Ako se oboje potrude ugoditi svojoj drugoj polovici i potpuno se prilagoditi svojem partneru, veza će uspjeti, u protivnom nema šanse za uspjeh.Lav i Vaga


Već na prvi pogled vidi se da ovo dvoje ljudi doslovno uživaju jedan u drugome. I Lav i Vaga su skloni tome da uživaju u svim životnim situacijama i stvarima, a nisu nimalo skloni biti skromni i zadovoljni s malenkostima, pa će u ovoj kombinaciji oboje biti poprilično zadovoljni. Lav je veličanstven i grandiozan, što će u svakoj Vagi probuditi divljenje prema njemu, što i ona sam voli i često će njih dvoje priređivati zabave za svoje prijatelje samo da bi bili viđeni i kako bi im se imali ljudi razloga diviti. Ovo je i seksualno iznimno dobra kombinacija, pogotovo ako je žena Vaga a muškarac Lav, tada je ta veza sigurno dugotrajna i dobra, pogotovo što će jedna prava Vaga svaki dan iznova zavoditi svojeg Lava prije odlaska na spavanje sa prozirnim spavaćicama i zavodljivim čipkastim donjim rubljem. Ako je slučaj obrnut, dakle muškarac Vaga i žena Lav, tada će Lavica sigurno preuzeti na sebe svu brigu oko kuće i djece, a on će se tada morati pobrinuti da njegova kraljica ima dovoljno novaca za svoje svakodnevno uljepšavanje, što mu sigurno neće teško pasti.
Dobra i kvalitetna veza u obje kombinacije.Lav i Škorpion


Trenutačna fasciniranost ovo dvoje ljudi kada se vide, mogla bi im brzo splasnuti čim će se njih dvoje upustiti u malo dublje razgovore o svakodnevnim, običnim stvarima. Oni će biti izuzetni ljubavnici i dobri seksualni partneri jedan drugome, ali samo pod uvjetom da ne žive stalno zajedno i da oboje daju dovoljno prostora jedan drugome za njihove svakodnevne aktivnosti. Lav ne podnosi ljubomoru i netoleranciju prema njegovim potrebama, a za uzvrat često ne daje isto, pa je samo pitanje vremena kada će veza ovo dvoje ljudi puknuti zbog cijelog niza sitnica koje će ih razdvojiti. Oboje strašno vole novac, moć, slavu i bogatstvo, ali koliko su ga oboje spremni sami zaraditi? Skoro pa da i nisu. Lav voli sve dobiti na gotovo iako je vrijedan i marljiv, ali glavni nedostatak mu je to što nije štedljiv dovoljno da bi nakupio novaca za lagodan život, dok će Škorpion gledati da uštedi, ali ne i da podijeli to što je stekao, pa će u zajedničkom kućanstvu vrlo brzo doći do trzavica upravo oko tih stvari svakodnevnog života.
Vrlo dobra seksualna i ljubavna veza, ali za brak je ipak potrebno mnogo više nego što oni daju jedan drugome.Lav i Strijelac


Ovo bi mogla biti dobra veza. Strijelac je osoba koja se jako voli smijati, koja je ekstrovertirana i otvorena za sva nova iskustva koje bi joj u životu mogla dobro doći, a to su sve karakteristike koje će privući svakog Lava bliže k takvoj osobi. Lav nije po prirodi previše druželjubiv i otvoren za nova poznanstva, tako da će on imati mnogo toga za učiti od Strijelca, koji će za uzvrat od njega dobiti sve znanje svijeta o vođenju ljubavi i seksu, što je njemu neobično važno s obzirom da je u pravilu u krevetu ovaj znak dosta površan i brz. Lav će Strijelca naučiti kako da uživa u krevetu, kako da zadovolji svojeg partnera na najbolji mogući način i kako da se ponaša sa novcem kojeg nemilice troši, a Lav će pak, dobiti poduku iz međuljudskih odnosa i naučiti će kako da bude otvoren za sve novo što mu se u životu događa, tako da će ovo dvoje ljudi u svakom slučaju neprestano uživati jedan u drugom, učeći jedan od drugog tisuće novih stvari koje će im dobro doći u daljnjem životu bili oni zajedno ili ne.
Vrlo dobra kombinacija sa velikim šansama za dugotrajan i kvalitetan brak.Lav i Jarac


Ovo bi mogla biti vrlo zanimljiva veza, pod uvjetom da tvrdokornom i konzervativnom Jarcu nikada ne padne na pamet da pokuša prizemljiti i svezati Lava na bilo koji način osim ako on to ne želi dobrovoljno. Lav je vrlo ekspanzivan znak koji mora rasti i koji se mora razvijati usprkos vremenu i prostoru, a Jarac je u tim stvarima posve suprotan i vrlo hladnokrvan. Ovo dvoje ljudi se čak ni u krevetu neće moći dogovoriti tko je u prednosti i tko je jači, a kamoli u svakodnevnom životu, gdje će Jarac uvijek stvari raditi proračunato i hladno, a Lav će uvijek u svemu tražiti dublji smisao i zadovoljstvo. Lavu u životu trebaju poticaji i divljenje, trebaju mu čar i otvorenost u vođenju ljubavi, te velika količina ljubavi i fizičke i psihičke, što mu nažalost jedan Jarac neće znati nikada pružiti, a bez toga Lav neće sigurno ostati u vezi bez obzira na sve. Ako je žena Jarac a muškarac Lav onda su šanse nešto veće s obzirom da će ona dozvoliti da joj on pokaže sve tajne seksualnog života, pa bi u toj kombinaciji ta veza još i nekako mogla funkcionirati.
Vrlo neskladna i nemirna veza gdje će oboje partnera biti previše nezadovoljni drugom stranom da bi ostali zajedno.Lav i Vodenjak


Ispočetka će postojati iznimno velika fizička privlačnost između ova dva znaka, ali vrlo brzo će oboje naići na neke nepremostive razlike među njima koje će ih zasigurno razdvojiti jedno od drugoga. Prva prepreka će biti tipično Vodenjakova sklonost analiziranju i teoretiziranju svega oko sebe, pa i partnera Lava što će njega vjerojatno poljuljati u nekim ozbiljnijim namjerama koje je imao prema drugoj strani i teško da će uopće i tu prvu stepenicu uspjet proći. Dalje nećemo ni nabrajati. Lav je kao i Vodenjak u nekim stvarima nekonvencionalan i dosta druželjubiv, pa su to neke od stvari koje će ih spojiti, kao i velika ljubav prema nauci, tehnici i modernim stvarima, pa će imati mnogo dodirnih točaka unatoč nekim velikim neslaganjima. Lav je veliki ljubavnik a Vodenjak je veliki prijatelj, pa će dom ovo dvoje ljudi vrlo često biti sklonište za mnoge napuštene životinje koje oboje obožavaju, kao i mjesto gdje će često navraćati njihovi raznorazni prijatelji koje će rado ugostiti. Lavu je jedina poteškoća što ne zna reći "volim te" a to će morati naučiti ako ne želi izgubiti svojeg Vodenjaka.
Veza nije nemoguća, ali nije ni idealna. Ako se oboje potrude mogli bi imati i više od veze.Lav i Ribe


Veza ovo dvoje ljudi vrlo bi lako mogla biti vrlo umjetnička i nježna. Ribe su inače znak koji obožava da ih se voli, mazi, pazi i tetoši, a Lav je jedan od malobrojnih znakova koji im to mogu pružiti. Iako na prvi pogled njih dvoje nema dovoljno dodirnih točaka da bi se ova veza pretvorila u nešto trajnije i stabilnije, kada se bolje pogleda vidi se da su oni gotovo stvoreni jedno za drugo. Oboje uživaju u seksu, dodirima i poljupcima, kao i u samoj ljubavi u svim mogućim oblicima, pa je teško zamisliti da će njima ikada biti dosadno zajedno. Uz sve ovo oboje su i vrlo inteligentni i načitani i imati će godinama o čemu razgovarati. Ako i rade zajedno, ovo je tada doslovno par iz snova koji će vrlo brzo potući svu konkurenciju na koju naiđu, a nakon njihovog prvog zajedničkog posla nikada ih više nitko neće biti u stanju zamijeniti koliko će biti dobri zajedno. Ako je muškarac Riba, on će znati povlađivati svojoj Lavici stalno joj dokazujući da je njegova kraljica, a ako je obrnuta kombinacija, muškarac Lav će zasigurno znati obasipati svoju Ribu sa dovoljno ljubavi i pažnje kao nitko drugi.
Vrlo dobra kombinacija koja čak nalikuje i na idealnu.


goodghost @ 16:20 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 4, 2006

Rak i Rak

Kada se sretnu Rak i Rak, to je otprilike, kao da su ugledali jedan drugoga u ogledalu, samo sa ponekim izmijenjenim detaljem na sebi. Ovo dvoje ljudi imaju mnogo toga zajedničkoga i to je ono što će ih odmah privući jedno k drugome, ali u tome leži i problem. Problem će nastati onog trena kada muškarcu Raku postane jasno da žena Rak ima iste potrebe kao i on, a to je prvenstveno posebna vrsta ljubavi, a on joj je ne može dati. Radi se o njegovoj potrebi za nekom vrstom majčinske ljubavi koju traži u svakoj ženi sa kojom u životu ima bilo kakve odnose, a i potreba žene Raka je ista, samo u smislu očinske zaštite i te vrste ljubavi. Muškarac Rak nije sposoban nekoga voljeti tako nesebično kako vole očevi ( osim svoje vlastite djece ), a pogotovo ne ženu, za koju će uvijek smatrati da mora biti njegova skrbnica i njegovateljica, a ne on njezin otac i kada to uvide oboje, vjerojatno će ta veza puknuti od velike količine trenja koje će nastati između njih dvoje. Oboje su izuzetno senzibilni i osjetljivi, pa teško da će zadovoljiti jedan drugoga bilo gdje osim u krevetu.
Vrlo nesređena i čudna veza, ali unatoč svemu završava sa vrlo mnogo takvih brakova.Rak i Lav


Ovo bi mogla biti vrlo zanimljiva i posebna veza, pogotovo ako se radi o muškarcu Lavu i ženi Raku. Postoji nekoliko stvari na koje će se žena Rak morati naviknuti kod svog kralja Lava, a to su: njegovo glasno muško društvo koje će joj svaki petak voditi u kuću na partiju karata ili na gledanje utakmica, zatim njegovi porivi prema gledanju krvoločnih borbenih filmova, njegovu ekstrovertiranost i ogromnu potrebu za seksualnim užicima. Na neke od njih će se vrlo lako naviknuti, ali na sve teško, jer i ona ima svoje potrebe koje će na neki način morati zadovoljavati, ali on će njoj zato sve dopustiti. Iako je po prirodi Lav vrlo posesivan i zahtjevan, kod partnera Raka neće imati potrebu za stalnim provjeravanjem i nadziranjem jer će mu ili joj vjerovati na riječ, i to će biti vrlo neobično, pa čak i njemu samome. Račice su vrlo senzualne i seksualne po svom vanjskom izgledu, pa će ih laskanje njihovoga Lava uvijek razveseliti i posebno im goditi.
Dobra i kvalitetna veza sa velikim postotkom brakova koji opstanu u svim uvjetima.Rak i Djevica


Kada se svjetovi Raka i Djevice susretnu i dotaknu, to je najčešće ili vrlo dobra ili vrlo destruktivna veza. Rak je preveliki senzitivac i previše je osjetljiv za pojmove Djevice o ljudima, tako da će jedan Rak svaku pravu Djevicu prije otjerati od sebe nego što je uspije zavesti sa svojim posebno lijepim očima. Bez obzira na vanjski izgled, oba znaka vrlo su intelektualna i znaju svoje partnere zavesti svojim lijepim ponašanjem, ili još češće inteligencijom i znanjem koje posjeduju, tako da bez obzira na sve vrlo često će se ipak uspjeti spojiti na svim razinama. Djevici odgovara seksualnost Raka i njegova stalna potreba za nježnostima i dodirima, a Raku će pak odgovarati Djevičina pedantnost i čistoća, pogotovo u domu i krevetu. Ovo dvoje ljudi će se vrlo dobro nadopunjavati, a često će se Rak morati dobro potruditi da ispod vanjske hladne površine Djevice ugleda vatru koja u njoj tinja, no tada će se to pretvoriti u trajnu i sigurnu vezu za njih oboje. Kada se jednom opusti i nauči uživati u seksu, Djevica je preporođena i postaje najsigurniji ljubavnik na svijetu.
Dobra i trajna veza, ako izdrže dovoljno dugo da se oboje opuste i nauče uživati jedan u drugome.Rak i Vaga


Iako na prvi pogled ovo dvoje ljudi ne mogu biti dobra zajednica, barem ne na neko dulje vrijeme, zapravo je broj takvih veza vrlo velik. Rak je izuzetno osjetljivo biće, željno ljubavi i nježnosti koju mu ne mogu baš svi dati, pa se Vaga tu čini kao vrlo dobar izbor. Vage su isto nježne i osjetljive, ali na drugačiji način, prvenstveno okrenute na sebe i na svoje potrebe, pa će jednom Raku biti dosta teško izaći na kraj sa Vagom koja neće uvijek razumjeti njegovu potrebu za tolikim poljupcima. On će stalno tražiti zadovoljenje svojih potreba, a jednako tako i Vaga, pa će među njima često doći do sukoba njihovih ega koji neće biti baš tako banalni. Vaga često neće imati razumijevanja i takta za Rakova neraspoloženja i tamne strane njegove ličnosti, tako da će se u tom slučaju Rak osjećati i nevoljeno i nezaštićeno zbog Vagine ravnodušnosti koju će mu u tom trenutku pokazivati. Nesporazumi će nastati i kada se pojave neki rizici koje će morati oboje poduzeti, pa će odgovornost stalno prebacivati jedan na drugoga.
Nestalna i nestabilna veza koja je dobra na kraće vrijeme, dok za brak nije preporučljiva.Rak i Škorpion


Ovo je jedna od najkompletnijih i najpoželjnijih veza u cijelom zodijaku, bez obzira na koju kombinaciju se odnosi. Rakova senzualnost biti će naveliko potaknuta Škorpionovom strašću i velikom potrebom za posjedovanjem partnera. Raku će se odmah, na prvi pogled, dopasti Škorpionove oči i vatra koja bukti u njima, kao i sam pristup prema potencijalnim partnerima, pa će se svaki imalo slabiji Rak u tren oka naći u zagrljaju Škorpiona, pogotovo ako je već dulje vrijeme sam ili ako žudi za ljubavlju. Ako doista treba zaštitu od svega, Rak bi trebao potražiti partnera Škorpiona, koji neće imati potrebe biti ljubomoran na svog Raka jer je ovaj 100% vjeran, prvenstveno zbog divljenja prema Škorpionovoj snazi. Oboje su vrlo intuitivni i jedan prema drugome neće imati potrebe da lažu ili da se štite, jer će u ovoj kombinaciji, ovo dvoje ljudi zasjati u svom najboljem sjaju i dati jedan drugome samo najbolje od sebe.
Ovo je veza koja ima i dubinu i intimnost, ali i kontinuitet, pa će biti sve bolja i bolja kako će oni stariti zajedno.Rak i Strijelac


Ovo je vrlo česta veza među dva potpuno suprotna znaka, pa je zapravo začuđujuće na koji način ovo dvoje ljudi funkcionira zajedno. Ako je muškarac Rak, tada će on u partnerici Strijelcu pronaći pravu majku i pravu zaštitnicu koja će mu uvijek i u svakom trenutku dati sve najbolje što u sebi ima, nikada ne pitajući što će dobiti za uzvrat od njega. Njoj će uvijek biti dovoljna njegova ljubav i pažnja koju će joj poklanjati, a zato će on dobiti od nje cijeli svijet na dlanu. Žena Strijelac stvorena je da udovoljava željama svojeg partnera, a kod Raka će joj to biti poseban gušt jer će uvijek za sve dobiti lijepu riječ i hvala, što je njoj najvažnija stvar na svijetu. Moglo bi biti problema ako je kombinacija obrnuta, jer su žene Rakovi dosta ljubomorna bića, a kod muških Strijelaca se zna da nisu baš posebno vjerne prirode, pa će već kod prvog njegovog kašnjenja s posla doći do sukoba oko toga gdje je i sa kime je bio, i tu će početi pucati sve karike ljubavi koje su ih do tada vezivale. Rak je udomitelj a Strijelac vagabund i tu će biti najvećih turbulencija.
Ovo dvoje ljudi su bolji prijatelji nego ljubavnici i takav status bi trebali i zadržati.Rak i Jarac


Na samom početku ovo dvoje ljudi privući će se vrlo jakom seksualnom energijom koju oboje zrače, a da je nisu ni posebno svjesni. Ako se ikada usude upustiti u ljubavnu vezu, oni bi mogli postati vrlo jako vezani jedan za drugoga, tako da će ih kasnije biti nezamislivo vidjeti jednog bez drugoga. Ovo su ljudi potpuno oprečnog karaktera i sasvim različitih životnih načela, pa će ih te razlike u temperamentu i ponašanju ili skroz magnetski privući ili ih potpuno odbiti jednog od drugog, a ishod cijele situacije ovisi o tome tko je muško a tko žensko. Bolja je kombinacija ako je muškarac Jarac a žena Rak, tada su neke suprotnosti u mnogome umanjene nego u obrnutom slučaju kada je muškarac Rak. Ovdje se točno mora znati tko je jači od njih dvoje, a s obzirom da su oboje vrlo tvrdoglavi i prkosni, biti će vrlo teško odrediti tko je glava obitelji i kuće. U svakom slučaju ne preporučuje im se da se svađaju oko toga, vrijeme će pokazati tko je jači i tko nosi hlače, a svaki muškarac Rak ipak će poštivati svoju dragu, ma makar i ne bila u pravu.
Dobra kombinacija sa dobrim šansama za uspjeh pod uvjetom da se dogovore tko se o čemu brine u kući.


Rak i Vodenjak

Ponekad će Vodenjak svojeg partnera Raka dovesti ravno do granice ludila sa svojom hladnokrvnošću i ignoriranjem njegovih potreba. Ovo je veza koja ima vrlo malo šansi za uspjeh i opstanak u ovom surovom svijetu, prvenstveno zbog njihovih potpuno oprečnih životnih načela i općenito zbog njihovog potpuno različitog životnog stila koji vode. Ovo dvoje ljudi će uspjeti u slučaju kada je Vodenjak osoba kojoj treba mnogo ljubavi koju od jednog Raka može i dobiti ili u slučaju kada mu treba utočište od svijeta kojim je razočaran i koji ga je iznevjerio. Ako je slučaj da je kombinacija žene Raka i muškarca Vodenjaka, biti će to dobra veza, ali jedino ako Račica nije previše ljubomorna na izlaske i provode svojeg Vodenjaka, a Vodenjak s druge strane mora biti tolerantan i truditi se dati joj dovoljno svoje ljubavi i dostatnu količinu prisustva da joj ne bude dosadno kada on izlazi, jer će si ona u protivnome naći drugog ljubavnika, a to on sigurno neće tolerirati. Bolja je kombinacija muškarca Raka i žene Vodenjaka koji imaju dovoljno razumijevanja jedno za drugo.
Moguće je da ova veza uspije, ali su oboje dosta ljubomorni da ne bi izrazili te svoje sumnje u drugu stranu.


Rak i Ribe

Ovo je vrlo jaka i prirodna veza između dvoje ljudi koji žude za velikim osjećajima i ljubavlju do groba. Ribe su vrlo maštovite, senzualne i željne ljubavi, a Rakovi su osobe koje ih mogu u potpunosti zadovoljiti, pogotovo u ljubavnim vodama. Ribe sanjaju o princu na bijelom konju koji ih dolazi probuditi iz njihovog dugotrajnog sna u koji su utonule nakon niza razočarenja u svojem životu, a Rakovi su ti koji se svojom pojavom toliko razlikuju od svih ostalih ljudi da ih zaista jedino oni mogu trgnuti i pružiti im ljubav kakvu one i traže. Oni će se pogotovo dobro slagati u seksu, oboje se vole mnogo ljubiti i maziti, pa će se mnogo njihovih dana započinjati i završavati u krevetu, bez da su uopće ustajali iz njega ako baš nisu morali. Oboje su i veliki idealisti, tako da žive svatko u svojem svijetu i neće se nimalo protiviti potrebama koje imaju svaki za sebe, a to je dosta osame i mira što će jedan drugome stvarno, nesebično davati.
U svakom slučaju ovo bi mogla biti i najčešće je, vrlo kvalitetna veza koja obećava dugotrajnost i mnogo, mnogo ljubavi na obje strane. Ovo je najsavršenija kombinacija cijelog zodijaka.


goodghost @ 22:13 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 3, 2006
U Engleskoj jedva da postoji mjesto bez kuće duhova. Kraljevi, biskupi, vojnici ili književnici bavili su se njima i potvrdili njihovu nazočnost.
 
Londonski Tower, koji je u povijesti često bio prizorište krvavih događaja, prvi je na rang-listi kuća duhova. Najčešće viđan duh jest onaj Anne Boleyn, druge žene Henrika VIII., koja je bila zatočena u Toweru i smaknuta u svibnju 1536. Više je vojnika pod prisegom reklo da su vidjeli ženu bez glave. A spisi vojnog suda potvrđuju izjavu jednog vojnika. Kad je žena bez glave prolazila, on je držao svoj bajunet uperen u ženu odjevenu u bijelo. No tada je buknula plamena munja duž puščane cijevi. Vojnik je pao u nesvijest.
 
Završio je na vojnom sudu jer su ga našli kako “spava” na straži. No nakon njegove izjave i izjava svjedoka, drugih vojnika, oslobođen je.
Jednako često kao Anne Boleyn viđano je i dvoje djece koja se drže za ruke i izlaze kroz Tower. Priča se da su to princ Edward i princ Richard, koje je stric ubio u Toweru kako bi kao Richard III. postao kralj.
 
 
Što je medij?
U pričama o duhovima i utvarama neprestano se javlja pojam “medija”. To znaći “posrednik”. Medij je u parapsihologiji posrednik između “tjelesnog” i “netjelesnog” svijeta, svijeta duhova. Po mišljenju istraživača prof. dr. Horsta Hoizera, jedan od deset ljudi ima taj dar u različitim stupnjevima. On se ne može naučiti, jer je prirođen.
U kontaktima s netjelesnim svijetom mediji mogu biti pri svijesti ili u transu. “Duh” govori kroz njih — često drugim glasom nego što je onaj medija. Ili se pri automatskom slikanju ili komponiranju služi njegovom rukom. Priopčenja duhova putem medija zanimljiva su parapsiholozima samo onda kada ono što je priopćeno mediju ne može biti poznato, ali je istinito.
 
goodghost @ 11:42 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 1, 2006

Blizanci i Blizanci

Bržu, skladniju, okretniju, strastveniju i šarmantniju kombinaciju dvaju znakova teško da ćete uspjeti sresti u cijelom zodijačkom krugu. Ovo dvoje ljudi kada se sretne, kao da su se susrele dvije planete koje zajedničkim udruživanjem daju Supernovu, ili veliki prasak. Ovo dvoje ljudi ne mogu baš lako dosaditi jedan drugome, pa čak i kada su loše volje ili kada imaju problema na poslu. Imaju vrlo slične interese i potrebe za određenim stvarima kao što su veliki životni prostor, sloboda kretanja i neograničenost njihovih potreba. Postoji nešto što oboje Blizanaca označava vrlo dobro, a to je njihova površnost, koja im je glavna mana i koja bi ih povremeno mogla odvesti u krivom smjeru. Oboje se moraju čuvati te svoje nestabilnosti i nemara za potrebe ljudi oko sebe, jer na taj način Blizanci gube mnogo ljudi koji bi im mogli mnogo pomoći u životu, ali njima čak ni to nije važno. Dok god se dobro zabavljaju i dok ih posjećuje nebrojeno mnogo njihovih prijatelja ovo dvoje ljudi će uživati u životu i u neformalnoj, ali jakoj ljubavi.
Dobra veza, i dobar brak pod uvjetom da je jedan od Blizanaca s obje noge na zemlji.Blizanci i Rak


Najprecizniji opis ovo dvoje ljudi u ljubavnoj vezi mogli bi dati kao miješanje ulja i vode. Ma koliko se trudili da od njih napravite jedinstvenu masu oni će uvijek ostati razdvojeni i nakon nekog vremena ćete sigurno dići ruke od svakog pokušaja da ih spojite. Iako jedan Rak koji je strastven i temeljit ispunjava sve Blizančeve snove o vječnoj i pravoj ljubavi, upravo taj isti Rak neće se nikada moći prilagoditi njegovoj vječnoj potrazi za uzbuđenjima i novinama. Raka bi vrlo lako mogla povrijediti Blizančeva nemarnost prema njegovim potrebama, a Blizancu bi mogla dosaditi Rakova pretjerana ovisnost o partneru i njegovo kronično nezadovoljstvo sa stvarima oko sebe. Rak je osoba koja žudi za stabilnošću i toplim domom, za djecom i mnoštvom kućnih ljubimaca, što bi jednog Blizanca dovelo na sam rub živaca. Blizanac je osoba koja nikada nije vezana sponama za samo jedno mjesto na svijetu, on je vagabund koji traži svoj izgubljeni dio sebe u svakoj zemlji koju posjeti, a to će u Raku uvijek izazvati ljubomoru i na kraju ih rastaviti.
Ovo dvoje ljudi imaju premalo zajedničkoga da bi ostvarili nešto stabilnije i konkretnije od flerta ili površne veze.Blizanci i Lav


Kada se sretnu ova dva znaka, nestaju sve granice i kočnice u njihovom obrambenom mehanizmu. Mogli bi biti vrlo lako par o kojem se priča na svakom tulumu, a na svakom mjestu gdje se zateknu pratiti će ih znatiželjni ali i ljubomorni pogledi ljudi koji nemaju toliko sreće da upoznaju ljubav svog života, kao njih dvoje. Vrlo su privrženi jedan drugome, vole se jako i duboko, a kada se odluče na nešto trajnije od veze, tada oboje o tome vrlo dobro razmisle jer su vrlo nepovjerljivi prema braku i zajednici, ali obzirom na ono što njih dvoje dijeli, to je samo logičan nastavak njihove ljubavi. Ako se ikada i rastanu i odu svatko na svoju stranu, oni će sigurno ostati najbolji prijatelji i dalje će dijeliti sve zajedničke poznanike i probleme koji ih u životu prate sa djecom i rodbinom. Njih dvoje neće nikada dozvoliti nikome da im se miješa u vezu, o njihovim problemima neće nitko ništa znati osim najužeg kruga prijatelja, a sve svoje probleme pokušati će riješiti sporazumno i bez grubih riječi i međusobnog optuživanja tko je kriv za raskid.
Dobra veza koja ima sve pretpostavke trajnosti i kvalitete dugog braka.Blizanci i Djevica


Ovo dvoje ljudi su djeca Merkura, vladara intelekta i misaonih stvari. Oboje su vrlo sličnih intelektualnih sposobnosti i vrlo su slično usmjereni u životu, ali nažalost sva daljnja sličnost među njima tu i prestaje. Oni mogu biti idealni poslovni suradnici ili partneri u istoj firmi ( vjerojatno odvjetničkoj kancelariji ili sl. ), mogu izvrsno surađivati na svim životnim poljima, osim u ljubavi i seksu. Djevice su taktične, proračunate, poprilično hladne i sterilne, naspram živahnog i nemirnog Blizanca koji će sve napraviti da svoju dosadnu Djevicu nasmije i oraspoloži, a ona će ga zauzvrat smatrati smušenim i nesposobnim za ljubav. Djevica je previše analitična za jednog vrckavog Blizanca, a njihov zajednički život mogao bi im se svoditi na dobar provod u krevetu i tu sve prestaje. Djevica je previše kritična, a Blizanac pak netaktičan i uvijek mu se nekuda žuri, tako da se njih dvoje može jako dugo loviti, a neće se baš uspjeti uloviti, ako se jedan od njih dvoje ne prilagodi onom drugom i promijeni svoj pristup životu.
Vrlo površna veza sa premalo dodirnih točaka i sa malo šansi za brak.Blizanac i Vaga


Veza Blizanca i Vage mogla bi biti opisana samo sa jednom riječju: idealno. Ovo dvoje ljudi pristaju jedno drugom gotovo savršeno i psihički, i intelektualno, i fizički, i emotivno. Oni su si vrlo slični i imaju velik broj istih ili sličnih interesa u životu, a sve im se svodi na bezbrižnost i na životni moto: "lako ćemo". Oni imaju beskrajno mnogo vremena, volje i takta jedan za drugoga, pa nije ni čudno da su u vrhu liste najizdržljivijih parova među znakovima. Ni jedan od njih dvoje nije previše nervozan po prirodi i nije baš borben, pa se slažu gotovo na svim životnim poljima. Mogu biti izvrsni poslovni partneri koji se nadopunjuju u svim izazovima koji se ispred njih pojavljuju, te dobro funkcioniraju kao dva punopravna suvlasnika nekog poduzeća koje će zahvaljujući njima dobro i brzo rasti i napredovati. Nijedno od njih nije posebno ljubomorne prirode, oboje jako vole putovanja i istrage novih zemalja i kulture, a ni eksperimentiranje u krevetu nije im baš strano. Problem bi mogao nastati oko novaca koji oboje vole trošiti ali ga ne vole baš previše zarađivati.
Idealna kombinacija.Blizanac i Škorpion


Veza ovo dvoje ljudi zasnovana je na velikoj i uzajamnoj privlačnosti, kao i na velikoj količini seksualne energije koja ih veže i privlači kao pčele na med. Oboje su vrlo maštoviti ljudi. Blizanac je sklon promiskuitetu jednako kao i Škorpion, a njihov zajednički život manje-više svoditi će se na sve dulje boravke u spavaćoj sobi. U vrlo malo slučajeva ova kombinacija znakova neće uspjeti i to prvenstveno tada kada je muškarac Škorpion a žena Blizanac, jer će se uvijek raditi o tome da je on neizmjerno ljubomoran i tašt, a ona je vrckasta i željna avantura koje joj on ne može uvijek pružiti. Često će se svađati i to zbog toga što joj on neće nikada vjerovati na riječ i zato što će je neprekidno zasipati svojim otrovnim ljubomornim strelicama što će ona sve teže i teže podnositi. Ako je slučaj obrnut, dakle ako je muškarac Blizanac a žena Škorpion, tada je nešto bolja situacija ali ne previše, jer Škorpioni nemaju uvijek onu nužnu širinu duha koja im je potrebna za svladavanje jednog Blizanca. Blizanci su previše društveni za Škorpione, a Škorpioni su previše impulzivni da bi ih se slijedilo ako ih se ne voli dovoljno.
Vrlo neobična i promjenljiva veza. Ovo dvoje ljudi mogu uspjeti sa vrlo mnogo obostrane tolerancije.Blizanac i Strijelac


Ova dva potpuno suprotna znaka imaju najviše šanse da uspiju ako se oboje uspiju smiriti i stati nogama čvrsto na zemlju. Od ovo dvoje ljudi ne zna se koji je čudnije naravi. Strijelac je vrlo neobičan po svemu što radi. Hrabar je, intelektualan, voli istraživati, duhovit je i nježan, a to su sve karakteristike i Blizanaca, pa već u samom startu to dvoje ljudi imaju o čemu pričati i to će ih vezati. Izuzetno su nemirni, promjenljivi, inteligentni i društveni, pa će njihov zajednički dom često nalikovati nekakvom sajmu gdje se skuplja mnoštvo različitih ljudi, a nitko nikoga ne poznaje. Kada uspiju u sebi pomiriti svoje strasti, želje i ambicije ovo dvoje ljudi moglo bi osvojiti i svijet na prepad. Oboje izuzetno cijene i vole slobodu, vrlo su nestalne prirode i nisu baš nešto posebno vjerni da ne bi ponekad ipak pokušali preskočiti pokoju ogradu, jer je u tuđem vrtu voće slađe. S obzirom da su oboje vrlo seksualni ali i vrlo inteligentni znakovi, oni će svoj seks uvijek pokušati izdići iznad nekih normalnih okvira, pa će tako satima nakon njega pričati i izmjenjivati svoja iskustva, pa sva sreća da ni jedno od njih nije ljubomorne naravi.
Slobodna i neformalna veza koja ima velike šanse za uspjeh.Blizanac i Jarac


Po svim pravilima zodijaka, ova kombinacija je na samom početku osuđena na propast. Ali, s obzirom da su i Blizanac i Jarac znakovi koji ne poštuju nikakva pravila, i ovdje će se pokazati da zvijezde nemaju baš uvijek pravo određivati tko kome odgovara. Jednom strogom i konvencionalnom Jarcu koji se ne odvaja od svog posla dobro će doći neformalnost i vrckavost jednog Blizanca koji će ga uvijek dočekati nasmiješen i vedar kada ovaj dođe s posla kući, najčešće kasno navečer. Blizanac će se za vrijeme dok je njegov partner na poslu, dobro zabavljati sa svojim društvom i baviti se svojim aktivnostima, tako da mu nikada neće sigurno biti dosadno, i na kraju nitko nikoga neće pitati gdje je bio. Među njima nema mnogo ljubomore i neće nikada biti nikakvih scena međusobnog optuživanja, ali to ne znači da nema ljubavi, već upravo obrnuto ljubavi baš ima i to sasvim dovoljno da bi ostali dugo zajedno. Stvar je samo u tome da oboje koliko traže slobode od partnera toliko je i daju, a i u seksu će se izvrsno nadopunjavati.
Dobra kombinacija znakova koji si daju uvijek priliku dokazati da se poštuju i vole.Blizanac i Vodenjak


Ovo je također jedna od boljih astroloških kombinacija koje poznajemo. Ovo dvoje ljudi su stvoreni jedno za drugo, jer nekonvencionalnost, slobodoljubivost, inteligencija, smisao za lijepo i moderno su samo neke od njihovih zajedničkih crta koje ih vežu. Na prvi pogled oni će se zaljubiti jedan u drugoga i naprosto se gutati pogledima, tako da im neće trebati mnogo da završe zajedno u krevetu isprobavajući sve moguće poze iz omiljene im knjige "Kama sutra". Oni imaju izuzetno mnogo zajedničkih karakteristika, a najviše dodirnih točaka imaju u domeni međuljudskih odnosa, prijatelja i humanosti općenito. S obzirom da su oboje vrlo brzi znakovi i da se njihov život odvija neslućeno velikim brzinama, često neće imati previše vremena u životu za uživanje jednog u drugome, a s obzirom da su i oboje vrlo nepredvidljivi i promjenljivi neće baš sve uvijek teći glatko. No sve te njihove nedostatke nadoknaditi će im vrlo velika obostrana ljubav, a kada će biti zajedno truditi će se da ispune svaku zajedničku minutu do maksimuma.
Zanimljiva i vesela veza, bez ljubomornih ispada i bez velikih trzavica. Gotovo idealna zajednica.Blizanac i Ribe


Kod ove kombinacije neophodno je važno da se partneri usklade odmah, na samom početku, jedan prema drugome, jer ako to ne naprave odmah, kasnije će biti teško bilo što sastaviti u jednu cjelinu. Ribe su znak koji je previše posesivan i zahtjevan prema svojem partneru, bez obzira o kojem se znaku radilo, a Blizanci su pak previše slobodni i nekonvencionalni, a ponajviše neskloni bilo kakvim formama i obrascima ponašanja, pa će se te iste Ribe vrlo često namučiti sa Blizancima da bi od njih stvorile ono što one žele, idealnog partnera. Ni jedan Blizanac neće se nikada ni zbog koga promijeniti, jedino ako nije u pitanju velika ljubav, jer svi su isti u pogledu svojih želja, a to je da ih možete imati pod uvjetom da uvjeta prema njima nema. Oni neće nikada poštivati norme koje im netko drugi zada i neće se nikada ponašati sukladno pravilima koje nalaže okolina, pa tako ni Ribe koje ih žele promijeniti bez obzira na količinu ljubavi koju posjeduju, neće kod njih uspjeti to napraviti ako to Blizanci ne žele sami učiniti. Blizanac treba neograničenu slobodu a Riba obožavanje i dok će biti tako u vezi biti će dobro za oboje.
Ako je zategnut, Blizanac će patiti od klaustrofobije i tada je bolje da mu se Ribe maknu s puta jer će ga na taj način najbolje sačuvati samo za sebe. Ne stavljajte mu okove i ne opterećujte ga ljubomorom.


goodghost @ 08:39 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
--
  • --
 
Novi postovi
Nema zapisa.