Carpe Diem
good ghost
Arhiva
« » srp 2007
Brojač posjeta
375517
Shoutbox
17.5.2018. 13:15 :: agen pertamini
agen pertamini
17.5.2018. 13:15 :: agen pertamini
agen pertamini
17.5.2018. 20:55 :: Ciri2 batu ginjal dan obat apotik batu ginjal
Solusi kesehatan dengan metode herbal dari denature indonesia yang sudah berpengalaman menyembuhkan berbagaimacam penyakit seperti : penyakit menural seksual, Wasir ambeien, kanker, jantung, ginjal dll. pesan sekarang di no 0821 3861 5111 atau 0877 2
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
18.5.2018. 18:10 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
18.5.2018. 18:10 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
go
Nema zapisa.
--
Knjiga gostiju

 

Blog - srpanj 2007
utorak, srpanj 31, 2007
Američki književnik Morgan Robertson napisao je devet knjiga i 200 pnipovjedaka. Vjerojatno bi već davno pao u zaborav da 1898. nije objavljen njegov roman Futility. U njemu opisuje prvu plovidbu naj­modernijeg, največeg, najluksuznijeg i nepotopivog putničkog broda. I njegov strašan kraj.
Ovaj luksuzni brod, koji u knjizi nosi ime Titan, pre­brzo prelazi Atlantik između engleske luke Southam­ptona i New Yorka, i tone jedne ledene travanjske noći nakon sudara s ledenjakom. Preživjelo je tek ne­koliko od tri tisuće putnika, jer je u 24 čamca za spava­vanje bilo mjesta samo za polovicu. Na brodu nosi­vosti 75000 tona događaju se tragedije pri suočavanju sa smrću.
Kad je knjiga objavljena, jedva da ju je tko pročitao. Tek kad je Titanic 1912. potonuo upravo onako kao što je bilo opisano prije 14 godina, nakliada je znatno porasla.
U knjizi je brod bio dugačak 800 stopa, u stvarnosti 882,5. Titan je imao 3000 putnika, Titanic 2224.
Dok je brod pri sudaru s ledenjakom plovio brzinom od 24 čvora, u stvarnosti su bila 23 čvora. Oba su bro­da imala tri brodska vijka. Broj čamaca za spašavanje:
na Titanu 24, na Titanicu 22. I dok je brod prema knjizi imao 75 000 bruto registarskih tona, Titanic je imao 66 000.
Poslije je autor Morgan Robertson tvrdio da je imao “astralnog koautora”. No u to nitko nije povjerovao. Po mišljenju znanstvenika, bilo je to čisto “znanje unaprijed”.
goodghost @ 06:33 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
petak, srpanj 27, 2007
Edgar Allan PoeOno što je Edgar Alan Poe pretkazao u svojoj priči zove se “znanje unaprijed”. Postoji mnoštvo primjera za to da je u knjigama opisano nešto što se poslije doista dogodilo. Godine 1896. autor znanstvene fantastike Matthew Shiel (1865.-1947.) objavio je neobičnu no­velu. Ona priča o nemilosrdnom pohodu uništenja u crno odjevenih fanatika protiv svih ljudi koji su štet­ni za napredak”. U toj su priči cijelu Europu opustošilii u crno odjeveni. Brutalna priča objavljena je pod naslovom The SS.
goodghost @ 08:42 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 26, 2007
Study for the Burning of the "Kent" in 1825 ジクレープリント : Baron Theodore GudinDvanaestogodišnji dječak isprićao je Arthuru Koesthe­nu sljedeću priću: bratić njegova djeda plovio je ljeti 1984. kao stjuard na ribarskom jedrenjaku Mignonette. Brod je potonuo, a četvorica preživjelih četiri su dana gladni i žedni plutali u čamcu za spašavanje. Trojica starijih preživjelih ubili su na posljetku stjuarda i po­jeli ga. On se zvao Richard Parker. Arthur Koestler krenuo je tragom te priće. Bila je istinita. No što je još ustanovio: događaji su na neugodan način slični prići Edgara Mana Poea iz 19. stoljeća. Autor je opisao po­vijest broda koji je potonuo. Nakon katastrofe četvo­rica preživjelih lutali su mnogo dana u čamcu za spašavanje i gladovala. Kad su umalo umrli od gladi, zaključili su da će ubiti mladog stjuarda i pojesti ga. Stjuard se zvao Richard Parker.
goodghost @ 07:49 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 25, 2007
Slika:Carte de la Manche.pngKatkad slučajnost zbija neobične šale. U jednoj pomor­skoj katastrofi u kanalu La Manche, preživio je 5. pro­sinca 1660. samo jedan mornar. Zvao se Hugh Williams. Nakon 120 godina, 1780. i ponovno 5. prosinca, poto­nuo je na istom mjestu još jedan brod. Jedini preživje­li zvao se Hugh Williams.
Dana 5. kolovoza 1820. u Temzi u Londonu potonuo je izletnički brod. Preživio je samo jedan petogodišnji dječak koji se zvao Hugh Williams. U Drugom svjet­skom ratu, 10. srpnja 1940., britanski brod naletio je na njemaču minu. Preživjela su dvojica, stric i nje­gov nećak. Obojica su se zvali Hugh Williams.
goodghost @ 08:28 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 24, 2007
Thomas Baker vratio se iz kupnje i sjeo, kao što je mis­lio, u svoj auto: smeđi American Motors Concord. No tada je ustanovio da sjedi u pogrešnom autu, jer predmeti na sjedalima nisu bili njegovi. Pozvao je policiju i dok je raspravljao s njima, prošao je sasvim identičan au­to. Vozači su pogledali registarske tablice i ubrzo pri­mijetili da je svaki od njih dvojice sjedio u automobilu onoga drugoga. Po izjavama American Motorsa vjero­jatnost da se dva vozila njihove tvrtke mogu otvoriti istim ključem iznosi 1000: 1. Činjenica da dva iden­tična automobila u isto doba parkiraju na istom mjes­tu povečava vjerojatnost na 10 000 : 1. A vjerojatnost da se još i oba vozača zovu Baker, kao što je ovdje bio slučaj, povečava se u nemjerljive dimenzije.
goodghost @ 08:24 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 23, 2007
Arthur Conan Doyle as a young doctorKnjiževnik Sir Conan Doyle, literarni otac detektiva Sherlocka Hobmesa, radio je mjesecima na novoj knji­zi. Netom prije završetka našao je u jednoj knjižnici roman francuskoga pisca Guya de Maupassanta. Bio je identičan s njegovim radom. Čak se i mjesto radnje podudaralo. Ista gostionica na prijevoju Gemmi u Švicarskoj. Conan Doyle, koji po vlastitim iskazima nikada prije nije vidio Maupassantovu knjigu, bacio je svoje najnovije djelo u vatru.
goodghost @ 08:55 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 19, 2007
S knjigama su već zabilježene najčudnije “slučajno­sti”. Pisac i filozof Arthur Koestler, koji je uvijek tražio znanstvene dokaze za slučajnost, iskovao je za slučaj­nosti s knjigama pojam “knjižnični anđeo”.
 
Književnica Rebecca West pričala je kako je u Royal Institute of International Affairsu bespomoćno stajala pred beskrajnim policama o Nürnberškim procesima. Nije našla ono što je tražila. Upravo je ljutito objašnja­vala knjižničaru da se ne može snaći pa je za demon­straciju nasumce posegnula na policu i izvukla knjigu. To ne samo da je bila knjiga koju je tražila nego ju je i otvorila upravo na stranici koja joj je trebala.
Pisac Derek Walters pretraživao je u kineskom odjelu sveuči1išne knjižnice neke podatke. Nije znao kineski i nije bilo nikoga tko bi mu pomogao. Obeshrabren, htio je otići, kad mu je, kao privućena rukom duha, neka knjiga pala pred noge. Sadržavala je točno one podatke koje je tražio.

Na ovom siteu možete 24 sata pratiti najpopularniju knjižnicu i njezinog duha, te isto tako to snimiti. (klik na sliku)
goodghost @ 08:30 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 18, 2007
Nisu sve slučajnosti tako tragične i povijesne kao opi­sani slučaj. Ali jednako su tako iznenađujuće. Glumac Anthony Hopkins trebao je dobiti glavnu ulogu u fil­mu koji se temeljio na nekom romanu. Hopkins je da­nima lutao Londonom kako bi pronašao taj roman. Ali nije ga mogao naći ni u knjižarama ni u knjižnica­ma. Bio je nasprodan.
Hopkins je razočarano čekao na Leicester Squareu podzemnu željeznicu kako bi otišao kući. No tada je ugledao knjigu koju je netko očito zaboravio na klupi. Bio je to traženi roman. I to stariji primjerak, jer je sadržavao informativne rukom pisane bilješke na ru­bu. Ispostavilo se da je Hopkins našao autorov primjerak s njegovim vlastitim bilješkama. No nitko nije znao kako je onamo dospio.
goodghost @ 08:32 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 17, 2007

Ovih dana bi mi dobro legao jedan bazen. Ne mora biti olimpijski, bitno da je ispod moje terase, pa da se mogu brčkat (čitaj: osvježit) u njemu. 
Ali, pošto nemam bazena (za sad još), a niti ne idem na more, ja ću uz ventilator tražit bazen svojih snova...
Pozivam vas da krenete sa mnom u potragu, možda se na kraju i osvježimo malo.
ŠTO TREBATE ZNATI KAD ZAŽELITE BAZEN
1. koji tip bazena trebam ? - privatni, polu-javni, javni
NAPOMENA : svaki bazen koji koristi više od jedne obitelji je javni bazen (polu-javni)
2. koliko je maksimalan prosječni broj korisnika bazena ?
3. otvoreni ili zatvoreni bazen ?
4. koji tip konstrukcije želim ? montažni, panel, građeni betonski
5. koji oblik bazena ? kvadratni, ovalni, okrugli, banana ,slobodna forma
6. koji tip filtracije ? blok filter, skimeri, preljevni rub
7. koji tip krajnje obloge ? boja, folija (0,6, 0,7, 0,8, 1,5 mm armirana), bazenske pločice ili bazenski mozaik
8. kakva je prezentacija, znanje, stabilnost i servis firme koja mi radi bazen?
9. kolike su garancije na opremu i radove ?
10. Koliki je omjer cijene i kvalitete ?
vidi opširnije kod 
"Niveto"
-  ti su mi osbno preveliki.... tražim dalje....
A ovo bi već moglo ići...
 
Stiropool ili blokit - folija
--
IZGRADITE SVOJ BAZEN ZA 10 DANA 
- više na
hobby bazenimože i ovaj


A
ovdje nam nude: Izgradite i Vi bazen u vrtu!

Što bismo o bazenu još trebali znati..
Najbolje Vam je pitajte "meštre o tim stvarima
1.Bazen ne možemo graditi na način „sam svoj majstor“!
2.Sama rupa u zemlji ništa ne znači... Preduvjet je odgovarajući iskop sa stručno pipremljenim temeljima. 

3.Bazen u potpunom sjenilu, odnosno u cijelosti zaklonjen od sunca mogao bi pokvariti ukupni doživljaj.
4.Bazen ne bismo smjeli potaviti ispod bjelogoričnog drveća.
5.Bazen ne smije biti izložen niti direktnom udaru vjetra.
6.Ne zaboraviti mogućnost i jednostavnost čišćenja...
7.Posjedovati određeni pokrov za bazen
8.Ugraditi sigurnosne držače, stube za ulazak u bazen kao i rukohvate.
9.Dobro razmisliti o veličini bazena. Većina privatnih bazena ima veličinu od 8 x 4 i dubinu od oko 1,35 m do 1,60 m. U ovakvom se bazenu mogu sasvim ugodno opustiti dvije osobe. 

Kad ste izgradili bazen onda možete staviti još koji dodatak poput ovih:
Masažni bazeniGejziriSlapovi

Gljiva

Vodoskok


Top iznad i ispod vode
Spilje i kupole
.... ima toga još, tko voli nek izvoli

Moja potraga je završila, nadam se da ste i vi isto tako uživali i da ste se barem malo rashladili.....
Čuvajte se sunca, pijte puno tekućine....
Veseli i zdravi mi bili....


goodghost @ 10:05 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 16, 2007
Životinje - dvojnici poznatihTalijanski kralj Umberto I. jeo je sa svojim pobožnici­ma u nekom restoranu u Monzi. Jedan je pobožnik primijetio da je gostioničar veoma sličan kralju. Kad ga je kralj pozvao da dođe za stol kako bi razgovarao s njim, postale su očite iznenađujuće zajedničke crte. Gostioničar se također zvao Umberto. Rođen je poput kralja u Torinu, čak istoga dana. Na dan kraljeva vjenčanja s kraljicom Margeritom, gostioničar je isto tako odveo pred oltar djevojku po imenu Margerita. Otvaranje njegova lokala bilo je istog dana kao i kraljeva krunidba. Kralj je bio fasciniran pa je svoga dvojnika pozvao da ga posjeti sutradan.
No sutra su kralju Umbertu javili da je gostioničar po­ginuo u pucnjavi. Još dok je kralj izražavao svoje žaljenje, ubio ga je neki anarhist.

I ja također imam dvojnicu, znam da se zove kao i ja, prezime je, također isto.  rođena je istog dana kao i ja. I,  što je još interesntinije izgledala je kao i ja. U mladosti sam često imala problema zbog tog, jer su me stalno ljudi uvjeravali da su me vidjeli negdje gdje ja u isto to vrijeme nisam mogla biti. Kako sada izgleda ne znam, u stvari znam, izgleda starije od mene, (konačno nema više sličnosti), vidjeli su je prošli mjesec na polagnju ispita za vozački...hehe...tu malo kasni....
goodghost @ 06:52 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 12, 2007
Carl Gustav Jung 1909.Već više od dvije tisuće godina psiholozi, filozofi i ma­tematičani bave se tzv. istraživanjem slučajnosti (teori­ja koincidencija). Raspravlja se ima li u svemiru sila o kojima ništa ne znamo. Bečki profesor dr. Paul Kam­men vodio je dnevnik o slučajnostima i došao do zaključka da nema slučajnosti. Švicarski psihijatar Carl Gustav Jung vjerovao je kako objašnjenje slučajnosti valja tražiti s druge strane onoga što se normalno opi­suje kao uzrok i posljedica. Jung je smatrao mogućim da postoje i drugi oblici prostora i vremena od onih koje poznajemo. Dakle, slučajevi bi mogli na nepoz­nat naćin stajati u međusobnoj vezi.
Ima mnogo teorija i mnogo rasprava -  ali nikakva od­govora. Zato postoje brojni primjeri slučajnosti kod kojih se pitamo može li to biti slučajno.
goodghost @ 07:52 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 11, 2007
Dobri proroci koji su u svoje doba bili veoma poznati danas su praktički zaboravljeni. Uglavnom su to bili seljaci, koji često ni sami nisu razumjeli ono što su proricali. Jedan od tih seljačkih proroka bio je Nor­vežanin Anton Johanson (1858. — 1929.). Godine 1907. jedne je noći imao točne vizije što će se dogoditi u raz­dobljima od 1914. do 1921. i od 1947. do 1953. Ovamo pripada i izbijanje Prvoga svjetskog rata, rovovski rat na zapadu sa svim svojim užasnim pojedinostima, velika pomorska bitka ispred Jutlanda 1916., ali i strašna epidemija gripe između 1918. i 1920. koja je s 21 milijunom umrlih uzela više žrtava nego svjetski rat.
            Johanson je već 1907. vidio kaos nakon Drugoga svjet­skog rata u Njemačkoj. Podjelu zemlje u okupacijske zone, glad. Mir i blagostanje koje je polako izrastalo iz ruševina.Vilim III. Oranski
            Seljak je bio i Englez Robert Nixon (1467.— 1485.). I on je u međuvremenu zaboravljen. No za svog kratkog života dao je niz iznenađujučih proročanstava. Prore­kao je engleski građanski rat, poraz i smaknuće Karla I., vladavinu Vilima Oranskog, Fnancusku revoluciju, Englesko-francuski rat i nastanak Britanskoga carstva nakon toga rata.

P.S. Hvala svima na glasovima....
goodghost @ 06:35 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 10, 2007
dixonJeane Dixon prorekla je jednom indijskom političaru da će se njegova zemlja podijeliti 2. llpnja 1947. (što se i dogodio: Indija i Pakistan). Prorekla je i Winstonu Churchilu, protivno njegovoj volji, da više neće biti izabran u Engleskoj (I to je bilo točno). I prognozirala je prvu svemirsku katastrofu.
Jeane Dixon prorekla je da su u svemirskoj kapsuli Apolla IV. “pogrešne žice” i da se neki alat nalazi na pogrešnom mjestu. Fotografije uništene svemirske kap­sule u kojoj su astronauti Grissom, White i Chaffee poginuli kao prve žrtve američkog svemirskog programa pokazuju snop žica u koje se zapleo neki alat.
as1611318339 -- Apollo 16
goodghost @ 11:46 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 9, 2007
Portrait of John KennedyNajpoznatija proročca novoga doba bila je Ameri­kanka Jeane Dixon koja je umrla u proljeće 1957. Godine 1952. prorekla je: “Neki plavooki član Demokrat­ske stranke stupit će 1960. u Bijelu kuću. No bit ée ubi­jen.”
Godine 1960. predsjednik John Kennedy stupio je na dužnost. Godine 1963., tri godine nakon izbora plavo­okog demokrata, Dixonova je imala novu viziju: “Pred­stoji atentat.” Pokušavala je očajniči upozoriti pred­sjednika. No on je nije slušao.
U petak, 22. studenoga, rekla je nekolicini novinara:
“Danas je dan kad ée se to dogoditi.”
 
Popodne su predsjednika Kennedyja ubili u Dallasu u Teksasu.
 
Jeane Dixon predvidjela je mnoge smrti. Tako i smrt glavnoga tajnika UN-a Daga Hammarskjölda ili dan samoubojstva Marilyn Monroe. No Jeane Dixon pred­viđala je i pozitivne događaje ili je gledala u prošlost. Uglednici SAD-a bila su njezina omiljena klijentela.
Dakako da je bilo - sumnjivih. Njima je pripadao i glumac Bob Hope. Sve do dana kad je htio osramotiti Jeane Dixon postavivši joj pitanje-zamku. Hope ju je usput pitao koliko mu je trebalo udaraca u igri golfa ujutro. Ime partnera u golfu nije spomenuo jer je to bila tajna.
Jeane Dixon hladnokrvno je odgovorila: “Trebaba su vam 92 udarca, a predsjedniku Eisenhoweru 96. čes­titam.”
Odgovor je bio točan. A Bob Hope nikada više nije dvojio u sposobnosti proročice.
goodghost @ 08:39 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 4, 2007
Poludjet ću....grrr....
Već treći puta pišem ispočetka...stalno me baca amo tamo, zašteka vrag....grrrr

Sada ću skratit malo, jer stvarno više nemam živaca......

Bila sam prošli tjedan malo u gužvi pa me nije bilo ovdje. Imali smo pripreme za naš turnir u preponskom jahanju koji je održan u nedjelju na Starom gradu. Trebalo je prepone obojiti.
Lydy se pripremala za polaganje licence u dresurnom jahanju. Polaganje je bilo u subotu. Svi su prošli, a bilo ih je 14. Neki za dresuru, neki i za prepone. Sve u svemu sve je dobro završilo iako je bilo nekih nezgoda...
Smršavila sam pet kila. Ako želite skinuti kilograme ne treba vam dijeta, jednostavno se primite posla, i to onog fizičkog, i da vidite kako se viškovi tope...hehe
Ako vas zanima kako je bilo na polaganju za lisans i kako je bilo na turniru, možete vidjeti ovdje, ako želite još malo slikica imate ih ovdje i ovdje.
A ja vam ovdje poklanjam još malo slikica


goodghost @ 13:04 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
--
  • --
 
Novi postovi
Nema zapisa.