Carpe Diem
good ghost
Arhiva
« » lip 2006
Brojač posjeta
375517
Shoutbox
17.5.2018. 13:15 :: agen pertamini
agen pertamini
17.5.2018. 13:15 :: agen pertamini
agen pertamini
17.5.2018. 20:55 :: Ciri2 batu ginjal dan obat apotik batu ginjal
Solusi kesehatan dengan metode herbal dari denature indonesia yang sudah berpengalaman menyembuhkan berbagaimacam penyakit seperti : penyakit menural seksual, Wasir ambeien, kanker, jantung, ginjal dll. pesan sekarang di no 0821 3861 5111 atau 0877 2
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
18.5.2018. 18:10 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
18.5.2018. 18:10 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
go
Nema zapisa.
--
Knjiga gostiju

 

Blog - lipanj 2006
petak, lipanj 30, 2006
                                 

                            Nebeski znak Djevlca viaka od 23. kolovoza do 22. rujna.
Šesti znak zodijaka koji vlada šestom kućom horoskopa, dakle profesijama i poslom, a njome vlada Merkur. Djevica je ženski znak, pasivan i promjenljive kvalitete, a glavna riječ vodilja svih Djevica je: Ja proučavam.
Muškarac rođen u vremenu vladanja Djevice je poduzetan, praktičar u radu i uvijek ima nekoliko dužnosti koje u isto vrijeme obavlja.
To je sposoban vrhunski političar, a ako je svoj rad usmjerio na trgovinu, onda je "krupnl biznismen". Posjeduje natprosječnu inteligen­ciju kojom analizira svoja životna iskustva. Rijetko griješi,. ali nikada dva puta na istom poslu.
U pristupanju novom poslu sve detaljno razradi i isplanira i nikome ne dopušta da odstupi od tog plana.
U svom radu je discipliniran, oprezan u svojim izjavama i svoja obečanja ü vezi s radom uvijek ispunjava. Neispunjeno obečanje ga muči i stvara pravu moru. Posebno je sposoban kao organizator i u stanju je da ujedini i usmjenl veći kolektivni rad u jednom pravcu vodeći ga do cilja.
Uspjeh koji postigne me ističe niti uveličava. Smatra ga kao nešto opravdano i normalno, upravo prema njegovoj ličnosti i njegovim spo­sobnostima, zbog čega doživljava mmoge neugodnosti.
U svom radu ima lažne prijatelje i zavidljivce, te puno troši energije u obrani svojih ideja. Za nanijeto zlo ne traži tuđu pomoć, već se sam osvečuje. Radoznao je i do svake tajne lako dođe, a zna je pametno isko­nlstiti.
Nije častohiepan niiti lakom, i za prijateija je u stanju sve da učini, što mnogi iskorištavaju.
Pun je sućuti za tuđu bol, pa čak i onih koji su mu nanijeli zlo, žali ih kada pate i zaboravlja uvrede.
U pitanju srca je nesiguran i potrebna mu je pomoć, koju rado prima.
Ljubimac je žena. U srednjim godinama postaje idol mnogih djevo­jaka. Dopušta da žena ima inicijativu i da ga osvoji.
U braku ima razmirica, jer se nekolIko puta sazna da je prevelik obožavalac lijepšeg spola, no sve sretno prođe.
Kao bračnl suputnlk najviše mu odgovaraju osobe rođene u znaku Jarca i Bika.
  
Žena rodena u znaku Djevice je mudra i razunma i nikada nije brzopleta. Svaki svoj važniji rad analizira i u stanju je da donese naj­bolje odluke. Mnogi od nje traže savjet, a te cijeni i poštuje.
Veče prijatelje Ima u muškom društvu i svako zlo dolazi joj od "pnijateljica". Svi poslovl koje započne donose joj uspjeh ako nisu vezani za suradnju s drugim ženama.
         Stvoriti svoj dom, svoje malo carstvo, glavnl je razlog njezinog braka. Voli upravljati mužem i djecom, pa u tome nekada pretjeruje iako se radi o sitnicama. Njezina urednost je poslovična, te može služiti svima za primjer.
Za njezin meuspjeh i njezine boli malo tko znade, jer radije u samoči plače nego da se požali.
Ponosna je i dostojanstvetna i ne podnosi licemjerje i lažljive ljude. Nikakvo laskanje joj nije drago bez obzira od koga dolazilo.
Život joj nije lagan, jer uvljek ima nekoga na "svojim leđima" i nosi dvostruki teret. Pravedna je, all drugi prema njoj nisu, no sve to prešuti, te se to ne Ispoljava.
Od samog života malo osjeti slasti. Miadost joj brzo prođe, i već tada na nju padaju mnoge dužnosti. Nekada kada promlsli, a duhovita je i sarkastična, kaže da mladosti nije niti imala, u čemu puno ne griješi.
S materijalne strane uvijek želi da ne ovisi ni o kom i zato radi više nego što ima snage. Njezina bolest je bolest glave.
Brojevi koju su u vezi sa srećom za rođene pod ovim znako su 4, 5 i 8.
Njihovi povoljnl dani su četvrtak i subota, a od boja im pripada plava.
Poznate osobe rođene u ovom znaku jesu: Luj XVI, Nitsche, Ing!rid Bergman, Sophia Loren, Rachel Welch.
goodghost @ 08:48 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 28, 2006
Pod nazivom “chi” podrazumijevamo istančanu struju elektromag­netske energije koja povezuje sve što postoji. Drevni narodi vjerojatno su osječa1i to gibanje: čini se da su građevine poput Stonehengea, Karnaka i crta na visoravni Nazca izgrađene duž takozvanih silnica, za koje se vjeruje da označavaju podzemne energetske struje. Možda su izgrađene upravo da bi usmjeravale tu energiju: možda su njihovi gra­ditelji bili u doticaju s energetskim strujama i znali su utjecati na njih.
Na Dalekom istoku razumijevanje energetskih struja i upravljanje njima u osnovi je tradicionalnih sustava 1iječenja kao što su akupunk­tura i shiatsu, a i bori1ačke vještine tai chi, qi kong i aikido. Ta energi­ja ima nekoliko naziva. U Kini se naziva chi, u Japanu je poznata kao ki (piše se i qi), a u Indiji kao prana. Na Zapadu ne postoje posebne riječi za nju, premda “ozračje”, “raspo1oženje”, “životna sila” i “duh” naznačuju kako se ona doživ1java.
Chi je glavni pojam istočnjačke astrologije i feng shuia.
Chi počiva uglavnom u ljudskim tijelima, biljkama i zgradama, ali dio nje uvijek istječe, a dio utječe iz raznih izvora. Vaša osobna chi-energija uvijek se miješa sa chi-energijom oko vas. Na taj način vi ste povezani s neposrednom okolinom, a time i s cijelim svemirom, kad valovi daleke energije dopru do vas. Iznimno osjetljivi ljudi mogu iščitavati obavijesti iz tih dalekih izvora, u obliku predosječaja, vizija ili telepatije.
 
VJETAR I VODA
Strujanje chi-energije s jednog entiteta na drugi temelj je feng shuia. Chi-energija koju dobivate iz okoline utječe na vaše raspo1oženje, emocije, tjelesnu energiju i, u konačnici, na vaše zdravlje. Chi-energija prenosi se na okolinu vjetrom, vodom, Sunčevom energijom, svjetlom i zvukom. Giba se na isti način kao i te prirodne pojave ali, za razliku od njih, može prolaziti kroz čvrstu tvar. Ulazi u zgrade i izlazi iz njih, uglavnom kroz vrata i prozore, ali njezin dio može ulaziti i izlaziti kroz zidove. Kreće se poput plime i oseke mora; poput zraka koji obavija Zemlju. Naziv feng shui, koji doslovno znači “vjetar-voda”, odražava način kako se chi-energija giba. Osnovni je cilj feng shuia omogučiti vam da se smjestite ondje gdje vam taj prirodni tijek chi-energije pomaže da shvatite svoje ciljeve i svoje životne snove.
 
UNIVERZALNI CHI
Chi-energija ne teče samo kroz naš planet, nego i kroz cijeli Sunčev sustav i galaksiju. Naš vlastiti planet Zemlja zrači chi-energijom koja teče iz planeta i udaljava se. Ljudima koji žive na Zemlji to izgleda kao chi-energija koja se giba prema gore i naziva se silom Zemlje. Planeti oko Zemlje istodobno zrače chi-energiju koja putuje prema Zemlji i ulazi u nju. Nama se čini da se ona spušta i stoga je poznata kao sila neba. Dakle, na gibanje chi-energije prema površini Zemlje te našim domovima i tijelima utječu sama Zemlja i okolni planeti. Kako se po1ožaj Zemlje, Sunca i planeta mijenja, mijenja se i gibanje chi-ener­gije, I to pak utječe na struju chi-energije u nama samima. Astrologija feng shuia jest umijeće razumijevanja tih gibanja chi-energije velikih razmjera i predviđanja njihovih učinaka na svakog pojedinca.
Vrtnja Zemije znači da više Zemljine sile istječe na ekvatoru, a manje na polovima. Iz istoga razloga više nebeske sile ulazi upravo kroz Sjeverni i Južni pol. Zemljina chi-energija giba se od središta do Zemljine kore i na nekim mjestima postaje raspršena, a na drugima koncentrirana. Smatra se da se te koncentracije pojavljuju na površini kao ley crte.
Kad chi-energija neba dođe do Zemlje, njezino gibanje mijenjaju krajolik (brežuljci, planine, rijeke), vegetacija (drveče, usjevi, trava, gr­mlje) i samo tlo (kamen, glina, humus, kreda). Zemaljska i nebeska sila miješaju se na površini planeta te nastaju razne jedinstvene struje i vr­tlozi chi-energije. Isto vrijedi za zgrade u gradu. Niske kuće ravna krova, neboderi, šiljasti krovovi, kupole i avenije s drvoredima - sve to određuje kako chi-energija struji površinom; ceste, rijeke, že1jezničke pruge, urede, tvornice, domovi, zabavna središta, crkve, groblja i bol­nice utječu na narav te energije.
 
CHI U ZGRADAMA
Zgrade mijenjaju tijek chi-energije. Njihov oblik, ulazi i materijali od kojih su načinjene određuju kako chi-energija struji kroz njih. Giba se ponajprije kroz vrata, a u manjoj mjeri kroz pro­zore, tako da orijentacija zgrade prema Suncu i planetima određuje vrstu chi-energije koja ulazi u nju. Ona se mijenja kako se planeti giba­ju nebom; stoga svake godine, mjeseca, dana i sata nastaje nov ras­pored chi-ehergije. Najveće promjene događaju se godišnje. Svojstva neposrednog okoliša, primjerice rijeka ili cesta, dodatno određuju vrstu chi-energije koja struji kroz vrata zgrade. U idealnom s1učaju chi-energija skladno struji cijelom zgradom. Izgled i unutrašnje uređenje trebali bi pojačavati tijek chi-energije koja povoljno djeluje
goodghost @ 17:18 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Ovo sam danas dobila mailom od svog dragog koji je daleko, daleko...
odlučih podijelit s vama...
uživajte

goodghost @ 12:36 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 27, 2006
 
....Kad mi je umro otac prije 5 godina... 
... desilo se to u goricama koje je jako volio...
 
Da ne opisujem što je sve prethodilo i kako je to bilo, nije niti bitno za priću...
 
Na kraju svih procedura koje su se morale desiti, liječnik, policija, itd, itd. ...
 
...znaći nakon svih koji su se izredali došli su iz pogrebnog poduzeća da ga urede i transportiraju. Oni koriste ono nekakvo sredstvo za dezinfekciju, ili za obradu mrtvih, nemam pojima, u stvari sad mi opće nije jasno da li je taj miris bio prije njih ili poslije njih.
 
Radi se o karakterističnom mirisu, ne znam s kim bih ga usporedila. No uglavnom ja sada svaki puta kad dođem gore i kad uđem u prostoriju osjetim taj miris. Ali ga samo ja osjetim, nitko drugi.
 
Mene jedno poduže vrijeme nije bilo gore, u međuvremenu su moji sve okrećili, očistili po drugi puta, baš sve. Još su mi napomenuli da sada više ništa ne "smrdi".
 
Na uskrsni ponedjeljak smo bili "čoporativno" gore (cijela family), kad ono i dalje "smrdi", samo meni. Ne smrdi u doslovnom smislu, nije to "smrad", to je nekakav poseban miris, ne znam, ali ja ga i dalje osjećam i ne mogu si pomoći.
 
I kaj se desilo nakon toga... Nekoliko dana poslije u jednom trenutku osjetim taj miris u svojoj kući ???
 
Nikada prije i nikada poslije...

Jedino smo napravili jednu pogrešku, zapalili smo lampaš... a vele da gdje netko umre (to su izjavili neki stručni ljudi u emisiji "na rubu znanosti"¸) ne smije se paliti svijeća, jer se onda duše umrlih zadrže na tom mjestu. Osobito kad na cesti netko pogine, svi pale lampaše na tom mjestu. Vele ti stručnjaci da to nije u redu, da duše treba pustiti da idu svojim putem, putem prema svjetlosti...
 
goodghost @ 19:00 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
                                              
             
Nebeski znak Lav vlada od 23. srpnja do 22. kolovoza 
Lav je peti zodijakalni znak koji vlada petim poljem ljubavi i seksa. Po polaritetu je pozitivan, muški, po kvaliteti je stalan, a glavne riječi su mu: Ja hoću. Planet vladar mu je Sunce.

Muškarac rođen u znaku Lava istiće se svojom smjelošću i otvo­renošću u radu. Sve što radi želi da 
je javno i bez zakulisnih tajni.
Realista je i praktlčar. Svoje clijeve uskiađuje sa svojim moguč­nostima.
Priroda ga je obdarlla inteligencijom, a svojom bistrinom iz život­nih iskustava crpi mudrost. Može upravijati svojim željama i u svakoj situaciji je gospodar.
Voli počast i poštovanje, ali ih i zasluži.
Ne obazire se na ogovaranja, a doušnIke prezire i ne želi se služiti njlma, makar bI mu to donijelo korist. Vjeruje u ljude. Svakome daje svoje povjerenje, ali tko ga je jednom iznevjerio, za njega nema opravdanja.
U svakom društvu on je duhovnii vođa. Zraći snagom, plernenitošću i dostojanstvom.
Nesretan je ako ne posjeduje moć vladanja i ni u čemu ne želi biti drugi.
Uvljek se bori do pobjede; a poraz nikada ne priznaje. U poslu je korektan i neumoran. Nikada ne ostavi nešto nedovrše­no, bez obzira kakve to traži žrtve. To mu stvara neprijatelje, ali se na to ne obazire.
Mana mu je da upada u veliku ljutinu i tada je oštar i strog preko svih granica, što mu je kasnije žao i zbog čega se kaje. U tim opet mo­mentima sve bI dao, bez obzira koliko to bilo njemu na štetu.
žene ga vole i sretan je u ijubavi. Voil avanture, a uživa i glas za­vodnika. Sklon je iskrenoj ljubavi, sarno svoje istinite osječaje sam iz­vrgava izrugivanju bojeći se trajnije veze, jer voli slobodu.
Kao životni partner najbolje mu odgovara osoba rođena u znaku Ovna i Strijelca.
Voli djecu, ali mu ona ne donose radost. Njegov je neprijatelj vatra i treba da je se čuva.
Žena rođena u to vnijeme pa svojim je shvaćanjima romantičar i puna živahnosti. Na njezinom licu je često osmijeh. Voijena je od sviju gdje se pojavi u društvu. Izbjegava ogovaranje, intrige i svađu i želja joj je da je okružena istinskim prijateijirna, s kojima bi odnos bio harmoni­čan i skladan.
Tijelo joj je skladno, ima lijepe grudi i lijepe noge.
Voll da se kiti, da istakne svoju ljepotu, pa u tome nekada i pretjera. Gorda je i na uvredu je osjetljiva.
Teško oprašta, ali ako oprosti, nikada ne zaboravlja uvredu. Prema istinskim prijateljima nema nlkakvog ograničenja niti tajni.
Od poslova najviše joj leže oni u kojima dolazi do šireg kontakta s ljudirna.
Samosvjesna je, ponosita i ambiciozna.
Kad nešto odluči postići, to i postigne. U večini odluka njezina riječ je posljednja.
Veliki je optimist, ima ogromno povjerenje u bolju budućnost u momentima kada joj je teško, i to joj pomaže u saviađlvanju poteškoća. Voli ljubav i voljenog čovjeka, ali ako je prevarena, svu ljubav u sebi ugušuje i ne pokazuje koliko pati. Poslije raskida ne obnaylja stare veze i prima. život kao da ništa nlje oupće postojalo, ali nije dugo osamljena, jer samoću ne podnosi.
U životu je snalaze rnnogi probleml vezani za obitelj, u kojoj je ona glavni stup i oslonac, i sama ih saviada.
Osobama rođenim pod ovim znakom sretni su brojevi 1, 2 1 7, a njihovi povoljnl danl za donošenje važnih odluka jesu utorak i subota.
Lavu pripada zlatna boja.
Od poznatih osoba u ovom znaku su rođeni Bismarck, Garibaldi, Fidel Castro, Aleksandar Dumas - otac.
goodghost @ 15:36 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 26, 2006
Bazen u vrtu osvježenje je za vrućih i sparnih ljetnih dana, ali je također i potreba za rekreacijom. Plivanje je najzdraviji sport i najbolja terapija za bolesne; razgibava mišiće, pospješuje cirkulaciju, pravilno disanje i održava cijelo tijelo u psihofizičkoj ravnoteži. Nažalost kupanje u vlastitom bazenu rijetko si mogu priuštiti ljudi koji žive u stambenim gradskim četvrtima, no ako posjedujete kuću s prilagodljivom okućnicom ili vikendicu u živopisnom krajoliku mogli biste doista tijekom cijele godine uživati u vlastitom bazenu. Moderni su bazenski sustavi prilagođeni izgradnji na svim vrstama terena, a napredne montažne tehnike uvelike su snizile cijenu, pa je takva investicija danas pristupačnija širem krugu ljudi negoli nekad. Kako bismo vam približili put do ostvarenja takve ideje predstavljamo vam program i ponudu francuske tvrtke Waterair, vodećeg europskog proizvođača montažnih bazena koji se mogu vrlo jednostavno postaviti u samo nekoliko dana
JA BIH JEDAN OVAKAV......

Sve sam pronašla, slika ko u prići, a cijena niotkud...
rashladite se malo gledajući ih....šmrc
goodghost @ 19:27 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
                                                            Feng shui nastao je u Kini prije više od četiri tisuće godina i na cijelom Istoku ima dugu povijest. Slične zamisli postojale su i u drugim dijelovi­ma svijeta, u raznim povijesnim razdobljima. Shvaćanje da “duh” ili ozračje mjesta utjeće na naše zdravlje široko je prihvaćeno, ali onose u feng shuiu razvilo u složen, usklađen sustav teorije i prakse koji obuhvaća gotovo sve aspekte ljudskog života.
 
Osnovna pretpostavka feng shuia glasi da cjelokupno naše okružje, sve do najsitnijih pojedinosti pokućstva i ukrasa, može pridonijeti uspjehu u životu i radu ili se pak okrenuti protiv nas. Spoznavši istanćane struje energije koja teče vašim tijelom i cijelim svemirom, možete urediti svoj život i radno okruženje kako biste lakše ost­varili svoje ciljeve.
 
Glavna načela stoljećima su se razvijala. Shvaćanje o jinu i jangu opisuje dvije vrste energije koje povezuju ljude i njihovo okruženje. Pet elemenata  i osam smjerova dalje razrađuju taj sustav i nude profinjeni sklop načela razumijevanja načina kako se energija giba našim domom i neposrednim okolišem te utječe na sve vidove života.
Primjenom tih načela na svoj život i okolnosti, možete se zaposliti na dobru radnom mjestu ili pak shvatiti zašto ste otpušteni. Možete odrediti najbolje vrijeme za polazak na put, osnutak novog poduzeća, početak nove veze ili pak najpovoljniji smjer kojim valja poći. Možete izgladiti obiteljske probleme ili pak lakše pronaći životnog ili poslovnog partnera. život će vam biti produktivniji, a slobodno vrijeme ugodnije.
Umjesto da budete bespomočna žrtva okolnosti, feng shui vas postavlja na vozačko mjesto. Sile prirode će surađivati s vama, umjesto da djeluju protiv vas.

STILOVI FENG SHUIA
Feng shui se primjenjuje u vrlo različitim okruženjima i kulturama. Osim samih majstora feng shuia, istraživali su ga i ugledni filozofi i znanstvenici. Stoga nije čudo što je u njegovoj dugoj povijesti bilo pro­mjena i razvili su se njegovi različiti sustavi. Neki od njih doimaju se međusobno proturječnima, što može izazvati zbrku, pa je bolje početi proučavati jedan stil, a ne nekoliko njih istodobno. Na Zapadu su popu­larna četiri stila: metoda osam smjerova ili metoda kompasa, metoda osam kuća,škola leteće zvijezde informalna škola ili “sekta crnog šešira”. Prve tri služe se kompasom za procjenu tijeka energije kroz zgradu; smatra se da su najutjecajniji čimbenici Zemljino magnetsko polje, Sunčeva energija i planeti. Ti sustavi povezani su s istočnjačim astrološkim sustavom, po­znatim pod imenom devet ki. Osnovna orijentacija u formalnoj školi su obližnje planine i ulaz u zgradu.
 
 
ČETIRI ŠKOLE
 
Svim četirima školama feng shuia zajedničko je slijedeće: načela gibanja energije, jin i jang, pet elemenata i osam trigrama. Razlike se odnose na način njihove primjene.
Metoda kompasa temelji se na zamisli da svaki od osam smjerova kom­pasa ima karakterističnu vrstu energije. Kompas određuje smjerove u domu ili prostoriji. Utjecaj pojedinih značajki doma procjenjuje se na temelju njihove udaljenosti od središta. Astrologija devet ki služi za razu­mijevanje utjecaja vremena useljenja u dom i njegova smjera te za određivanje idealnog trenutka za promjene. Osobne devet ki astrološke karte stanara također imaju određen utjecaj.
 
U metodi osam kuća pročelje kuće i njezina orijentacija na kompasu određuju narav osam segmenata ili “kuća” unutar zgrade. Astrološke devet ki karte stanara otkrivaju prikladnost svakog segmenta za svakog pojedinca i, u idealnom slučaju, prema njima se određuje gdje će tko spavati, raditi ili provoditi najveći dio vremena.
Metoda leteće zvijezde služi se kompasom ispred zgrade kako bi se usmje­rila njezina natalna karta, na osnovi datuma izgradnje. Procjenjuje se utjecaj svojstava zgrade i okoliša na natalnu kartu i tako se doznaju vjerojatni problemi u sljedečim godinama.
Formalna škola nastala je u planinskim područjima i služi se procjenom oblika okolnoga krajolika i ulaza u zgradu kako bi se odredio način na koji energija teće kroz nju. Mreža od devet kvadrata, poznata kao ba gua, pruža podatke o tome kako će koje područje utjecati na stanare.

- ovo je bila mala škola, točnije povijest Feng Shua, možda vam je bilo malo dosadno i premonotono, ali moram neke osnovne stvari objasniti kako bi vam bilo lakše se orijentirati u onome što slijedi. 
U slijedećim  postovima će biti kako pomoći sam sebi da bi živio ugodnije i bolje...
goodghost @ 09:19 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
subota, lipanj 24, 2006
                             
 Ponukana nekim komentarima odlučila sam ispričati nešto što se desilo nedavno....
Radnja romana...he he, nije roman, da se ne uplašite. Daklem događaj se zbio kod već spomenute moje frendice.
Stigla ja na kavu i čašicu razgovora. U zadnje vrijeme se baš i nešto ne viđamo previše, nema se vremena. I tako mi "razglabamo" o kojećemu, igramo se s papagajem koji je van krletke, pravi kućni ljubimac, da ima zube, vjerojatno bi i ugrizao koji puta.
Ja znam, on je tu negdje, nikada nisam previše bila znatiželjna u vezi njega. Jednom smo tu tematiku razradile i ja više ne pokrećem pitanja (opisala sam u prošlom postu njezina razmišljanja). Tu i tamo znam je priupitat kako je on i to je sve.
Ali, ja sada imam blog, i meni je potrebno nešto novih informacija, treba mi vijest, trebam ekskluzivu. 
I tako ja pokušam upotrijebit svoja osjetila, i gle čuda, ja osjećam nešto. Osjetila sam kao neku nelagodu, te upitam kolegicu: "da li je on sada tu?". "Da" - odgovori ona. A meni po običaju "vrag nije dao mira", te nastavim: "Pa kad je već tako mogao bi barem reći dobar dan".
I samo što sam to izgovorila, papagaj je u silovitom letu krenuo prema mojoj glavi.... prepala sam se naravno, vi ne bi???
Veli ona: "Imaš sreće da ti nije vilica poletjela". Vilica je bila na stoliću do mene, njome se papagaj igrao.
A dotični je napustio prostoriju, (i to sam osjetila).
Nakon kraćeg vremena idem ja svome domu, ona me ispraća, a meni nešto po bradi, kao ono "bablje ljeto" znate što je to?. Nešto kao paučina, ja pokušam to otresti, a ona se smije....Nije bilo "bablje ljeto", prerano je za tu pojavu, a niti paučina.... 
Sjednem ja u auto i vozim se tako, a u meni nelagoda sve više raste, nisam se usudila prozboriti niti rijeći. Mislim ja u sebi: "što ako mi se materijalizira, onda sam u k..., pa izletim s ceste", bolje se ne igrati. I tako je držim jezik za zubima sve do svoje kuće. Otvorim ulazna vrata, a moja kujica nekako čudno se ponaša, inaće svaki puta kada dođem veselo trči naprijed, natrag, maše repom, trraži igračku da mi donese.... A ovoga puta ona me njuši, njuši me kao da sam neki gost, kao i svakog tko dođe k nama. Po toj njezinoj reakciji sam zaključila da je On stigao sa mnom, ispratio me čovjek, pardon duh do moje kuće.
Na kraju se uvijek vrati odakle je došao, mojoj frendici...
goodghost @ 09:08 |Komentiraj | Komentari: 30 | Prikaži komentare
petak, lipanj 23, 2006
Ovaj događaj se desio u kući moje prijateljice. 
Ona ima jednog duha koji obitava u njezinoj kući. On je nestašan, zna biti vrlo ljutit, ali joj je isto tako u nekoliko navrata spasio život. Jednom prilikom, dok je još išla u školu, a s obzirom da živi van grada putovala je autobusom. To jutro joj sat jednostavno nije zvonio. Ne postoji mogućnost da ga nije čula iz razloga što pati od učestalih migrena još od djetinjstva, tako da obavezno čuje sat kad zvoni. Znaći, nije se probudila na vrijeme da stigne na autobus koji je podletio pod vlak. Osoba koja je sjedila na mjestu gdje ona uvijek sjedi je poginula.
 
Inaće on zna i bacati kamenčiće, kompjuteri zbog njega otkažu poslušnost, ali to samo kad je loše volje.
Zna izaći s njom iz kuće, i ostati malo tamo kud ona dođe.
 
Ali to nije to što vam želim ispričati, moj susret s njim. Bilo je to prije nekoliko godina u jesensko vrijeme. Znam da mi je trgala neke pelcere (mladice) cvijeća da si posadim. Stajale smo u verandi (predprostor za ulaz u ostali dio kuće). Kada ulazite u kuću prođete nekoliko stepenica do ulaznih vratiju i onda ste u toj "verandi", ne znam kako bih taj dio kuće drugačije nazvala, kod nas ljudi obično tu sklanjaju cvijeće preko zime. I tako mi gledamo cvijeće i razgovaramo kad čujem ja korake koji se penju po stepenicama. Ja se maknem da osoba može ući, jer sam stajala u blizini vratiju. Ali, prošlo je nekoliko minuta, a nitko ne ulazi, pogledam u vrata, ništa, više se ne čuju niti koraci. I tako ja nekoliko puta pogledavam u vrata i razmišljam o tome da gdje je taj koji je hodao, pa već je odavno trebao ući. I onda nakon nekog vremena velim frendici:
"Pa nije neko išao gore, pa gde je sad?"
Nato će ona: "To ti je bio on" i još doda: "Do sada ga nitko još nije vidio, niti čuo, ti si prva koja ga je čula".
"Zgodno", velim ja.
 
Tako vam je to. Ona živi sa svojim roditeljima u toj kući. Oni ga nikada nisu čuli. Dok je i njezin muž živio s njima niti on, a njemu je znao razbacati stvari iz ormara, na njega je posebno ljubomoran.
 
Jednom prilikom ga je izazvala da joj se prikaže. Uspjela je u naumu, to što je ona vidjela, trebala bi vam ona ispričati. Ja ne mogu jer nisam vidjela. U ovom slučaju samo sam ga čula.
 
Od kada sam počela pisati ove postove o svojim doživljajima sve učestalije razmišljam o tome da bih trebala posjetiti svoju frendicu, jer me već dugo nije bilo tamo. Pa da malo probam nešto "izazvati".
 
Ona misli da ih nije dobro dirati, ono u smislu da zoveš "istjerivače" jer kao možeš izazvati nešto suprotno. Dok sam ja drugačijeg mišljenja od nje. Ja mislim da bi mu možda trebalo pomoći, mene bi interesiralo tko je on i zašto je tu. Pa da ga pokušam vratit tamo gdje mu je mjesto.
 
Ona pretpostavlja da je nekoć na mjestu gdje je njezina kuća netko ubijen, jer se tu davno nekad nalazilo smetlište, pa su ga bacili ondje. Tko zna, nikad nećemo saznati...
 
goodghost @ 08:47 |Komentiraj | Komentari: 37 | Prikaži komentare
                                          
Nebeski znak Rak viada od 22. lipnja do 22 srpnja.

Rak je po polaritetu negativan i ženski, četvrti znak u zodijaku kojim vlada Mjesec. Element mu je Voda, promjenljive je prirode i ključna riječ mu je: Ja osjećam.

Muškarci rođeni pod vladavinom Raka nose največu svo)u snagu u svom razumu i snažnom duhu.
Misaoni život s velikim osječajem za istinu i pravdu mnogo puta ih odvaja od problema iz svakodnevnog života ili ih ispunjava ogorčenjem i revoltom.
Žive sa svojim osjećajima i njihov duševni život je zatvoren nedostupan za druge. Ponosni su i uvredljivi. Osjetlljivi su na porugu, podsmijeh ili iro­niju i posebnom duhovnom snagom uspijevaju razdvajatj iskrene od ne­iskrenih. Teško sklapaju prijateljstva, no jednom sklopljena teško raskidaju.
Istupaju otvoreno u borbi za svoje ispravne stavove, ali slabo i teško dolaze do cilja, jer nisu za kompromisna Ili polovična rješenja.
Njihovo je geslo: sve ili ništa.
Novac im nije jedino zadovoljstvo u radu, pa ga nikada i nemaju U izobilju. Ono što imaju dobro znaju čuvati. Imaju svoj cilj u životu, za koji se bore i uvijek ga postlžu.
Njihov sentimentalni život je povezan s prevelikim željama koje je teško ispuniti. Senzualni su, puni mašte, ali je to sve bogatstvo njihova unutrašnjeg života koje nikome ne otkrivaju.
             Ispoljavaju blagu narav, jer sve poteškoće drže u sebi. Vole da ih se utješi, ali od nikog ne traže sažaljenja.
U miadosti dožive nekolIko sudbonosnih događaja i ako ih sretno prođu, imaju dug život. Obltelj im zadaje probleme, jer su im djeca samo­voljna i protivna njihovim shvaćanjima, te nose i njihov teret na svojim leđima. Puno trpe da bi očuvali brak, i 
ako mnogo puta dolaze u iskušenje
da ga raskinu.  
U bračnom životu majbolje se slažu s osobama rođenim u znaku Riba i škorpiona.
U životu nekoliko puta stjeću i gube imetak, ali starost dočekaju materijalno sređeni.
 
 Žena rođena pod ovim znakom ne može se pohvaliti sretnim dje­tinjstvom. VelIki dio mladosti proživi u mašti i snovima koji se na žalost, neće nikada ispuniti.
Skromna je, nesebična, s beskrajnim strpljenjem. Mnoge poteškoće koje je u žIvotu stignu šutke savlada i sama snosl tegobe.
Živi u vječitoj nadi da će dobiti priznanje za svoj rad od svoje djece, no to se nikada ne ispunjava. Teško radi i snagu joj daje vjera u bolju budućnost.
Za nju ostaje kao glavno: sutra će biti bolje.
Lako se prilagodi volji muža i ako je voljena, u mužu gleda svog idola.
Večinom joj se to ne ispuni. Posllje prvlh godina braka doživi neka teška razočaranja. Kako voli obitelj i dom, bori se za opstanak braka i onda kada se ugasila ljubav, što ne želI pokazati.
Voli da mašta i u maštii proživljava sve ono što želi, a život joj nije pružio. Ljubavne doživljaje poznaje iz prićanja, jer ih sama upozna malo, iako želi da je netko voli.
Nema velikih prijateija niti stalnog društva, jer Istinu kaže u lice ma koliko bila gorka. Puno neugodnosti i vrljeđanja doživi i primi prije nego plane, ali tada je jako uzrujana, do živčanog sloma, te se mora čuvatl.
Njezima djeca su njezin život. Sve ono što ona nikada nije dobila, želje koje se nikada nisu ispunile, ona svojoj djeci daje, ispunjava i za njih se bori.
U životu se mora čuvati od saobraćajne nezgode, a posebno neka izbjegava daleki put vodom.
Sretni brojevi za osobe pod znakoin Raka su: 2, 3 i 5, a dani koji im donose sreću su ponedjeljak i srijeda.
Raku pripada ružičasta boja.
Od poznatlh osoba koje su rođene u znaku Raka možemo navesti Rembrandta, Salvadora DalIja, Jeana Jacquesa Russoa, učenjaka Alberta Einsteina, Yula Brlnera, Vittorlo de Silcu, Ginu Lolobrigidu.
 
goodghost @ 08:46 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 21, 2006
Načelo osam smje­rova odvodi jin i jang te pet eleme­nata korak dalje. To shvaćanje određuje osam raz1ičitih vrsta chi - energije.
 
Svih osam smjerova kompasa povezani su s različitim vrstama chi-energije. Svaki smjer je pak povezan s trigramom iz Ji dinga, jednim od pet elemenata, simbolom svijeta prirode, brojem devet ki, bojom, dobom dana i dobom godine. Svi oni zajedno daju detaljnu sliku vrste chi-energije koja se nalazi u torn smjeru. I središte ima svoju vlastitu karakterističnu energiju, koja je vrlo jaka.
TRIGRAMI 
Autor klasičnoga kineskog filozofskog teksta Ji ding izmislio je trigrame, koji se sastoje od po tri prekinute ili neprekinute crte (prema jinu i jangu) postavljene jedna iznad druge, što simbolizira posebnu kombinaciju energija. Primjerice, trigram za vodu je nepreki­nuta crta u sredini s prekinutim crtama ispod i iznad nje: izvana je gipka i mirna (jin), ali u dubini počiva snaga (jang).
PET ELEMENATA 
Svaki smjer povezan je sa središtem, i to barem jednim od pet elemenata. Sjever i jug imaju svoje elemente, a ostali smjerovi imaju zajednički element.
SIMBOLI 
Kad dva smjera imaju isti element, onda imaju različite sim­bole. Primjerice, istok i jugoistok imaju element drvo te stoga nemaju isti simbol: grom je simbol istoka, a vjetar jugoistoka.
ČLANOVI OBITELJI 
Svaki smjer povezan je s nekim članom obitelji, i to dodaje još jedan sloj značenja. Oni se temelje na tradicionalnoj istoč­njačkoj obitelji, i to se danas može činiti neprikladnim, ali može se protumačiti simbolički, na najsmisleniji način.
KI-BROJ 
To su brojevi u japanskoj astrologiji devet ki koji se odnose na osobine pojedinca koje određuje njihov datum rođenja. Sva­ki smjer, kao i središte, ima ki-broj koji se povezuje s njim.
BOJA 
Svaki smjer, kao i srediite, ima svoju boju. I one se temelje na japanskim brojevima devet ki. Boje istoka, jugoistoka i središta iste su kao i one koje su povezane s pet elemenata, a ostale su drukčije.
DOBA DANA 
Ono je određeno trenutkom kad je sunce u prikladnom položaju. Tu je chi-energija tada najjača, pa je chi-energija juga u vašiem domu najjača u podne.
GODIŠNJE DOBA 
Svaki smjer povezan je s godišnjim dobom i tada će chi-energija u tom smjeru biti najjača: tako je chi-energija na jugu Vašieg doma najjača sredinom ljeta.


osam vrsta chi-energije
 
U različitim dijelovima doma, prostorije i krajolika nalaze se različite vrste energije. Ta područja odre­đena su svojim smjerom u odnosu na središte doma, prostorije ili krajolika, i to se pak određuje obiđnim kompasom. Primjerice, soba u sjevernom dijelu vašeg doma nosit će chi-energiju sjevera, ali
raz1ičiti dijelovi te sobe zadržavat će elemente chi-energija i iz drugih smjerova. Chi-energije osam smjerova obuhvaćaju i jin i jang i pet elemenata, kao i suprotna povezivanja. Dijagram prikazuje ukupnu sliku
goodghost @ 09:38 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 20, 2006
S obzirom da sam na starom blogu prvenstveno pisala o paranormalnim pojavama, životu s one strane, susretima s duhovima i sl., objavljivat ću tu i tamo koji post iz arhive starog bloga. Tako da dobijete sliku o svemu, a i ja da mogu nastavit gdje sam stala, da bude sve povezano. A na to su me ponukali i neki stari prijatelji kojima fale te moje teme, pa da zadovoljimo sve apetite eto moje

PRIČE PRVE

 Zbilo se to prije dosta godina, uglavnom prije rata u susjednoj nam državi.
Bila sam pozvana k jednoj obitelji u goste preko vikenda.


I tako... dođoh ja u goste, u novu sredinu, novi kraj, novi ljudi. No, to doista nije niti bitno za cijelu ovu priću.
 
Sve je bilo u redu, obitelj O.K., susjedi O.K., kuća normalna, doduše nešto skućena, malo dograđivana, ali više manje sve su kuće takve. Nisam ništa osjetila kada sam prvi puta ušla u kuću.
Doduše više se ne sjećam što se točno zbivalo i kako su se stvari razvijale.
Ne znam što je prethodilo nizu događaja koji su uslijedili...
 
Dakle, sve je bilo u redu do trenutka kada sam prvi puta ušla u kupaonicu.
Kupaonica je bila majušna, nalazio se unutra wc, umivaonik, mašina za rublje i kada mislim, ili tuš kabina, više nisam sigurna, ali nije niti bitno.
Kupaonica je bila veličine kojih 2x2 m ili 3x3, tu negdje. Znaći, kada sam prvi puta bila u toj kupaonici jednostavno su počeli padati ručnici, pali su na pod sami od sebe. Prije toga su visjeli na onom metalnom držaču. U stvari prvo je pao jedan, dignem ja njega, zatim padne drugi. E, nakon tog drugog sam bila sigurna da nisam ja ta koja ih ruši, ali svi mi razmišljamo na način da se takve stvari događaju samo na filmu, a ne nama, nama se ništa takovog ne može i ne smije dogodit.
Podigla sam i drugi ručnik i stavila ga gdje mu je mjesto te žurno izašla iz kupaonice da se nebi slučajno ponovilo.
 
Kada sam drugi puta ušla u kupaonicu, sve se ponovilo, ponovno je pao ručnik, dignem ja njega, ali sada pratim situaciju, i to na način da sam se potpuno primirila. I kad ono opet padne ručnik, sam od sebe. Tada sam shvatila - netko me ne želi ovdje.
Prije tog doživljaja nikada nisam imala nikakve susrete s nadnaravnim ili nečim sličnim, o duhovima koji se javljaju u snu, koracima koji se noću čuju, lupanju po zidovima, o tome sam samo slušala od drugih ljudi kojima se obično činilo da onaj koji je to ispričao je to ni više ni manje već -izmislio-
 
Jednostavno sam osjetila, znala sam da je to znak da sam nepoželjna, grozno jel’da. Ništa nisam čula, ništa fizičkog osjetila, ali sam znala i bila sam čak i sto posto sigurna u to.
 
To se zbilo odmah prvi dan kada sam stigla tamo. Nakon večernje toalete u kupaonici s ručnicima valjalo je poć u krevet na spavanje. E kakva je to noć bila, vjerojatno je nikada neću zaboraviti...
 
U neko doba noći iznenada se probudim (osobe sa slabijim živcima ne bi trebale dalje čitati), u sobi tama, naravno kad je bilo gluho doba noći... i kak sad da to opišem? To kaj se desilo?
A ništ se nije desilo, osim kaj sam bila oči u oči s pravim pravcatim duhom. Ležao je, točnije nalaktio se na kojih 10 centimetara od mene, u krevetu naravno, i gledao me. Gledam ja njega, gleda on mene. Ja stisnem oči (zažmirim), ponovno ih otvorim, on je još uvijek tu, gleda me i gledam ja njega... "ceri" mi se. Poznat vam je taj izraz "ceriti se", to je ono kad vas netko podrugljivo gleda s lalovkom (ustima) razvučenim doslovce od uha do uha. Lijevu ruku (ako je to bila ruka), tako je izgledalo, držao je na krevetu, na nju je bio naslonjen, a desnu je ispružio, recimo preko tijela. Da znam dobro crtati točno bih ga mogla nacrtati, ali nisam tako dobra u tome. Izgledao je potpuno jasno, pa naravno kada je bio tik do mene. Bio je bijel, čak nije bio ni proziran, izgledao je poput oblaka oblikovanog u ljudsko tijelo. Tako nekako. Nisam uočila na njemu niti odječu, niti kosu, niti bilo koji drugi detalj osim da se "cerio". Nakon što sam po drugi puta zatvorila oči više ga nije bilo. Naravno nakon toga više nisam niti oka sklopila, te sam jedva dočekala jutro. A jutrom počinje novi dan... Nastavak svima može biti poznat, vratila sam se doma.
 
Tamo više nikada poslije nisam bila. S mojim domaćinima nisam o tome pričala, a i osobu koja me pozvala nakon nekog vremena prestala sam viđati.
 
Znam, i onda sam znala da je otac te obitelji pokojni, ne znam okolnosti smrti, niti gdje je umro, ali znam da me on iz nekog razloga nije želio tamo vidjeti, pa sam mu ispunila želju.
 
goodghost @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 51 | Prikaži komentare
                                                    

 Polaritet Blizanca je pozitivan, muški, vladar mu je Merkur, a po kvaliteti je Zrak. Ključna riječ Blizanaca je: Ja mislim. 
 
Nebeski znak Blizanci viada od 21. svibnja do 21. lipnja.
Muškarac rođen u znaku Blizanaca je plemenit po duhu i lijep po tijelu. Njegova vrata su uvijek otvorena za svakog tko treba pomoć. On je dobročinitelj i onda kada nerna što da dade, jer pruži lijepu riječ koja dolazi iz srca.
To je misaoni muškarac, pun duha koji istražuje, luta, buja i previre. Mnogi ga osuđuju, jer ne mogu shvatiti njegovu širinu i veličinu, osobito ako ga ocjenjuju prema stečenim materijalnim dobrima. Njegovo bogat­stvo je u njegovoj duši, koja oko sebe zrači radost, snagu i voiju za životom.
Ističe se kao diplomata, pun je takta i suosječaja.
Samostalan je, društven, ali ne traži da mora imati prijatelje.
Njegova pojava navodi čovjeka da mu se otkriva i povjerava, pa zna mnoge tajne.
Posjeduje dar prilagođivanja situaciji u kojoj se nađe, pa i dru­gima pomaže ako je situacija teška i opasna.
Uopće, ako je nekome potrebna pornoć, u njega će je uvijek naći.
U razgovoru je uvijek prvi, jer je dobar govornik, svestran i lukav. Lukavstvom se minogo puta služi u svom radu i iznenađuje okolicu bo­gatstvom svojih ideja. Voli putovati i upoznati svijet, cijeni ljepotu i prava je umjetnička duša.
Kroz život znade proći kao bohem, jer ne traži bogatstvo.
Mnogo poteškoća ima u životu baš zbog toga što mu uvijek nedo­staje novac, a mnogo puta i vrlo malena svota, koja bi mu, da je ima, donijela rješenje problema.
U svakom društvu se osječa kao kod kuće, ali nigdje se ne veže. Voli gene I ima uspjeha u ljubavi, jer je po svojim osječajima vječito mlad. Taktičar je i zna upravljati svojim vladanjem i željama.
Ljubav prima kao dar prlrode. Ubraja se u one koji su vječno mladi, zaljubljivi i skloni ljubavnim avanturama. Ako u jednoj avanturl nema uspjeha, brzo traži drugu. Ako se negdje "opeće! nije ogorčen nego to prima kao "cijenu ljubavnog rizika".
Brak je za njega gubitak slobode, pa se ponaša kao zatvorenik, ž eli pobječi. Treba ga kao takvog prirniti i shvatiti. Najveće razumljevanje pronalazi u ženi rođenoj pod istim znakom.
Pod starost je nespokojan i žali za mnogo propuštenih sretnih dana u mladosti.
 
  
Žena koja je pod tim znakom rođena, lijepa je i puna ženstve­nosti. Svojom nježnošću i ljubaznošću sve osvaja i kuda se kreće svi je vole. Umjetnik je po svojoj duši, prirodno je ±nteligentina i voli sve što je lijepo.
Zbog svoje oštroumnosti i blistava duha istiće se kao savjetnik kojega je uvijek dobro poslušatI.
U miadosti previše živi za društvo, a snalazi se u svakom društvu i društvo je obožava, ali i iskorštava.
Sa sobom donosi ljubav koja se vidi i osjeća u svakom njeZinom pokretu i djelu.
Za nju se može reći da je svjetlost koja vječno zrači.
Ne zna kazati ne, kada je nešto mole, iako je molba neopravdana. Zbog toga se mnogo puta odriče i najpotrebnijih stvari za život.
Najveći uspjeh u životu postiže ako se posveti umjetnosti, all i U svakom njezinom radu osječat će se istančani ukus i osječajnost.
Pedantna je i uredna u svakom radu, a njezin dom je njezin ponos. Mnogo se angažira u radu, rad joj ide od ruke, ali zarada od rada isto brzo odlazi iz ruke. Prenagla je u odlukama, koje analizira kada je već sve gotovo. To joj donosi mnogo briga i teškoća. Osobito mora paziti kod stupanja u brak, jer se ne udaje iz Ideala i mladenačke ljubavi.
Sretni brojevi za osobe rođene u znaku Blizanaca jesu: 5, 61 8, a njihovi povoljni dani su srijeda I petak.
Boja Blizanaca je siva.
Poznate osobe rođene u ovom znaku jesu: John Kennedy, Dante, Bernard Shaw, Richard Wagner, Gerard Philipp.
Još poznatije osobe: http://vin.bloger.hr/]
goodghost @ 08:01 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 19, 2006
Poboljšajte svoj ljubavni život

Nakon prvoga razdoblja zaljubljenosti u svaku vezu kad-tad dolazi svakodnevica: male svađe ili uobičajene navike često erotiku potiskuju u pozadinu. Skladan ljubavni život ne dobiva se na poklon - strast treba svakodnevno rasplamsavati.Erotske igre

Uprizorite bitku s jastucima u krevetu ili pogledajte kakvu ljubavnu komediju, a potom odigrajte najbolje prizore iz nje? Pustite mašti na volju! Obična igra kartama ili partija šaha postaju privlačnije ako pobjednik za nagradu smije odabrati gdje i kako će mu/joj se s1jedeći put udovoljiti zahtjevima. Strast mogu potaknuti i erotsko-kulinarski užitci. Obložite tijelo svoga partnera zavodljivim egzotičnim voćem - može biti i natopljeno u šampanjac - a potom jedite i uživajte do mile volje.


Romantična večera 
Ukusna večera uz svjetlo svijeća, zdjelica s mirisnom svijećom i odgovarajuča glazba stvorit će ugođaj za uzbudljivu ljubavnu pustolovinu s vašim partnerom - čak i kad se već godinama poznate. Smijeh opušta Smijeh uklanja agresivnost i pojačava lučenje hormona sreće u tijelu. Nakon opuštene i vesele večeri neće između vas i vašega partnera u krevetu biti zatišje!

Potpuno opuštanje 
Tko nakon naporna i stresna dana iscrpljen dođe kući neće ni pomisliti na erotiku. No i za to postoje recepti.


Uzbudljivo kupanje udvoje s mirisnim eteričnim uljima, pjenušcem i ukusnim zalogajima uz kadu učinit će čudo! Brčkajte se i mazite do mile volje, a na kraju jedno drugo obrišite zagrijanim mekanim frotirskim ručnicima. Brzo će nestati nervoza i svakodnevne brige - bar do sljedećega jutra!

Opuštajuča masaža 
Ako su leđni mišići vašega partnera/partnerice napeti, pripremite masažu opojnim eteričnim uljem. Leži li na trbuhu, nježno masirajte vrat i ramena. Najprije nježno gladite dlanovima, a potom napeta mjesta jače pritisnite i masirajte. Neka vas pritom vodi partner, najbolje zna što mu pomaže, a što ne. Pritisak pri masaži ne smije biti bolan jer mišići mogu postati još napetiji. Mislite i na ovo: ruke i ulje uvijek moraju biti zagrijani jer inače S masažom nećete postići že1jeni učinak.

Kreativno rješavanje problema između partnera
Uz malo mašte probleme možete riješiti na vrijeme - prije nego što dođe do krize

Teškoće u posteiji? 
Tehnika usmjerene čulnosti odstranjuje strah. Partneri goli legnu jedno pokraj drugoga i nježno se miluju po cijelome tijelu - osim spolnih organa. Sljedeći korak: milovanje cijeloga tijela i spolnih organa. No, snošaj još “nije dopušten”. Oboje usmjeravaju pozornost na osjećaje užitka i pritom se više ne plaše snošaja do kojega dolazi u sljedećoj fazi - samo ako ga oboje žele.

Nema vremena za ljubav?
Jeste Ii toliko zaokupljeni svakodnevnim brigama i djecom da nemate ni vremena ni snage jedno za drugo? Priuštite si vikend udvoje - izdatak za čuvanje djece će se isplatiti jer vaš odnos je u opasnosti! Nakon prvih mjeseci djeca ne bi više trebala spavati s roditeljima (osim iznimnih slučajeva) jer pod takvim uvjetima spontana strast je nemoguća.


 

goodghost @ 08:10 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare
subota, lipanj 17, 2006
Nekako se poklopilo da za vikende objavljujem nekakve slikice s nekih interesantnih događanja, kao što je u prvom postu bilo o aeromitingu. Temeljem toga sam napravila neku šemu, kako nebi bilo monotono; vikend je rezerviran za putopise i interesantna zbivanja, ponedjeljkom i srijedom bi mogao ići Feng Shui, (ali možemo mi i kuhati i nešto slično, razmjenjivati recepte) utarak i petak horoskop. 
Danas ću pisati o parku prirode, Arboretumu u Vinici. Posjetila sam ga sada u četvrtak nakon duljeg vremena. To je mjesto nedaleko Varaždina, točnije ba cesti Varaždin - Maribor, bliže je slovenskoj granici nego Varaždinu.


ARBORETUM OPEKA JE 1947. GODINE PROGLAŠEN PRIRODNOM RIJETKOŠĆU. REPUBLIČKI ZAVOD ZA ZAŠTITU PRIRODE SR HRVATSKE PROGLAŠAVA ARBORETUM 1961. GODINE HORTIKULTURNIM SPOMENIKOM, S OBRAZLOŽENJEM DA IMA NAJVIŠU ESTESKU VRIJEDNSOT I DENDROLOŠKU RAZNOLIKOST KAKOVU NEMA NI JEDAN PERIVOJ U HRVATSKOJ.


DVORAC JE SAGRAĐEN U 17 ST. OKO 1674. GODINE. PRVI VLASNICI BILI SU GROFOVI KEGLEVIĆ, ZATIM U 18 STOLJEĆU TAJ KOMPLEKS NASLJEĐUJU GROFOVI DRAŠKOVIĆ, KOJI SU POSJEDOVALI DVORAC ZELENDVOR, DOBRO PETRIJANEC, MAJERJE I KOMAR

.BOMBELLESI, STARA FRANCUSKA VELIKAŠKA OBITELJ UŠLA JE U POSJED OVOG DVORCA ŽENIDBOM GROFA MARKA S FERDINANDINOM KĆERI GROFA FRANJE DRAŠKOVIĆA 1852. GODINE. OBITELJ BOMBELLES GOSPODARILA JE CIJELIM KOMPLEKSOM DO KONCA DRUGOG SVJETSKOG RATA. BAROKNI DVORAC UREĐEN JE 1856. GODINE U VELIKU KRASNU PALAČU IZ KOJE SEŽE POGLED U SVE DIJELOVE PERIVOJA. DVORAC SE NALAZI NA BLAGOJ UZVISINI, U NJEGOVOM PODNOŽJU PROSTIRE SE PERIVOJ, A U ZALEĐU UZDIŽE SE PARK - ŠUMA.
ARBORETUM OPEKA PROSTIRE SE NA POVRŠINI OD 64 HA. NAJVEĆI DIO TOG PROSTORA ZAUZIMA PRIRODNA ŠUMA HRASTA KITNJAKA I PITOMOG KESTENA, A PERIVOJ ZAUZIMA POVRŠINU OKO 8,5 HA.
ZA PODIZANJE I UREĐENEJE ARBORETUMA NAJVIŠE JE ZASLUŽAN MARKO BOMBELLES STARIJI (1830-1906) I MARKO BOMBELLES MLAĐI (1856-1912). PERIVOJ JE OBLIKOVAN S MNOGO HORTIKULTURNOG ZNANJA U PEJZAŽNOM STILU PO UZORU NA ENGLESKE PERIVOJE 18 STOLJEĆA. EGZOTIČNO I ENDEMSKO DRVEĆE I GRMLJE NABAVLJA SE IZ NAJPOZNATIJIH EUROPSKIH I SVJETSKIH PERIVOJA.

SADAŠNJE STANJE


SADAŠNJE STANJE PARKA VEZANO JE UZ SUDBINU DVORCA. ISELJENJEM IZ DVORCA ŠEZDESETIH GODINA ZAPOČINJE DEVASTACIJA I PROPADANJE OVE LIJEPE GRAĐEVINE I ONA DANAS PREDSTAVLJA TEŠKO OBNOVLJIVU RUŠEVINU. ISTOVREMENO, SA PROPADANJEM DVORCA, ZAPOČINJE I ZAPUŠTANJE PARKA SA SREDSTVIMA KOJA NISU DOSTATNA. DA GA POLJOPRIVREDNA I VETERINARSKA ŠKOLA SVOJOM BRIGOM I RADOM NIJE NASTAVILA ODRŽAVATI, ARBORETUM BI DANAS, NAŽALOST, BIO ŠIKARA SA ZAPUŠTENIM PUTOVIMA I POSJEČENIM STABLIMA. NAJKRITIČNIJE U ARBORETUMU JE JEZERO KOJE JE OSTALO BEZ DOTOKA VODE I GOTOVO SE ISUŠILO TE PRERASLO U BARU NA ČIJIM OBALAMA STRADAVAJU MOČVARNI ČEMPRESI. 

Ako želite saznati više, možete na ovom linku http://free-vz.htnet.hr/Arboretum-Opeka/

A sada slike koje sam napravila, na svakoj od njih je pojašnjenje (staviti kursor na sliku, pokazat će se tekst)

Most preko jezeraOvdje su se odmarali grofovi (to su nekada bile kamene klupice)Flora na površini jezeraFauna u jezeruDvorac, točnije ono što je od njega ostalo, iz blizaNoviji dio dvorca (nekad bio)Obiteljski grb na pročelju (da se zna), usprkos svemu ostao odlično sačuvanJedno od malobrojnih stabala koja su još preostalaGrb iznad ulaza u dvoracCentralno grijanje (da li znate za još koji dvorac, a da je imao centralno grijanje?)Prostorije za služinčad (trenutno nisu u upotrebi!!)WC - na zidu su pločice, nekad (prije nego su pokrali) bila školjka i vodokotlićOvako sada izgleda hodnik između soba za služinčad i WC-aOvo vam je kada, prava pravcata kada, koja se još uvijek nalazi u kupaonici u sklopu koje se nekada nalazila garderobaStepenice (ono što je ostalo od njih) koje vode na katNekada bilo dvorišteOstaci ukrasa na ziduJedna od terasa (balkon)Divovska Tisa (Tisa Gigantes) može poslužit i za beskučnike kolika je u unutrašnjosti, jedino će krov malo prokišnjavatIzlaz iz divovske TiseOvako je velika Velika TisaBazen, nekad bio. Ispred bazena se nalazio bunar iz kog se putem cijevi punio. A desno ispred su bile drvene kabine sa terasom


goodghost @ 23:45 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
petak, lipanj 16, 2006
Nebeski znak Bik vlada od 21. travnja do 20. svibnja.

                                      

Bik je po svojem polaritetu ženski i negativan. Njime vlada Venera, a po kvaliteti je zemljani znak i ključna riječ mu je: Ja imam. Planet vladar mu je Venera.
Muškarac rođen u torn vremenu je dinamičan i energičan. Pun je snage koju nekontrolirano razbacuje.
Voli posao koji omogučava natjecanje, jer želi da pobijedi, all da do pobjede nije teško doći.
Veliki je praktičar, snalažljiv u rješavanju problerna. Njegova je deviza "ciij opravdava sredstvo".
Ne griješi, all i kada griješi, to je planirano!
Ne postoji zamisao koju on ne bi mogao ostvariti i u tome mu nije potrebna tuđa pomoć, no ne upušta se u poslove za koje nije siguran da su izvedivi. U radu je tvrdoglav i ne prihvaća tuđa uvjeravanja. Većinom ga vodi njegov instinkt, koji ga kao neka nadnaravna veza s prirodom upučuje na najbolja rješenja, tako da nekada ne znade niti sam objasniti uzrok svoga uspjeha.
U životu postiže uspjehe, no prijateiji, s kojima je uvijek okružen, kada dosegne cilj odnose glavnu materijalnu korist. lako to primjećuje, teško raskida prijateljstvo i uvijek opravdava postupke prijateija. Nesretan je kada ga ne vole.
Na uvrede je jako osjetljiv i zbog svoga ponosa često se sukobijava s drugima. Ljude ocjenjuje prema uspjehu što su postigli u društvu. Voli društvo intelektualaca i uživa u razgovoru o nauci i umjetnosti.
Seks ga privlači iz radoznalosti i u ljubavi je promjenljiv. Brak izdvaja od avantura, koje su uvijek kratkotrajne. Obitelj i dom je njegova država, u kojoj želi da vlada, gdje se ugodno osjeća, ali nije vladar.
U braku gleda sreću i traži "vječnu" ljubav.
Osječajan je i nježan, pun senzibiliteta i pažnje prema suprotnom spolu, ali ako postoji I najmanje opravdanje, postaje ljubomorni tiranin. Ljubav mu je strasna I silovita, all je ljubomora po svojoj veličini i čaru nadmašuje.
Prilagodljiv je bračnom partneru, pa mu kao životni pratilac odgo­varaju osobe rođene u znaku Jarca, Ribe, Raka, Djevice ili Škorpiona.
Život mu je dug, a pod starost se obogati, ali mu to bogatstvo ne čini sreću.
   
Žena rođena u znaku Bika ističe se kao osoba, svijesna svoje snage i jakosti. lako je u životu stižu mnoge mesreće, iz njih izlazi uvijek hrabra da ih ponovo dočeka.
Ona je realista i praktičar i svjesna je da se dobro i zlo u životu izmjenjuju.
Najlješi dio njezina života je mladost, iako tada ima dosta mate­rijalnih problema. Voli slobodu i voli ljubav, a u mladosti to mnogo puta ujedini. Kasnije se udaje, a brak je za nju svetinja. Previše je pokorna mužu, u kome gleda glavni oslonac za život, iako je mnogo puta ona glavni nosilac svih tegoba.
S tuđirn zlom vrlo suosjeća i za takvu osobu ima veliko razumije­vanje. Za mnoge je veliki dobročinitelj. Neki to zloupotrebljavaju te je iskorištavaju misleći da to ona ne osjeća, ali se varaju.
Njezina dobrota je tako velika da on to ne otkriva.
Bez njezine pomoći i podrške ne bi bilo napretka.
Ona je pametan savjetnik, marljlv suradnik, požrtvovna majka i obiteljski anđeo. Daje sve od sebe, all postoji uvjet: sve i traži.
Savjesna je na dužnosti koju obavlja. Osobito cijeni novac, a traži ga i u igrama na sreću, no bez velikog uspjeha.
Brzo se uzruja i tada je spremna za oštru svađu.
Voli sitna ogovaranja, ali više kao svoju zabavu nego kao intrigu. Ambiciozna je i ima želju da puno stvori, ali je previše zaokupljena sitnim stvarima.
Boji se siromaštva.
U drugoj polovici života stjeće solidnu materijalnu osnovu.
Brojevi koji donose sreću svim osobama u ovom znaku su: 4, 5 i 9. Sreća im je najviše naklonjena utorkom i petkom.
Njihova boja je zelena.
Od osoba koje su rođene pod ovim znakom poznate su: francuska kraljica Marija Medici, Karl Marx, Van Gogh, Freud, Martine Carol, Balzac
Još poznatije ličnosti: http://slatkogrko.bloger.hr/
goodghost @ 15:28 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
četvrtak, lipanj 15, 2006
Ispunjavam dato obećanje, ali prije toga pojašnjenje u vezi tablive Ki brojeva i simbola...

ODREDITE SVOJ OSOBNI KI-BROJ

Po zapadnom kalendaru godina počinje prvoga sijećnja, ali u istoč­njačkom kalendaru ona obično počinje 3., 4. ili 5. ve1jače. Tablica na koju sam objavila u prethodnom postu prikazuje ki-brojeve za godine od 1910. do 2017, uk1jučujući točan datum i doba dana (prema Greenwichu, GMT) kad počinje svaka godina. U njoj pronađite svoj broj devet ki. Primjerice, ako ste rođeni u sijećnju 1950., vaš ki-broj je 6 -  broj za 1949. Ako ste rođeni u ožujku iste godine, vaš broj je 5. Ako ste rođeni 3., 4. ili 5. ve1jače bilo koje godine, morat ćete uzeti u obzir vremensku razliku u odnosu na gri­ničko vrijeme. Primjerice, u Zagrebu je jedan sat više nego P0 GMT-u, pa nova godina u Zagrebu nastupa sat vremena ranije nego u Greenwichu –i to je vrijeme prikazano u tablici. Godine 1958. godina je poče1a 4. ve1jače u 14:57 po Greenwichu, i to znači da je u Zagrebu poče1a u 14:57 plus jedan, dakle u 15:57 po zagrebačkom, tj. srednjo­europskom vremenu. Isto vrijedi i za proračunavanje datuma za selidbu. Ako se kanite preseliti 4. veljače 1998. prije 8:01po Greenwichu, poslužit ćete se tablicom za 1997. Odgovarajuće vrijeme za Zagreb bilo bi 4. ve1jače 1998. prije 9:01 po srednjoeuropskom vremenu. Boje u tablici su boje osam smjerova (objavit ću kartu u jednom od slijedećih postova) i odnose se na po1ožaj brojeva na standardnoj karti. To su sretne boje za one koji imaju odgo­varajući ki-broj: primjerice, zelena je sretna za osobe s brojem 3. Simboli u tablici predstavljaju vrstu chi-energije koja se povezuje s tim brojem: vjetar, grom, nebo i tako dalje. Za žene je moguće izračunati godišnji broj za žene, s1užeći se drukčijom metodom, prema kojoj se broj svake godine povečava za jedan umjesto da se smanjuje. Brojevi za muškarce i žene su isti kadvje njihov godišnji broj kija  3; tako, primjerice, 1952. nosi broj 3 i za muškarce i za žene, a 1953. i 1954. za žene bi bio 4 i 5 umjesto 2 i 1.   "KAKO SE SLAŽU"
Pročitaj kompletan post
goodghost @ 17:55 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
Na temelju komentara koji je ostavio http://spin.bloger.hr a koji je naravno na mjestu, objavljujem ovaj post s pravilnom tablicom godina rođenja. Tablica u prijašnjem postu izvađena je iz knjige "Feng Shui atlas" autora Werner Waldmann, David Gilberto i Chong Lee. U knjizi pretežno opisuju Skladan položaj kuće, stana i ureda, te partnerske odnose.
A knjiga iz koje ide ova valjana tablica zove se Praktični FENG SHUI autora Simona Brown

Staru tablicu neću obrisati, čisto iz razloga da vidite razlike i kolika su odstupanja (ako ih ima)
Nadam se da ćete uvažit ispriku ako je prethodna tablica unijela pomutnju...sorry
OVA JE PRAVA, I IMATE SVE U NJOJ
Zbog toga ću sutra objavit i onaj dio koji je bio namjenjen za idući tjedan-kako se slažu, ili ne slažu pojedini znakovi

KI
BROJ


    9   

   8

   7

   6

   5

   4 

   3 

   2 

     1

BOJA

T.CRV

BIJELO

CRV.EN

SIVO   

NARAN.

PLA.VO

ZELENO.

CRNO

B.ŽUTO

SIMBOL

vatra

planina

jezero

nebo

 

vjetar

grom

zemlja

voda

ELEMENT

vatra

zemlja

metal

metal

zemlja

drvo

drvo

zemlja

voda

Godina

1910

1911

1912

1913

1914

1915

1916

1917

1918

Početni 
datum
Vrijme
(GTM)


4,2

23:41


5.2.

05:33


5.2.

11:11


4.2.

22:53


5.2

04:34


5.2

04:34


5,2

10:31


4,2

16:18


4,2

22:06


 

1919

1920

1921

1922

1923

1924

1925

1926

1927

 

5,2
04:00


5,2
09:43


5,2
15:34


4,2
21:28


5,2
03:13


5,2
09:06


4,2
14:58


4,2
20:49


5,2
02:46


 

1928

1929

1930

1931

1932

1933

1934

1935

1936

 

5,2
08:31


4,2
14:19


4,2
20:11


5,2
01:53


5,2
07:42


4,2
13:28


4,2
19:13


5,2
01:03


5,2
06:47


 

1937

1938

1939

1940

1941

1942

1943

1944

1945

 

4,2
12:36


4,2
18:32


5,2
00:20


5,2
06:15


4,2
12:07


4,2
17:57


4,2
23:51


5,2
05:39


5,2
11:26


 

1946

1947

1948

1949

1950

1951

1952

1953

1954

 

4,2
17:18


4,2
23:03


5,2
04:50


4,2
10:40


4,2
16:29


4,2
22:29


5,2
04:07


4,2
09:52


4,2
15:42


 

1955

1956

1957

1958

1959

1960

1961

1962

1963

 

4,2
21:29


5,2
03:15


4,2
09:07


4,2
14:57


4,2
20:47


5,2
02:38


4,2
08:29


4,2
14:24


4,2
20:17


 

1964

1965

1966

1967

1968

1969

1970

1971

1972

 

5,2
02:08


4,2
07:57


4,2
13:46


4,2
19:32


5,2
01:19


4,2
07:04


4,2
12:50


4,2
18:37


5,2
00:23


 

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1979

1980

1981

 

4,2
06:13


4,2
12:08


4,2
17:56


4,2
23:48


4,2
05:38


4,2
11:28


4,2
17:21


4,2
23:10


4,2
04:59


 

1982

1983

1984

1985

1986

1987

1988

1989

1990

 

4,2
10:53


4,2
16:38


4,2
22:27


4,2
04:18


4,2
10:05


4,2
15:57


4,2
21:42


4,2
05:28


4,2
09:20


 

1991

1992

1993

1994

1995

1996

1997

1998

1999

 

4,2
15:04


4,2
20:51


4,2
02:42


4,2
08:27


4,2
14:18


4,2
20:10


4,2
02:00


4,2
08:01


4,2
13:51


 

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

 

4,2
19:39


goodghost @ 00:10 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 14, 2006
Odlučuje godina rođenja
 
     Datum rođenja govori kojemu elementu pripadate. Najprije pročitajte sve opise, a potom spontano procijenite koji vam najviše odgovara. Uz pomoć tablice na desnoj strani provjerite koji ste tip.
     Otkrijte u sebi svoj element Ne možete li se naći u opisu svoga elementa, možda su vas odgoj i utjecaji usmjerili drukčije! Pozabavite se svojim elementom i pokušajte ga ponovno otkriti u sebi.

Drvo:kreativnost
     Osobe koje pripadaju tome elementu su kreativne i zaigrane, lako se oduševe i uvijek su pripravne na nešto novo. Drvo je, naime, simbol rasta, novoga početka i širenja.
     Ti ljudi žele u svome životu postići nešto posebno. Ne vole biti sami, potrebno im je puno ljubavi i topline, idealisti su te vole surađivati i pomagati. Čeznu za slobodom i ostvarivanjem, a ne vole ograničenja. Ne mogu li se slobodno razvijati, proživ1javati svoje snove i vizije, iz njih iznenada izbija bijes koji ne bismo nikad očekivali. Od svojih partnera očekuju toplinu i sigurnost, ali i dovoljno slobode.
 Vatra:strast
     Osobe koje pripadaju tome elementu su aktivne, dinamične i daju sve od sebe. Nernirnoga su duha i vole pustolovine.
    Neprestano traže nešto nova. U ljubavi su romantični i strastveni, ali nestalni. Njihova ljubav može iznenada planuti, a ako partner/ica ne ispuni njihova očekivanja, ona se gasi. U poslu i svakodnevnom životu ne boje se rizika. Često su nestrpljive u odnosu sa svojorn okolinom.
 
Zemija:hladnokrvnost i mir
    Kao što element zernlja simbolizira sredinu (peta strana svijeta), tako je tip koji mu pripada hladnokrvan i siguran u sebe.
To su postojani i pouzdani partneri.
     Tražite li sigurnost, ta osoba vam odgovara, no morate katkad unijeti promjene u odnos. Zemljin tip voli sve dobro poznato i provjereno.      Godinama ljetuje u istome mjestu jer je tamo lijepo. Ne prihvaća nikakve rizike, ali ima izrazitu sposobnost stvaranja i povečavanja bogatstva. Pragmatičan je, na svijet gleda razumski, a materijalne stvari su mu vrlo važne. Ne troši lakomisleno novac.
 
Metal:žeIja za uspjehom u poslu
    Osobe koje pripadaju tome tipu su ambiciozne, ustrajne i sve žele imati pod kontrolom. Zbog njihove upornosti i bistroga uma to im najveće i uspijeva.
     Ti Ijudi znaju što hoće. Katkad svoje interese bezobzirno stavljaju ispred drugih. Čovjeku toga tipa karijera je u pravilu važnija od odnosa i osječaja.
    Voli se sam boriti pa mu nije važno ako je katkad osamljen.
 
Voda:intuicija
     Osječajan i miran tip toga elementa na nekoj će zabavi od svih elemenata najmanje upasti u oči. Možda cijelu večer neće reći ni riječi ili će potiho nestati.
    Sposoban je za duboke osječaje koje lako ne pokazuje. Potrebno je neko vrijeme da bi se steklo njegovo povjerenje. Vodeni tipovi su suosječajni i ljubazni te se često bave socijalnim ili karitativnim poslovima.
    Njihova odlika je intuicija, no oni su često mušičavi, nepredvidivi i lako podliježu tuđim utjecajima.
 
 
goodghost @ 10:58 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
 
       Feng shui nastao je u Kini prije više od četiri tisuće godina i na cijelom Istoku ima dugu povijest. Slične zamisli postojale su i u drugim dijelovima svijeta, u raznim povijesnim razdobljima. Shvačanje da “duh” ili ozračje mjesta utjeće na naše zdravlje široko je prihvaćeno, ali ono se u feng shuiu razvilo u složen, usklađen sustav teorije i prakse koji obuhvaća gotovo sve aspekte ljudskog života.
Osnovna pretpostavka feng shuia glasi da cjelokupno naše okružje, sve do najsitnijih pojedinosti pokučstva i ukrasa, može pridonijeti uspjehu u životu i radu ili se pak okrenuti protiv nas. Spoznavši istančane struje energije koja teče vašim tijelom i cijelim svemirom, možete urediti svoj život i radno okruženje kako biste lakše ostvarili svoje ciljeve.
 
      Glavna načela stoljećima su se razvijala. Shvačanje o jinu i jangu opisuje dvije vrste energije koje povezuju ljude i njihovo okruženje. Pet elemenata i osam smjerova dalje razrađuju taj sustav i nude profinjeni sklop načela razumijevanja načina kako se energija giba našim domom i neposrednim okolišem te utječe na sve vidove života.
 
       Primjenom tih načela na svoj život i okolnosti, možete se zaposliti na dobru radnom mjestu ili pak shvatiti zašto ste otpušteni. Možete odrediti najbolje vrijeme za polazak na put, osnutak novog poduzeća, početak nove veze ili pak najpovoljniji smjer kojim valja poći. Možete izgladiti obiteljske probleme ili pak lakše pronaći životnog ili poslovnog partnera. Život će vam biti produktivniji, a slobodno vrijeme ugodnije.
 
Feng shui znači
“vjetar i voda”. To je umijeće
uređenja doma kako
biste lakše postigli
uspjeh, zdravlje,
bogatstvo i sreću

....slijedi KOJI JE VAŠ ELEMEN?
goodghost @ 00:10 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 13, 2006
Vjerujem da sve vas kao i mene interesira što nam zvjezde kažu.... S obzirom da ja piskaram osim o paranormalnom i životu s one strane i o nekim temama poput Feng Shu-a i Horoskopa i sl. objavit ću ono što sam sakupila o svih 12 horoskopskih znakova, a s obzirom da su utorak i petak dani za takve neke stvari, onda će to biti u te dane, a u ostale dane ću ubacit koji stari post iz arhive prijašnjeg bloga...uživajte i saznajte što više o sebi 

                                 OVAN

Nebeski znak Ovan viada od 21. ožujka do 20. travnja.

                                            
Ovaj je vladar prvog polja horoskopa. Po polaritetu je pozitivan i muški znak, vladajući mu je planet Mars, po kvaliteti je vatreni znak i za njih vrijedi ključna riječ: Ja sam.
Ovo je prvi znak zodijaka i simbolizira početak, proljeće, praenergiju. Osobe rođene sa Suncem u Ovnu su rođeni borci, radije rade nego da pričaju, i najveći su realizatori cijelog zodijaka.

Muškarci rođeni u znaku Ovna puni su života I živothe snage.
To su osobe pune akcije, energičnog i hrabrog reagiranja. Ističu se muževnošću i otvorenošću. Rođeni su da rade, da žive za ideju koju nose u srcu i da se za nju bore. Svojom borbenošću postižu cilj, all nikada nisu okruženi prijateljirna.
Savladavaju sve poteškoće, kojih irnaju dosta u životu. Njihova velika duševna snaga ne dopušta im da pokleknu i na­stavljaju s novom borbom za nove ideale, ali nikada ne ponavljaju isti put svoje borbe.
U svom stvaralaštvu su poduzirnljivi i pronicljivi, ambiciozni, pa se nikada ne angažiraju za neke sitne problerne ili zamisli. Sretni su samo u onim akcijama koje traže čitavu njihovu snagu, u kojirna izgaraju.
Samostalni su i već u mladosti traže svoju sreću, bez utjecaja i pomoći drugih. Većinom se rano oslobađaju od utjecaja roditelja.
Novae mnogo cijene, ali teško dolaze do njega.
Ne biraju posao ako u njemu ima zarade. Nagli su i brzo planu, ali se znaju savladati, no ne i oprostiti ako su uvrijeđeni. Ponosni su i kada brane svoja gledišta imaju dostojanstven stav. Radije propadnu nego da odstupe od svojih ideja.
U društvu su omiljeni zbog svoje dinamike i otvorenosti, all zato imaju i dosta neprijatelja.
Posjeduju velike sklonosti za intelektualni rad.
Dobri su govornici. Vole zabavu i društvo, all imaju svoj vlastiti sud o biranju društva. U braku ne priznaju jednakost, na vjernost su vjerni, ali na nevjeru nevjerni. Vole disciplinu i red i traže ih od drugIh, ali ih se sami ne pridržavaju. Nikada nisu siromašni, all niti bogati.
U ljubavnom životu to su ljudi strastveni, temperamentni i puni muške snage, koja se oko njih širi kao elektricitet.
 
Njihovi osjećaji se zato očituju u velikim oscilacijama. Vole čitavim bičem, ali to traje trenutak.
Kao bračni partner najviše im odgovara osoba rođena u znaku Lava.
  
 
Žena pod ovim znakom rođena ternperamentna je i društvena. Ne prolazi kroz život zatvorenih očiju i sve je zanima. Puna je života po duhu i mnogi je osuđuju, jer je ne shvačaju.
Zbog svoje dinamičnosti i poduzimljivosti ističe se kao dobar rukovodilac.
Svoje odluke donosi odlučno i brzo.
Od potčinjenih zahtijeva poslušnost, jer ne želi ponavijati svoja naređenja. Ako je donijela pogrešnu odluku, hrabro preuzima odgo-. vornost i ne prebacuje je na svoje suradnike.
Živi za ideale, svakome bi pružila pomoć i suosječala u nevolji, pa to nmogi zloupotrebljavaju.
U ljutnji je nagla i mnogo puta izgubi kontrolu, te dade maha onome što osječa. Tada je oštra na jeziku i nemilosrdno šiba po nepravdi ili nemoralu drugih.
Prema sebi ima blaži stav j za mnoge svoje postupke nalazi oprav­danje, ako ih i nema.
Uvjerena je da su žene sposobnije od muškaraca, ali to ne ističe.
Voli pohvalu i priznanje za svoj rad, a rad joj je težak i nema ugodan život. Voli istinu i cijeni ljepotu, ali u braku ne nalazi razumi­jevanje i podršku. Voli muža i svoju djecu, all se zbog neshvaćanja mnogo puta povlači u samoću, u samu sebe, gdje traži novu snagu za život.
Sretni brojevi osoba rođenih pod znakom Ovna su 1, 2 i 8, a povoljni dani kada im je sreća naklonjena su ponedjeljak, utorak i petak.
Ovnu pripada crvena boja.
Mnoge poznate osobe rođene su u znaku Ovna. Evo nekih od njih:
Hitler, Hruščov, Goya, Baudelaire, Leonardo da Vinci, Marion Brando, Wehrner von Braun.
goodghost @ 08:43 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 12, 2006
Da li ste ikada doživjeli da je jedan MIG u niskom letu preletio iznad vaših glava, ili preletio tik do vašeg krova". Bolje da niste, jer taj zvuk se ne može opisati. Ili, osjećaj kada doleti, a niste spremni na to. To vam je ukratko jedan užas pomješan s ushićenjem. Užas zbog zvuka koji proizvede, a ushićenje jer postanete svjestini da su to ipak naši avioni, a ne neprijateljski. Oni koji su prošli rat znaju o čem pričam.

       Dakle, kod nas u Varaždinu je od petka do nedjelje (jučer) održan Aero miting. On se inaće održava svake godine u ovo vrijeme, ali ovaj je nadmašio sve one prethodne. Ja inaće stanujem u jednom mjestu koje se nalazi do aerodroma, tako da svi ti aviončići, helikopteri i MIG-ovi nekako baš nad našom ulicom, dvorištem i općenito nad našim mjestom vrše svoje akrobacije, lupinge, zalete, okrete i ne znam što sve ne. Tu smo u prednosti ipred onih koji žele nešto vidjeti, ali za to moraju izdvojiti 20,,00 kn, a za djecu 10,00, te tamo stajati cijeli dan, jer tribina za gledalište još nije u planu, a vjerojatno je nikada niti neće biti. Dok ja sa svoje terase imam savršen pogled na cijeli spetakl.

Napravila sam nekoliko fotografija s namjerom da ih prikažem na blogu, ali prije njih nekoliko osnovnih informacija o aero mitingu. "Croatian International Airshow Varaždin održavao se u subotu i nedjelju, 10. i 11. lipnja u organizaciji "Diamond Aircraft Croatia Varaždin. Sudjelovali su:

1.
 
- MiG-21 UMD
 
- Mil Mi-8 MTV
 
- akrogrupa "Krila Oluje"
2.
 
- Pilatus PC-6
 
- Pilatus PC-9
 
- Zlin Z 143 L
 
- Zlin Z 242 L
 
- helikopter Cougar
3.
 
- MiG-29 Fulcrum
4.
 
- Agusta AB-206 Jet Ranger III
 
- Agusta AB-212
5.
 
- Piper PA 44-180 Seminole
 
- Cessna 172R Skyhawk
 
- Simulator Frasca-131
6.
7.
 
- DA 20 Katana
 
- DA 40 Diamond Star
 
- DA 42 Twin Star
 
- DK 36 Super Dimona
8.
9.
10.
Zagrebački padobranci
11.
Let L-410 Turbolet (Hrvatska)
12.
Soko G.2 Galeb (SiCG)
13.
Piper PA 31T (Hrvatska)
14.
Pipistel (Slovenija)
 
- Sinus
 
- Virus
15.
Eurocopter tvrtke Hiko (Hrvatska)
16.
Utva Aero 3 (Slovenija)
17.
Cijan Kurir (Slovenija)
18.
Let L-200 D Morava (Češka)
19.
20.
Cessna 150 Aerobat (Hrvatska)
21.
Yakovlev Yak-52 (Hrvatska)
22.
Polikarpov PO-2 (Slovenija)
23.
Cirrus SR-22 (Hrvatska)
 
                                          
malo dimnih efekatajoš jedno poniranjejedna Cesnajedan od Mig-ovaCessnaa izblizagaleb


jedan od helikoptera

i šećer na kraju, krivac koji nam je pokvario frizure....
To je taj...
goodghost @ 09:07 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 11, 2006
Stigoh i ja na ovu domenu....Dosadašnja je na goodghost.blog.hr Tamo će i ostati još neko vrijeme radi putokaza.
Uz nekoliko pokušaja, valjda ih je bilo 50, konačno sam se uspjela registrirati i otvoriti svoj blogić....
aleluja....
Danas sam konačno do kraja popizdila, a iz razloga, pogađate naravno, jer to svi znaju...BLOG.HR opet ne radi 
I stvarno mi je dosta više, dao bog da im sve tamo pocrkalo, jer za drugo i nisu. Koliko sam samo živaca izgubila u ova zadnja dva-tri dana. Nešto nevjerojatno....danas ne radi cijeli ibogi dan...

No dobro, oni koji me čitaju, znaju o čemu pišem...poznato je da mlatim po duhovima, onostranskom, paralelnom, astralnom i sličnom, te o Feng Shu pojedinostima, horoskopu i ostalom na tu temu.
Eto za početak toliko, idem ostavit brzo ovu adresu svima, do kojih mogu naravno, a pripremam i novi post o Aero mitingu u Varaždinu koji je danas završio...

Pozdrav svim dosadašnjim i budućim prijateljima
do čitanja
goodghost @ 22:16 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
2007
Posao: U 2007. godini ne trebate očekivati čuda na poslovnom planu, ali ćete imati težih i lakših perioda kroz koje ćete prolaziti bez poteškoća i većih problema. Početak godine bit će vam najaktivniji i najplodonosniji, pa to svakako trebate iskoristiti. U drugoj polovici lipnja i prvoj trećini srpnja trebate biti jako pažljivi, izbjegavajući bilo kakve konačne dogovore u tom periodu.
Ljubav: Prema ljubavnoj tematici u 2007. godini ćete imati jedan vrlo ozbiljan stav i gotovo cijelu godinu ćete promišljati da li je status kakav trenutno imate zadovoljavajući za vas ili ne. To znači da će svi Ovnovi koji nisu u stalnom odnosu početi razmišljati da li bi trebali promijeniti svoj status, s tim da će krajem godine neki od njih započeti zajednički život s osobom koja im se već duže vrijeme sviđa. Oni Ovnovi koji su u stalnom emocionalnom odnosu imat će krizno razdoblje u drugoj polovini travnja kada će razmišljati o drugim mogućnostima. U prosincu će se situacija stabilizirati tako da će oni koji nisu u formalnoj bračnoj zajednici početi razmišljati o vjenčanju.
Zdravlje: Veći dio godine će vam proteći bez zdravstvenih kriza.

2007
Posao: Do početka rujna 2007. godine još ćete osjećati utjecaj Saturna iz Lava, pogotovo vi koji ste se rodili u drugoj polovici znaka Bika. Zbog tog utjecaja nalazit ćete se u situacijama koje će biti izazovne, ali ih nećete moći razriješiti sve do rujna, kada Saturn prelazi u vama prijateljski naklonjen znak Djevice. Ta promjena će vam dozvoliti da se opustite i krenete u realizaciju svega onoga što ste pripremali prvih osam mjeseci u godini. Vaše će sposobnosti najviše doći do izražaja u prvim danima veljače i svibnja, pa se u tim periodima trebate potruditi napraviti što više, jer će vam planete tada biti najnaklonjenije.
Ljubav: Kako ste i sami svjesni svojih ograničenja, očekivat ćete podršku drugih osoba, pogotovo onih koje su vam bliske i s kojima održavate bliske odnose. Ta pažnja neće izostati tijekom godine, ali je vi nećete, na žalost, uvijek prepoznati. Posebno napeta situacija (pogotovo onim Bikovima koji su u stalnim vezama) bit će početkom srpnja, kada nećete moći izbjeći svađe. Sredina srpnja će donijeti pomirenje i stabilizaciju odnosa, nakon čega ćete do početka listopada popravljati sve što se pokvarilo u najnapetijem periodu.
Zdravlje: Vaša briga za zdravlje smirit će se krajem godine. 

2007
Posao: 2007. godina za vas će biti godina spoznaja i učenja kroz konfrontacije s drugima. Premda vi niste skloni sudjelovanju u otvorenim sukobima i radije gledate sa strane kada u poslovnom okruženju dođe do napetih situacija, u ovoj ćete se godini i i vi sukobljavati, dokazujući tako da ste sigurni u svoje mišljenje koje ste izgradili na temelju nekih činjenica. Budite što mirniji od sredine veljače do sredine ožujka, kada vam planete neće biti naklonjene, ali nakon tog perioda možete nastaviti dalje - onako kako ste i započeli ovu godinu.
Ljubav: Kroz 2007. godinu ljubavna će vam se tematika stalno 'provlačiti' jer ćete, htjeli vi to ili ne, biti suočeni s različitim partnerstvima i poznanstvima. Bez obzira da li ste u stalnoj vezi, tijekom godine će vam se dešavati situacije u kojima će vam druge osobe sasvim jasno pokazivati da su zainteresirane za vaše društvo, a ukoliko dozvolite - i za nešto više. Stoga će Blizancima koji su u stalnim emocionalnim odnosima biti teško, jer će često morati ukazivati na svoj status.
Zdravlje: Početkom listopada svakako posjetite liječnika.

      2007
Posao: Rakovima 2007. godina neće biti tako spektatkularna kao nekim drugim znakovima, ali će svakako biti poslovno jako angažirana zbog brojnih neuobičajenih situacija u kojima ćete se naći. Bavit ćete se svakodnevnim obavezama s veseljem, jer ćete znati da vam samo kvalitetno obavljanje tih poslova može donijeti dobre financijske rezultate. Početak veljače donijet će vam nove poslovne izazove u kojima ćete se dobro snaći, ali prve dobre rezultate ćete imati tek u srpnju, nakon što ćete se mjesecima truditi oko svake sitnice vezane uz vaš posao. Nakon toga, još ćete zablistati i u studenom, premda nećete imati podršku drugih ljudi.
Ljubav: Tijekom 2007. godine bit ćete, uglavnom, fokusirani na svoje obaveze i odrađivanje važnih poslova, ne samo u poslovnom, već i u obiteljskom okruženju. Zbog toga ćete romantiku i nježnosti zanemariti, u nadi da će osoba koja vam je važna prihvatiti taj vaš stav i da vam zbog njega neće praviti probleme. Većina Rakova koji nisu u stalnim emocionalnim odnosima neće se niti opterećivati emocionalnim odnosima sve do kraja godine, kada će započeti jedno sasvim drugačije razdoblje za sve Rakove.
Zdravlje: Brinut ćete se za svoje zdravstveno stanje.

           2007
Posao: Odlazak Staruna iz vašeg znaka obilježit će 2007. godinu, iako će Saturn u znak Djevice preći tek početkom rujna. No, vi ćete i prije početi osjećati olakšanje, a situacije u kojima ste se našli u posljednje dvije godine počet će se razrješavati. Neće to uvijek biti u vašu korist, ali ako se potrudite više nego obično, moći ćete utjecati na mnogo toga. U svibnju i lipnju stvari će vam ići na ruku, pa ćete ostvariti neke od svojih zamisli i ništa vam neće biti teško. Iskoristite taj period da biste se pripremili za pozitivan period u rujnu, kada ćete odahnuti i nakon dugo vremena preuzeti stvari u svoje ruke.
Ljubav: Usprkos brojnim ograničenjima na koje ste nailazili prethodnu godinu, a kojih vam neće nedostajati niti veći dio 2007. godine, vi ćete uspjeti promijeniti ono što vam se ne sviđa i tako obogatiti svoj emocionalni život. Posebno dobro ćete se osjećati početkom lipnja kada je moguća i nova romansa, za one Lavove koji su sami i nemaju nikoga tko bi ih držao za ruku. Isto tako i početkom prosinca bit ćete sudionikom posebno ugodnih ljubavnih doživljaja.
Zdravlje: Nakon što se oporavite od izazova i napetosti, krajem godine ćete se okrenuti brizi za svoje zdravlje.

      2007
Posao: Neće vam biti lako, ali ćete se ipak truditi izgraditi sebe i svoje poslovne vještine tijekom 2007. godine, jer ste shvatili da vam nema napretka dok to ne učinite. Dovršit ćete nekoliko velikih poslova, trudeći se da u svakom od tih poslova naučite što više za sebe i o sebi. U drugoj polovici ožujka ćete se suočiti s novim izazovima i neće vam biti lako, ali će vam to biti dobra 'škola' za sve što će poslije slijediti. Srpanj i listopad će vam donijeti olakšanje, ali ćete se i dalje suočavati s problemima.
Ljubav: Kao i 2006.godina, i 2007. će vam biti godina introspekcije i unutarnje inventure, s tim da ćete tijekom 2007. godine nailaziti na brojne situacije u kojima ćete morati donositi odluke iako vam to neće biti po volji. Jako će vam biti naglašena potreba za duhovnim razvojem, jer ćete osjećati da vam nešto nedostaje, a nećete znati što. U tome vam neće biti potrebni druge osobe, ali ćete vi rado prihvatiti pomoć ako vam je netko ponudi. Premda ćete biti i pomalo nepovjerljivi, dobar će vam period u ljubavi biti u srpnju.
Zdravlje: Inače volite brinuti o svom zdravlju, ali u 2007. godini to neće biti tako jako naglašeno.
  
         2007
Posao: Iako u 2007.godini nećete postizati izvanredne rezultate, to će biti godina u kojoj ćete vi imate dobre rezultate i u kojoj ćete nuditi kvalitetna rješenja svojim nadređenima. U poslovnom okruženju ćete se osjećati kao da ste u vlastitom domu i sve što napravite bit će upotrebljivo. Osim toga, vrijednost koju ćete ostvariti svojim prijedlozima i novim idejama bit će neprocjenjiva, pa će se svi koji s vama surađuju biti ugodno iznenađeni s tim što sve vi možete napraviti. Takva će situacija krenuti već od ožujka, kada ćete se krenuti dokazivati, jer nećete biti zadovoljni tuđim reakcijama na to što radite.
Ljubav: Premda niste poznati kao osoba koja je spremna slušati druge, u 2007. godini će vam se često dešavati da ćete radije poslušati osobu koja vam je iznimno draga, nego da sami napravite nešto bez da ste se konzultirali s drugima. Iako ćete takvim ponašanjem izazvati podozrenje osoba koje su s vama bliske, vi ćete smatrati da ste napravili veliki korak u svom emocionalnom dijelu života. Tijekom kolovoza će vaš ljubavni život procvjetati, pa ćete shvatiti da ste napravili kvalitetan pomak.
Zdravlje: Povremeno ćete se brinuti, ali bez pravog razloga.

2007
Posao: S obzirom na to da je Saturn već neko vrijeme u Lavu, čime utječe i na vas, imali ste se prilike naviknuti na njegovo djelovanje i na to da se trebate suočiti s brojnim izazovima, iako često za to nemate snage. Pa ipak, i u 2007. godini ćete se truditi pokazati što sve umijete, samo zato jer ćete se nalaziti u prilikama u kojima će se od vas tražiti da se dokazujete, a vaši rezultati će se proučavati i analizirati, da bi se vidjelo koliko vi možete doista napraviti. S obzirom na sve to, neće vam biti lako i često ćete 'padati s nogu' od umora, premda ste inače poznati po svojoj izdržljivosti.
Ljubav: Poseban naglasak na ljubav i emocionalni dio života neće vam biti niti u 2007. godini, sve do prosinca kada će se situacija za vas promijeniti jako. Sve do prosinca ćete živjeti uobičajenim životom, održavajući vezu ako ste u stalnom emocionalnom odnosu ili čeznući za određenom osobom, ako ste sami i slobodni. A onda će se u prosincu, sasvim iznenada, situacija izokrenuti, a vi ćete se posvetiti jednoj osobi koja je za vas sasvim posebna.
Zdravlje: Bitni su vam ravnoteža i stabilnost.

2007
Posao: Moglo bi se reći da je 2007. godina vaša godina, jer se sretni planet Jupiter nalazi u vašem znaku veći dio godine. Na žalost, Saturn u Lavu 'podrezat će vam krila' i onemogućiti vašem radoznalom umu da se raširi i spozna čak i one tajne koje su najbolje čuvane. Tako će se dešavati da ćete puno toga željeti i pripremati se za nove poslove, koji će iznenada propadati ili će ih netko drugi preuzeti, a vi nećete nikada doznati zašto. Zbog takve situacije ponekada ćete se osjećati kao da vas netko zakida, ali taj osjećaj nikada neće trajati dugo.
Ljubav: U godini u kojoj je Jupiter u vašem znaku jako ćete biti okrenuti sebi, a malo ćete prostora ostaviti za druge i njihove potrebe. Ukoliko vas to neće potaknuti na egoizam i zatvaranje u sebe, ta će briga za vlastite probleme biti vrlo poticajna, jer će vas navesti na to da se borite za sebe, čime ćete poboljšati uvjete svog života. U lipnju ćete se posvetiti i drugim osobama, jer i sami znate da nije dobro brinuti se stalno samo za sebe, a i u kolovozu ćete se okrenuti drugima - ali tako što ćete im pokušati nametnuti svoje.
Zdravlje: Ova vam godina neće donijeti promjene.

2007
Posao: Vaše ponašanje tijekom 2007. godine će djelovati kao da se spremate za nešto veliko, kao da su pred vama velike promjene koje će vam život sasvim promijeniti. Kako se promjene još neće početi dešavati, tako ćete vi zdušno raditi na svom životu da biste ih što spremniji dočekali i prihvatili. U toku godine imat ćete duge periode u kojima ćete biti puni energije, zahvaljujući čemu ćete moći napraviti neke posebno dobre stvari, a vaši će rezultati ukazivati na osobu koja je spremna suočiti sa svakim izazovom na koji će naići. U lipnju ćete još, kao dodatnu pomoć, imati uz sebe suradnike i poslovne partnere koji će vam pomoći da dovršite sve što ste započeli.
Ljubav: Nije vam lako održavati emocionalne odnose, pogotovo u ovoj, 2007. godini, u godini u kojoj se pokušavate osoviti na svoje noge, pronaći sami sebe i upoznati se što bolje. Stoga ćete biti najsretniji kada će se druge osobe potruditi oko vas i vašeg odnosa, ne dozvoljavajući da sve propadne zbog toga što ste vi na putu samospoznaje i upoznavanja najdubljih kutaka svoje duše.
Zdravlje: Lako ćete se riješiti povremenih psihičkih nestabilnosti.

2007
Posao: Od početka 2007.godine osjećat ćete se kao da vam je netko počeo skidati teret s ramena, što nije čudno jer i vas Saturn koči već neko vrijeme, pa zbog toga nailazite na čudne situacije u kojima vam je teško djelovati i postizati dobre rezultate. Već dugo vremena pokušavate dokazati kako vrijedite više od onoga što se vidi, ali kao da vas drugi ne primjećuju - prolaze pored vas i ne daju vam zasluženu poziciju. Tijekom godine takvo će se stanje pomalo mijenjati, da biste zadnju trećinu godinu dočekali kao netko koga se cijeni i kome se odaje priznanje za svaki dobro obavljeni posao.
Ljubav: Zbog toga što se u poslovnom okruženju osjećate sve bolje, i u emocionalnom dijelu života sve ste zadovoljniji, a ako ste u stalnom emocionalnom odnosu, i osoba s kojom ste u vezi će se početi osjećati sigurnije i sretnije. Vodenjaci koji žive sami će se početi dogovarati s nekim osobama za izlaske, u nadi da će se nešto do kraja godine promijeniti u njihovom ljubavnom životu.
Zdravlje: Znate biti umorni, ali nećete dozvoliti da vas to odvede u bolest.

2007
Posao: Zahtjevi poslovnog okruženja i u 2007. godini će biti preveliki za vas, zbog čega ćete stalno osjećati pritisak i često ćete se nalaziti u situaciji da morate odbijati poslove ili da morate smanjiti tempo kojim radite da ne biste sebe doveli u neugodnu situaciju. Pa ipak, nećete odustati od svega što se s vama dešava, jer ne želite posustati i odbiti poslove koji vas zadovoljavaju u većini slučajeva. Prvi dani svibnja će vam donijeti olakšanje i odmak od svega onoga lošega na što nailazite dok radite svoj posao. Osim toga, u drugoj polovici studenog ćete doživjeti ugodno iznenađenje.
Ljubav: Niti 2007. godina neće biti godina emocija za vas, jer ćete se prepustiti poslovnim aktivnostima i svemu onome što morate napraviti u svom radnom okruženju. Kako je već neko vrijeme takva situacija, to nije nešto što vama jako smeta ili što vas uznemirava, pa ćete mirno provesti veći dio godine, sve dok Saturn ne prijeđe u horoskopski znak Djevice, početkom rujna. Tada ćete se vi, odjednom, naći u nekom sasvim drugom svijetu u kojem ćete morati pružiti neke odgovore osobi kojoj se vi jako sviđate.
Zdravlje: Trudit ćete se održati stabilnu situaciju.
goodghost @ 11:47 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
SIJEČANJ
Posao: Odlučno žustro ćete krenuti u Novu godinu i nove poslovne pobjede, premda ćete povremeno djelovati kao da ste nesigurni i kao da ne znate zašto ste odabrali neki put. Vaš će nastup na svakom sastanku i prezentaciji biti daleko od one odlučnosti koju osjećate u sebi i koja će vas cijeli mjesec nositi na putu osobnog uspjeha. Bavit ćete se vrlo konkretnim poslovima, trudit ćete se uspostaviti reda u poslovnom okruženju u kojem djelujete i pri tom još i nadređenima pokazati sve svoje poslovne rezultate.
Ljubav: Nova godina će vam u emocionalnom dijelu života donijeti dvojbe i razmišljanja, premda vam se činilo krajem prethodne godine da ćete s tim prestati, jer znate točno što želite. Na žalost, nedostatak vremena i ograničenja u komunikaciji učinit će svoje, pa ćete vi prepustiti budućnosti da pokaže u kojem biste smjeru trebali krenuti. Osoba kojoj ste dragi neće biti pretjerano sretna s vašim ponašanjem.
Zdravlje: Potkoljenice će biti dio o kojem trebate voditi računa - pazite da ne padnete ili se nekako drugačije ozlijedite.

SIJEČANJ
Posao: Energije vam neće nedostajati u prvom mjesecu Nove godine, pa ćete se truditi napraviti sve one poslove koje ste do sada zanemarivali. Osim svojih redovnih, uobičajenih poslova, bavit ćete se i pripremama novih projekata za koje ćete se truditi da ih što bolje odradite - jer ćete ih iskoristiti kao priliku da se pokažete u boljem svjetlu nego što ste to uspijevali do sada. Bit ćete vrlo komunikativni, a ideje koje će vam padati na pamet zadivit će i one najpametnije koji s vama surađuju. U svemu tome imat ćete i sreće, pa će vam siječanj proteći u ugodnom raspoloženju.
Ljubav: Nećete dozvoliti da vaša ljubavna veza ostane zanemarena, unatoč svim poslovnim obavezama koje ćete imati i zbog kojih se nećete moći često tijekom mjeseca siječnja posvetiti voljenoj osobi. Nastojat ćete biti što bliže voljenoj osobi u svakom slobodnom trenutku kojega ćete imati i gledat ćete da te trenutke iskoristiti na najbolji mogući način.
Zdravlje: Tijekom siječnja biste mogli imati problema s kralježnicom i/ili koljenima - bolit će vas ili će vam biti teško hodati.

SIJEČANJ
Posao: Vama će, pak, Nova godina donijeti potrebu za suradnjom, tako da ćete se stalno pitati s kim biste se mogli dogovoriti oko nekih poslova ili kome biste mogli pomoći da dovrši neke poslove. I za sve što vi radite rado biste imali pomoć, jer je sve puno zabavnije i lakše kada se radi u društvu. Prije nego bilo što napravite do kraja, posavjetovat ćete se s nadređenima kojima će neko vrijeme biti jako simpatična vaša nesamostalnost, ali koji će vrlo brzo početi očekivati od vas da prestanete pitati i počnete odlučivati.
Ljubav: Bit ćete jako povezani s voljenom osobom, jer vam se početak Nove godine čini kao period u kojem se treba dokazati povjerenje i ljubav - ako povjrerenje i ljubav doista postoje između dvoje ljudi. Vi ne mislite da trebate sumnjati u odnose između vas i voljene osobe, ali nije naodmet pokazati kako sve 'štima'. Stoga ćete se i truditi toliko oko osobe koja vam je draga i koja vas usrećuje samim svojim postojanjem.
Zdravlje: Napravit ćete neke testove i provjerit ćete svoje zdravlje - samo zato da biste bili sigurni da je sve u redu.
SIJEČANJ
Posao: Kažu da se po jutru dan poznaje, a da se prema prvim danima Nove godine može odrediti kakva će biti cijela godina. Ako je tako - vama će ova godina koja je tek na početku, biti iznimno zabavna, društvena, puna pohvala i suradnje, pa biste se mogli opusiti i prepustiti se svemu što će vam se dešavati, jer će svi rezultati biti iznimno dobri. Radit ćete puno, ali će se taj rad cijeniti i stoga vam neće biti teško što radite toliko. Mučit ćete se povremeno s poslovima koji neće biti jednostavni, ali zahvaljujući tome što ćete dobro surađivati s kolegama, svi će vam takvi poslovi doista djelovati samo kao dodatni izazovi.
Ljubav: Dio vaše svakodnevice tijekom mjeseca siječnja će biti i osoba koja vam je draga, a koja se sasvim odmaknula od vas jer joj se čini da vi ne marite za nju. Želite li tu nešto promijeniti, morat ćete se više angažirati oko te osobe i uvjeriti je da griješi u svojim zaključcima.
Zdravlje: Vama će odlazak liječniku potvrditi da je potrebno brinuti se za svoje zdravlje - jer, ako sami nećemo - tko će?

SIJEČANJ
Posao: Ništa od onoga što će vam vaši nadređeni reći tijekom mjeseca siječnja neće vas uznemiriti, jer vi znate da idete dobrim putem, bez obzira na to što se njima čini da biste mogli raditi i na drugačiji način, te tako ostvariti bolje rezultate za manje vremena. Nastavit ćete raditi svojim tempom, brinući se za detalje, ali i za nove ideje zahvaljujući kojima možete imati puno bolje rezultate nego prije. Vi i dalje ne želite zamijeniti kvalitetu s kvantitetom, pa ćete se i tu morati boriti s okruženjem kojemu je povremeno jako bitno koliko ste toga napravili, a ne kako ste to napravili.
Ljubav: U siječnju će vam se dogoditi Amor, pa ćete, nakon što vas pogodi svojom strelicom, biti u posebno romantičnom raspoloženju i nećete se znati postaviti na pravilan način - jer toliku snagu osjećaja niste očekivali. Na kraju ćete uživati u ljubavnom odnosu, jer ćete se uspjeti opustiti uz voljenu osobu koja će vam biti stalno pri ruci.
Zdravlje: Nećete dozvoliti da vam se zdravstveno stanje pogorša, pogotovo sada kada ste zaljubljeni.
 
SIJEČANJ
Posao: Sigurni i samouvjereni ćete krenuti u Novu godinu, jer ste iza sebe ostavili nekoliko problema koje ste uspješno razriješili i pri tom još i dobili pohvale za sve što ste napravili. Tako ćete se nastaviti ponašati i tijekom mjeseca siječnja - kao da vam nitko ništa ne može i kao da nema stvari koje ne možete sami napraviti na najbolji mogući način. Radit ćete vrijedno, bez pritužbi, a pomoć ćete prihvatiti - ako vam je netko ponudi, sami nećete moći tražiti da se netko upusti u avanturu s vama. Sve vam to neće pomoći za napredak u hijerarhijskom smislu, ali vam to trenutno i nije tako važno.
Ljubav: Prepuni ste nježnih osjećaja, ali kako ćete raditi tako puno, nećete stići posvetiti se voljenoj osobi, koja će za to vrijeme čekati da se predomislite i da krenete prema njoj/njemu. Samo ako ćete doista uspjeti pronaći slobodnog vremena, posvetit ćete se toj osobi i ispuniti joj svaku želju - bez obzira o čemu se radi.
Zdravlje: U drugoj polovici mjeseca siječnja uspjet ćete dogovoriti pregled kod svog liječnika, jer želite biti sigurni da vam nije ništa.

SIJEČANJ
Posao: Onako kako ste završili prethodnu godinu, započet ćete ovu Novu - zbunjeno i radeći previše, a s neadekvatnim rezultatima. Ono što se vi trudite napraviti je bitno i važno, te bi vas trebali podržati svi u vašem poslovnom okruženju, ali se to ne dešava jer vi ne znate na pravilan način prezentirati sve to što radite. Umjesto bombastinčnih naslova i blještavila prezentacije, možda biste se trebali posvetiti objašnjavanju ideje svega toga što ste napravili do sada, jer je, zahvaljujući upravo vama, cjelokupno poslovanja postalo jednostavnije, a da toga mnogi nisu niti svjesni. Budite konkretniji i realniji - pa ćete možda i vi uspjeti pokazati što se točno dešava.
Ljubav: S dragom osobom ćete početi razgovarati, što u posljednjim mjesecima prethodne godine niste radili, a sada vidite da ste trebali. Život vas je poveo u nekom pogrešnom smjeru i sada morate ispravljati brojne pogreške koje su se dogodile. Budući ne želite još jednom to doživjeti, potrudit ćete se oko voljene osobe.
Zdravlje: Pazite na to što jedete jer su vam osjetljivi organi želudac i srce.


SIJEČANJ
Posao: Svi su vaši poslovi vama jednako važni, pa ćete se truditi da sve napravite na najbolji mogući način, da biste mogli uživati i pokazivati što ste sve u stanju napraviti. Tijekom mjeseca siječnja svima ćete pokazivati rezultate svoga rada, jer ne vidite drugi način na koji biste se mogli izboriti za malo pažnje, ali i za priznanja koja vam nedostaju. Do priznanja u siječnju nećete doći, ali će vam biti na dohvat ruke i vi ćete živjeti u nadi da će se vrlo uskoro i to ostvariti. Osim svega, imat ćete sreće i sa financijama, jer će vam se vaša primanja znatno povećati.
Ljubav: Uz dragu osobu ćete se uspjeti opustiti u mjesecu siječnju, ali samo ako ćete imati zajedničke ciljeve i ako ćete poštivati zajedničke vrijednosti. U suprotnom vaš će se odnos početi odvijati kao odnos dvoje starih znanaca ili prijatelja koji se nisu odavno sreli. Stoga ćete se potruditi doznati što je to što cijeni voljena osoba, da biste se mogli što više prilagoditi.
Zdravlje: Povremeno ćete biti nervozni, a moglo bi vam se dešavati i da se lako umarate.

SIJEČANJ
Posao: U prvim danima Nove godine sasvim ćete se posvetiti svom poslovanju, jer želite najbolje za sebe, a trenutno vam se čini da je to najbolje najlakše dobiti u poslovnom okruženju u kojem vas to bolje plaćaju što se vi više trudite i što ste bolji od ostalih. Stoga ćete iskušati svoju sreću, u nadi da ćete ostvariti neke stvari za kojima već duže vremena čeznete. Jako ćete biti okrenuti materijalnom, što zbog toga što morate odlučiti koliko ćete potrošiti i kako, a što zbog toga jer ćete se boriti da vas se plati više nego do sada - jer više radite nego prije.
Ljubav: I u ljubavi ćete u Novoj godini 'okrenuti novi list', jer vam je dosta da vam se stalno nešto prigovara i da vam se predbacuje za stvari za koje niste krivi. Trudit ćete se biti privrženi osobi koja vam je draga, ali ne pod svaku cijenu. Uz to ćete i zahtijevati da vas se poštuje onako kako vi mislite da treba, jer do sada niste bili zadovoljni ponašanjem drage osobe prema vama.
Zdravlje: Nemate nekih većih problema, ali se stalno pitate da li je to u redu.

SIJEČANJ
Posao: Uz pomoć jedne osobe s kojom blisko surađujete, do kraja mjeseca ćete uspjeti dovršiti jedan veliki posao, pa ćete se krajem siječnja osjećati posebno dobro - kao da ste osvojili nešto izuzetno važno. Oim te pomoći, neće vam trebati nitko drugi jer je posao kojim ćete se baviti tako koncipiran da ne treba velike ljudske potencijale, već je važno kako se poslu pristupa i koliko strpljivosti i ustrajnosti imate. Samo mukotrpnim radom taj se posao može dovršiti, što ćete vi i pokazati na kraju. Za sve što ćete uspjeti napraviti bit ćete nagrađeni, a to je vama najvažnije.
Ljubav: Skrivate svoje simpatije jer vam je jasno da to što osjećate možda i nije nešto što bi trebalo poželjeti. Naime, oni od vas koji su u vezi zagledat će se u osobu s kojom ne dijele svakodnevicu, dok će slobodni Jarci početi razmišljati o osobi koja nije slobodna i koja je u vezi s nekim drugim. Pokušat ćete se odmaknuti od svega što vam se dešava, ali ćete shvatiti da je to nemoguće.
Zdravlje: Povremene glavobolje vas neće omesti u vašim nastojanjima da napravite veliku stvar.

SIJEČANJ
Posao: Iako ste se nadali da će vaši nadređeni prestati raditi sve ono što su vam radili u drugoj polovini prethodne godine, njima se baš to svidjelo pa će i u prvim danima Nove godine početi raditi isto - nadgledati vas, sve se dogovarati s vama, tražiti od vas da se angažirate više nego drugi i slično. Vama to više neće smetati kao što vam je smetalo prije, jer ste se sada već navikli i jer vidite da i to može imati dobrih strana jer vam je zarada veća, a i s povećanim povjerenjem porasle su vam neke druge povlastice. Stoga ćete takvo stanje prihvatiti i s krajem siječnja shvatiti da ste napravili dobar posao i da tako možete ići dalje.
Ljubav: Neke stvari iz svog emocionalog dijela života skrivate, a neke stvari ćete jasno i otvoreno reći pred svima - sve samo ovisi o trenutku i o tome o čemu se govori i u čijem se društvu nalazite. Osoba koja vam je draga će vam se sasvim posvetiti u siječnju jer joj je jasno da se trudite i da dajete sve od sebe.
Zdravlje: Grčeve u stopalima koji će vam se pojaviti - mogli biste i sami spriječiti.

SIJEČANJ
Posao: Uživat ćete radeći svoj posao tijekom mjeseca siječnja, jer sve što trebate napraviti je upravo ono što ste željeli raditi oduvijek. Tako ćete se zdušno prihvatiti svih poslova na koje ćete naići, pa ćete biti primjer drugima kako se poslovno započinje Nova godine i kako treba raditi sve što se dobije u zadatak. Sve što ćete raditi pratit će svojim budnim očima vaši nadređeni, koji će za sve što napravite do kraja imati neke svoje primjedbe - koje neće sve uvijek biti pozitivne, ali vi s tim nećete imati problema.
Ljubav: Osoba koja vas jako voli, tijekom mjeseca siječnja će paziti na vas i neće se odvajati od vas niti jednoga trenutka, jer će se brinuti o vašem zdravlju u strahu da vam se nešto loše ne dogodi. Iako će vam povremeno biti teško što nemate niti trenutka samoće, prihvatit ćete ovakvo ponašanje jer vam godi pažnja kojom ste okruženi. Krajem mjeseca ćete se uspjeti odvojiti i osamiti - pa ćete se i odmoriti.
Zdravlje: Pazite na zglobove da vam se ne bi upalili, a ne biste trebali niti toliko stajati.

goodghost @ 11:26 |Komentiraj | Komentari: 0


Posao: Cijeli tjedan koji je pred vama pripremat ćete prezentaciju kojom ćete pokazati što ste sve radili u posljednje vrijeme, te kako su vaši rezultati vrijedni divljenja. Srećom, vi nemate problema sa samoprezentacijom i neće vam biti teško prikazivati sve što ste postigli na najljepši mogući način. Pri tom nećete zaboraviti svoje svakodnevne obaveze, jer ne želite pokvariti dojam koji ćete ostaviti nakon prezentacije.
Ljubav: S dragom osobom ćete samo moći planirati moguće slijedeće korake, jer ste toliko okupirani poslovnim okruženjem da za ništa drugo ne možete naći dovoljno vremena. Krajem tjedna biste mogli tu osobu iznenaditi kakvim zgodnim poklonom - bit će vam zahvalna.
Zdravlje: Vježbajte što je više moguće.Posao: Sve svoje intelektualne kapacitete ćete usmjeriti u poslovno okruženje gdje ćete se sresti s nekoliko većih izazova, koje ćete - na kraju - uspješno riješiti. Potrebne pripreme ćete dobro obaviti, jer ste svjesni da uspjeti možete samo ukoliko se doista dobro pripremite. Pohvale na sve napravljeno neće izostati, pa ćete se na kraju tjedna osjećati jako dobro, a i bankovni račun će vam se, napokon, oporaviti.
Ljubav: Svojim držanjem i ponašanjem priskrbit ćete si poštovanje osobe koja vam je draga, jer kada ta osoba shvati što ste sve spremni napraviti za dobrobit zajednice, ali i društva općenito - bit će fascinirana vašim sposobnostima. Potrudite se ne razočarati je i dalje.
Zdravlje: Razgibajte se svako jutro.Posao: Uz podršku najbližih kolega i uz pohvale onih s kojima najviše surađujete, krenut ćete u sasvim nove izazove koji neće biti jednostavni, ali kako ćete biti osnaženi podrškom, lako ćete ih savladati i neće vas biti strah. Pažljivo ćete planirati svaki svoj korak, razmišljajući o svemu što se dešava dok vi radite. Svojim energičnim stavom ćete pokazati svima s kojima radite kako se može napraviti puno - samo kada se to želi.
Ljubav: Bit ćete u vrlo bliskim odnosima s dragom osobom u danima koji slijede - što zbog vaše potrebe da ste s nekim dragim, a što zbog potrebe za zaštitom. Uživat ćete u tom odnosu i ništa vas neće moći uznemiriti.
Zdravlje: Zdravstveno stanje vam je svakim danom sve bolje, pa možete odahnuti.Posao: Rado ćete se baviti svim poslovima koji vam se čine bitnim za odraditi, ali ako od vas zatraže da se posvetite nekim poslovima koji nisu u djelokrugu vašeg djelovanja - naljutit ćete se i to ćete otvoreno pokazati, iako nećete izgovoriti puno riječi. U svemu što radite rado ćete prihvatiti pomoć suradnika i kolega, a neće vas zasmetati niti ako vam netko pokuša pomoći savjetom. Postavi li vam netko pitanje o tome što radite, rado ćete na sva pitanja odgovoriti.
Ljubav: Vama je dobro sve što vam predloži draga osoba, pa ćete stoga pristati na sve bez pitanja - bez obzira na to što su neki od prijedloga sasvim protivni vašoj prirodi. O takvim ćete prijedlozima kratko razmisliti, ali ih nećete odbaciti.
Zdravlje: Radite ne podizanju imuniteta.Posao: Vrijedno radite, ali više niste toliko samostalni kao što ste bili do sada. U tjednu koji vam slijedi prihvatit ćete pomoć suradnika i kolega, pa ćete zajedno s njima uspjeti odraditi i neke poslove s kojima ste se do sada mučili. Pri tom ćete osluškivati svešto se priča po hodnicima i udaljenim kutevima vašeg radnog kruženja, jer znate da se tako najbolje saznaju sve 'vruće' novosti. Ponašanje vaših nadređenih će vam se činiti jako čudno, ali ćete ga na kraju prihvatiti mirno.
Ljubav: Budući će vam u idućih nekoliko dana sve ići od ruke, potrudit ćete se i da vam emocionalni dio života bude kakvog si ga želite, jer želite uz sebe imati osobu koja vas voli i razumije.
Zdravlje: Osnaženi ste dobrim vibracijama vama dragih ljudi.Posao: Sve što ćete u idućih tjedan dana napraviti bit će vrlo efektno, a svakim novim potezom ćete uspjeti ostvariti neku od želja koje ste imali u poslovnom okruženju. Nećete moći kriti svoje zadovoljstvo, pogotovo stoga što ćete uspjeti dokazati da umijete ispraviti svoje greške tj. da kada pogriješite znate ispraviti sve na što je ta pogreška utjecala. Bit ćete zadovoljni sami sa sobom i sa svojom efikasnošću, ali ćete se potruditi i da drugi shvate koliko vi doista vrijedite.
Ljubav: Pred vama je jedan dobar tjedan, jer osim uspjeha u poslovnom svijetu, imat ćete uspijeha i u ljubavi, pogotovo ako ste u stalnoj vezi. Osoba koja vam je draga bit će spremna poslušati vas u svemu što ćete predlagati.
Zdravlje: Obavite pregled prema dogovoru.Posao: Bit ćete zadovoljni sa svime što radite, premda ste jedno vrijeme stagnirali i sada morate nadoknaditi sve ono što niste napravili u proteklom periodu. Imat ćete nekoliko izvrsnih ideja koje će vam pomoći da ubrzate ritam svoga rada, a još ćete se početi i pripremati za nove projekte, jer ćete dobiti informacije o tim projektima. S novim spoznajama, spremni za nove poslove, uspjet ćete se dokazati u jednom sasvim novom poslu i na jedan sasvim drugačiji način.
Ljubav: Obitelj će vam biti svetinja u danima koji su pred vama. Već neko vrijeme ste zanemarivali osobe koje su vam drage, ali sada shvaćate da je to bilo pogrešno, pa ćete se potruditi da to nadoknadite - na neki način.
Zdravlje: Krenite u lagane šetnje.Posao: Možda vi želite više nego što možete dobiti, pa vam se sve što dobijate čini premalo ili ne znate realno procijeniti situaciju - u svakom slučaju, opet će vam se dogoditi da ćete se iznenaditi kada vidite koliko ste zaradili, jer ste očekivali nešto sasvim drugo. Unatoč tome što ćete pomisliti da niste dostatno plaćeni, na kraju ćete prihvatiti činjenično stanje i nastaviti raditi kao i do sada, znajući da niti negdje drugdje ne možete očekivati da ćete zaraditi više.
Ljubav: Kako se osoba koja vam je draga ponaša prema vama - tako ćete se i vi osjećati, jer vam je trenutno to iznimno važno i ne možete se opustiti pa se veseliti ukoliko će ta osoba biti prema vama hladna i distancirana.
Zdravlje: Brinete se za sebe, a to je dosta bitno.Posao: Sve je burnije u vašem poslovnom okruženju, a i povećavaju vam se šanse za povećanje prihoda. Budete li dosljedni i odradite sve svoje poslove onako kako ste navikli svoje nadređene da znate raditi - nećete imati problema s financijama, jer ćete biti adekvatno nagrađeni. To će vas ugodno iznenaditi, jer ste već odustali od razmišljanja o tome kako se postaviti pa da vas se plati više nego što ste bili plaćeni do sada.
Ljubav: Sukobljavate se s dragom osobom jer se nikako ne možete dogovoriti oko nekih važnih životnih postavki, a svima vam se čini da je to jako bitno i da bez postignutog dogovora ne možete živjeti dalje. Razmislite dobro - možda se radi o sasvim beznačajnim stvarima.
Zdravlje: Živite brzo, ali vam to odgovara pa se dobro osjećate.Posao: Savjesno ćete se prepustiti dovršavanju jednog važnog posla, bez kojeg jedna veća cjelina ne može biti proglašena dovršenom. Kako vam se čini da se s tim poslom već kasni, jako ćete se truditi nadoknaditi to kašnjenje kvalitetom i to ćete prezentirati kada ćete govoriti o dovršenju posla. Potrudit ćete se da svi koji su bitni postanu svjesni s koliko ste žara dovršavali taj posao i koliko vam je trebalo da odradite svaki detalj.
Ljubav: Nikako nećete moći izbjeći osobu koja vas već neko vrijeme podsjeća da ste nekada bili bliski. Kako vi o tome ne želite govoriti, barem ne javno, naći ćete se u nezavidnom položaju kojega nećete moći riješiti na jednostavan način.
Zdravlje: Zadovoljni ste sa svojom zdravstvenom situacijom. osao: Ponovno ste se našli u situaciji u kojoj se od vas očekuje da napravite sve poslove, ali i da sve organizirate i pri tom još pazite i na troškove svog poslovanja. Kako ste sada već premoreni i ne možete sve odraditi jedanko dobro, počet ćete razmišljati o tome što reći svojim poslodavcima i kako se postaviti - da bi se shvatilo koliko je truda potrebno da se sve to napravi na način kako vi radite. Između ostaloga, sve to zahtijeva i utrošak energije koje imate sve manje.
Ljubav: U ljubavnom zagraljaju s voljenom osobom sve će vam biti lakše, pa ćete stoga biti snažno povezani s tom osobom, pogotovo nakon što ste prošli kroz jednu krizu koja vas je samo dodatno osnažila.
Zdravlje: Briga za vlastito tijelo pomoći će vam da ostanete u dobroj formi i zdravi.Posao: Imate izvrsne zamisli i vaši vas nadređeni žele podržati u izvedbi tih zamisli, ali vam se čini da ne možete krenuti dalje dok ne dovršite sve poslove koje ste prije započeli. Zbog toga bi vam netko svakako trebao pomoći, jer bez pomoći to bi odrađivanje zaostataka moglo potrajati predugo. Pomoć ćete zatražiti iako vam je nitko neće ponuditi, ali se nadate da će se sve promijeniti nakon vaše zamolbe.
Ljubav: Otvoreno ćete progovoriti o svojim osjećajima, jer samo tako možete održati vezu u kojoj se nalazite i koja vam je tako važna. I ne samo vama, ta je veza izuzetno važna i osobi koja vam je draga, pa će i ta osoba rado progovoriti o svojim emocijama koje gaji za vas.
Zdravlje: I dalje se trebate odmarati što više.

goodghost @ 11:11 |Komentiraj | Komentari: 0
--
  • --
 
Novi postovi
Nema zapisa.