Carpe Diem
good ghost
Arhiva
« » vel 2008
Brojač posjeta
375517
Shoutbox
17.5.2018. 13:15 :: agen pertamini
agen pertamini
17.5.2018. 13:15 :: agen pertamini
agen pertamini
17.5.2018. 20:55 :: Ciri2 batu ginjal dan obat apotik batu ginjal
Solusi kesehatan dengan metode herbal dari denature indonesia yang sudah berpengalaman menyembuhkan berbagaimacam penyakit seperti : penyakit menural seksual, Wasir ambeien, kanker, jantung, ginjal dll. pesan sekarang di no 0821 3861 5111 atau 0877 2
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 22:40 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
18.5.2018. 18:10 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
18.5.2018. 18:10 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
go
Nema zapisa.
--
Knjiga gostiju

 

Blog - veljača 2008
ponedjeljak, veljača 25, 2008
Imam wireless........

Eto ga, sve smo posložili, i više nisam na max adsl-u. sad sam na mreži ili u mreži?!?... ili... nemam pojima gdje sam... ali...
zato sve radi. I to brže radi, a za manje novaca. Taj dio mi se najviše sviđa. Imaš mjesećnu pretplatu, a promet neograničen, i još možeš komunicirat sa svima unutar mreže, a da ne moraš biti na internetu. Super....

Tako da nemam više niti fiksnu liniju. Doma smo svi na mobitelima, i uglavnom njih i koristimo, što će nam onda još i nekakva glupa pretplata za liniju, pa pretplata za frekvenciju (iliti zrak) pa pretplata za adsl, pa pretplata za, ne znam ni ja kaj sve. Pa onda još pozivi, oni ostvareni i oni neostvareni, pa oni do 19 i oni poslije 19 sati., pa oni u nedjelju itd....izgubiš se u svim tim pretplatama i impulsima i cijenama.
Kad smo jedno odjavljivali, odmah smo i drugo. I mogu vam reći da se jako neobično osjećam. Nemam telefona, nakon....uuuu....ne znam koliko godina, prvi puta nemam fiksne linije.

Sve o Wireless-u možete saznati ovdje

Slikice o postavljanjugoodghost @ 16:10 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
subota, veljača 23, 2008

MySpace Comments - Happy Birthday
goodghost @ 00:01 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, veljača 22, 2008
Dragi moji,
moram Vam se isprićati što me baš i nema ovdje. Ali.... gužva je.....
Danas konačno slažemo do kraja wireless, jučer smo isprobali. Sve je nabavljeno, danas dižemo antenu i puštaju nas u rad...hehe (objavim slikice)

Na dvije nove adrese sam, pa malo više vremena ostavljam tamo. Na ovoj ovdje i imam novi blog.

Na prvome bi se trebali nekakvi novci zaraditi. A na drugome... pa bilo je samo pitanje vremena, s obzirom da sam umjetnik (još neotkriven) u duši i svakakvi talenti čuče u meni (hehe) Moram negdje to izbaciti.
Onda ovih dana imam nekoliko slavlja, pa jednu oproštajku, dragi odlazi  i opet ću biti bijela udovica (doduše na kratko, neće ga biti samo 6 mjeseci)..... a sutra je b..... day.......

Onda me ima još i ovdje, doduše samo s novostima, pa sam onda i ovdje i ovdje, ali ovo trenutno čeka nove materijale.
Pa, onda pokušavam nešto prodati ovdje i ovdje.
A i tu me isto tako ima, ali sve manje, jer nemam adekvatnu tehniku. Ovdje vrlo malo, a ovdje kad mi koja fotka dobro ispadne.
Ovdje sam isto, ali to već znate, a ovdje doleti tu i tamo koji oglas, trenutno skupljam neke materijale,
A i ovdje sam tu i tamo, moram biti u toku.

I sad kad vam velim da sve to ima i svoj mail, koji u 50 % slučajeva mora biti drugačiji (kao na blogeru-svaki blog novi mail), onda znate u što sam se uvalila....hehe
Od drugog tjedna ću vas moći sve obići, da vidim kakve se sve novosti kod vas skrivaju.


MySpace Comments - Weekend
goodghost @ 09:31 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 20, 2008

MySpace Comments - Happy Wednesday
goodghost @ 06:58 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
subota, veljača 16, 2008

MySpace Comments - Saturday
goodghost @ 08:26 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
petak, veljača 15, 2008

Ovaj tjedan prelazim na novi sistem.

Trebalo bi biti puuuuno brže i jeftinije svakako.

U samom startu ima nekih izdataka za sistem, ali se isplati.
Više na ovom linku


Nadam se da mi se onda više neće dešavat takve stvari kao danas.
Naime, tek danas sam pročitala poruku od pjegave o blogerskoj kavi koja se desila jučer.

akh#$"&/()=...grrrr
pozdrav svima
MySpace Comments - Have a Great Day
goodghost @ 09:59 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, veljača 12, 2008
Početak obilježavanja današnjeg Valentinova potječe daleko u povijest u vrijeme staroga Rima. Tada je kršćanstvo bila mlada religija a na vlasti je bio car Klaudije II.

Car je zabranio ženidbu i zaruke kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazak u rat. No u to doba živio je i svećenik Valentin.
Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako danas i mi u modernom vremenu slavimo Valentinovo - Dan zaljubljenih.
Tradicije Valentinova su različite po zemljama.
U Engleskoj su prije sto godina oblačili malu djecu u odrasle na Valentinovo. Djeca su išla od vrata do vrata i pjevala Valentinovo pjesmu.
U Wales-u se darivale drvene izrezbarene žlice. Simboli su najčešće bili srca, ključevi a nosile su poruku "ti imaš ključ mog srca".

Sretan Vam svima skupa dan zaljubljenih.

U nekim zemljama je običaj da djevojka od mladića dobije odjeću kao poklon a ako ona zadrži dar znači da se želi udati za njega.
goodghost @ 10:31 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
petak, veljača 8, 2008
'Mi kosti čekamo vaše', pa vi uđite unutra

KAPELICA KOSTIJU

'Mi kosti čekamo vaše', stoji poput dobrodošlice na ulaznim vratima Capele dos Ossos - Kapelice kostiju, glavne turističke atrakcije u portugalskom gradiću Evori.

Šarmantno, rekli bi neki, a isto su vjerojatno mislili i svećenici koji su u 17. stoljeću prikupili kosti s lokalnih groblja te proveli mnoge sretne sate gradeći ovu nevjerojatnu kapelicu, u kojoj će vam zadnja stvar na pameti biti molitva. Osim možda one za vlastiti život.

U izgradnji Kapelice kostiju upotrijebljene su kosti pet tisuća ljudi, a jednom kad uđete u nju nećete moći odvojiti pogled od zidova, stupova, stropa, po kojima se sustavno isprepliću lubanje i kosti, tvoreći tako toliko morbidni ambijent da već nakon nekoliko trenutaka postaje potpuno fascinantan.

SOBA ANNE FRANK


Anna Frank navodno još uvijek boravi u svojoj sobi

Na našoj listi jezivih mjesta našla se i soba u kojoj se tijekom rata skrivala Anna Frank. Neki, naime, tvrde kako kad uđete u sobicu možete osjetiti hladne struje na nekim mjestima, a kad otkuca ponoć pojavljuje se i figura mlade djevojke. Većina, naravno, vjeruje da je riječ o Anni koja u trenucima ukazanja stoji nepokretna i gleda kroz prozor.

'Zabilježen' je i zvuk kotrljanja podno stepenica, na kojima se jednom prilikom prosula vreća graha. Navodno se identičan zvuk ponavlja s vremena na vrijeme bez nekog određenog vanjskog faktora. Kako god bilo, čak i ako ne vjerujete u nadnaravno, morate priznati da kada je Noć vještica u pitanju djeluje zabavnije od zamaskiranog izlaska u lokalni kafić. A prođe li vas jeza ili žmarci na nekom mjestu, što god radili, ne okrećite
goodghost @ 10:01 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 6, 2008
 
DVORCI DUHOVA


Engleska je zemlja s uistinu dugom povijesti, tradicijom i legendama. Na njenom se području nalazi preko 1400 srednjovjekovnih dvoraca i, naravno, za većinu od njih kruže priče o tome kako u njima žive duhovi i javljaju se razne druge nadnaravne pojave.


Chillingham Castle

Obilježen kao dvorac s najviše duhova, Chillingham Castle u Northumberlandu na sjeveru Engleske poznat je po cijeloj zbirci nemirnih duša. Najpoznatiji među njima prozvan je Blue Boy, a njegovi stravični krici odjekuju navodno oko ponoći od hodnika dvorca do najbližih naselja.

Nakon toga, kaže legenda, svjetlost obasja veliki bračni krevet u obližnjoj sobi i lik malog dječaka se ukaže na nekoliko sekundi. Najjezovitije u cijeloj priči jest što su prije nekoliko godina u zidu iza kreveta pronašli kosti malenog dječaka i ostatke plave odjeće na njima.

Old Wardour Castle

U pariške se katakombe nikada ne spuštajte sami, ne okrećite se i baš nikada ne pitajte: 'Tko je tamo?'
Sagrađen u 14. stoljeću, Old Wardour Castle u Wiltshireu na jugozapadu Engleske slovi kao najromantičniji među engleskim dvorcima. Na imanju je snimljen i film s Kevinom Costnerom 'Robin Hood: princ lopova', no nešto drugo mu je dalo zasluženo mjesto na ovom popisu.

Lady Blanche Arundell je tijekom engleskog građanskog rata u 17. stoljeću izdržala sa svojim slugama Cromwellovu opsadu koja je trajala skoro mjesec dana. Nakon što je dvorac osvojen Lady Blanche je zatvorena i ubrzo pogubljena. Naravno, prema nekim navodima, ona se još uvijek rado prošeće od dvorca do jezera, pa postoji vrlo velika vjerojatnost da ćete je sresti nađete li se tamo u sumrak.

Berry Pomeroy Castle

Nedaleko od nacionalnog parka Dartmoor u Devonu nalazi se ukleti dvorac Berryja Pomeroya. Danas romantična ruševina, ovaj dvorac iz 13. stoljeća je dom mnogim nadnaravnim događanjima, od kojih je najčešće pojavljivanje dotične White Lady. Pojavljuje se u mračnim tamnicama ispod dvorca te na vrhu dvorca. Pretpostavlja se da je riječ o duhu Margaret Pomeroy koju je u tamnicu zatvorila njena vlastita sestra ostavivši je tamo da polako i u mukama umre od gladi.

PARIŠKE KATAKOMBE

Takozvano carstvo mrtvih iliti pariške katakombe skrivaju u svojoj utrobi više od sedam milijuna leševa stanovnika Pariza. Katakombe su bile dio rudnika, no kako su se krajem 18. stoljeća gradska groblja počela bjesomučno puniti, vlasti su odlučile višak mrtvih preseliti ispod grada.

Leševi su lijepo poslagani i označeni po godinama smrti, a hodnici se prostiru na preko 300 kilometara i dosta su komplicirana oblika, pa bez obzira na to je li običan dan, petak 13. ili Noć vještica - nemojte bauljati onuda sami.

goodghost @ 09:54 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 4, 2008
Duh na stepenicama Chillingham Castlea
Duh na stepenicama Chillingham Castlea

DJEČJI DUHOVI IZ SAN ANTONIJA

Iako priča o duhovima djece iz San Antonija nije bila previše poznata izvan granica Teksasa, s vremenom je postala dio američke povijesti. Naravno, nećete se samo zbog toga zaputiti u Ameriku, no ako ste slučajno tamo u ovo doba godine, ne škodi provjeriti koliko istine ima u njihovim legendama.

Krajem četrdesetih autobus pun djece zapeo je dok je pokušavao prijeći tračnice na križanju s cestom na uzbrdici. Iako svi detalji nisu najbolje poznati, čini se da je autobus uspio prednjim kotačima prijeći tračnice, no zadnji dio je zapeo između dijelova drveta i tračnica. Kao što vjerojatno pretpostavljate, iz jednog se smjera začuo vlak, a panika koja je zavladala onemogućila je većini djece bijeg iz autobusa. Spasilo ih se samo nekoliko koji su izašli kroz prozor, no vozač i većina školaraca ostali su na mjestu mrtvi.

Neobična sumaglica izlazi iz Chillingham Castlea

Pozitivna stvar proizašla iz ovog tragičnog događaja jest to što su doneseni zakoni kojima je povećana sigurnost djece i kvaliteta školskih autobusa, no građani San Antonija uskoro su počeli viđati duhove poginule djece. Kako bi paranormalno još više dobilo na izričaju, ulice blizu nesretnog raskrižja nosila su imena žrtava, što ne bi bilo čudno da ulice nisu dobile ta imena godinama prije nego se nesreća dogodila.

Još zanimljiviji dio ove urbane legende kaže kako ljudima kojima zapne vozilo na istoj toj uzbrdici mnoštvo malih nevidljivih ruku pomaže pokrenuti auto. Stvar je otišla tako daleko da su neki počeli stavljati puder na auto kako bi mogli snimiti otiske. Ako im je za vjerovati, u tome su i uspjeli.

goodghost @ 09:48 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
--
  • --
 
Novi postovi
Nema zapisa.